FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR CLUJ

Cel mai bun pentru cei mai buni » Pe cine a trimis CCA la derby-ul dintre FCSB și CFR Cluj

Sebastian Colțescu, arbitrul cu cea mai mare medie a notelor GSP din actualul sezon, a fost delegat de CCA să conducă derby-ul de titlu de pe Arena Națională, primul meci de foc din 2022.
Sebastian Colțescu, arbitrul cu cea mai mare medie a notelor GSP din actualul sezon, a fost delegat de CCA să conducă derby-ul de titlu de pe Arena Națională, primul meci de foc din 2022.

Articol de , , - Publicat miercuri, 19 ianuarie 2022 19:13 / Actualizat miercuri, 19 ianuarie 2022 19:13

Sebastian Colțescu, arbitrul cu cea mai mare medie a notelor GSP din actualul sezon, a fost delegat de CCA să conducă derby-ul de titlu de pe Arena Națională, primul meci de foc din 2022. 

Gata cu vacanța, se întoarce show-ul! Iar cel mai așteptat meci al rundei 22 este, fără îndoială, confruntarea de pe Arena Națională dintre FCSB și CFR Cluj. Iar actorii principali sunt gata pentru un derby pe cinste.

Iordănescu și Burleanu au bătut palma! Federația pregătește contractul » Când ar putea fi prezentat + cum i-a enervat Boloni pe șefii FRF
SELECȚIONER
Iordănescu și Burleanu au bătut palma! Federația pregătește contractul » Când ar putea fi prezentat + cum i-a enervat Boloni pe șefii FRF

A început „războiul” dintre FCSB și CFR Cluj 

Toni Petrea nu concepe ca FCSB să nu pună mâna pe cele trei puncte și a pornit „revoluția” în vestiar, înaintea meciului de duminică. 

„Importanţa jocului cu CFR este foarte mare pentru mine. Trebuie să câştigăm! Ceea ce transmit echipei este că trebuie să ne luptăm până la final, până la finalul meciului. Avem de recuperat un deficit de puncte şi ca să realizăm asta trebuie să fim bine pregătiţi, să fim concentraţi la fiecare joc şi am început deja să discut acest lucru cu jucătorii", a transmis antrenorul.

Și clujenii se gândesc doar la victorie, dar Dan Petrescu nu-i menajează deloc pe Deac și compania: „Cea mai mare presiune o are CFR. Indiferent de rezultat, cei de la FCSB nu au presiune, nu numai la meciul ăsta, ci în general. Văd o presiune foarte mare pe jucători. Eu mă gândesc la primul meci de când am venit în cantonament! Mai ales când joci cu FCSB este, poate, cel mai important meci al campionatului înainte de play-off".

2,57este cota caselor de pariuri ca FCSB să câștige meciul cu CFR Cluj de pe Arena Națională. Clujenii au primit cota 2,95 din partea bookmakerilor

Sebastian Colțescu are cele mai mari note

Iar pentru un meci de titlu, trebuia și un arbitru de titlu! Comisia Centrală a Arbitrilor a decis ca primul mare derby al lui 2022 să-i fie încredințat lui Sebastian Colțescu, "centralul" cel mai bun din actualul sezon competițional, în urma unei analize a Gazetei Sporturilor

În actualul campionat, analiza pe primele 21 de etape arată că arbitrul de 44 de ani din Craiova a avut nouă meciuri conduse fără greșeli majore de arbitraj, având cea mai bună medie dintre toți "centralii": 6,88. Iar dacă ne referim la toate jocurile conduse din 2021, tot Colțescu e cel mai bun. După 23 de meciuri arbitrate, media e de 6,82. 

18 goluria înscris FCSB din faze fixe, locul 1 la acest capitol. Dintre acestea, 5 au fost reuşite în urma unor cornere, iar alte 4 după executarea unor lovituri libere

FCSB - mai multe puncte câștigate cu Colțescu

Până la meciul de duminică, Sebastian Colțescu a mai arbitrat-o pe FCSB de 43 de ori. 26 de victorii, 9 remize și 8 înfrângeri, adică un total de 67,44% puncte. În actualul sezon a mai condus un singur meci al roș-albaștrilor, chiar în debutul competiției, la Botoșani, 0-0. 

Cel mai bun pentru cei mai buni » Pe cine a trimis CCA la derby-ul dintre FCSB și CFR Cluj
Sebastian Colțescu

În schimb, CFR-ul a avut mai multe meciuri cu arbitrul din Craiova la centru, 49. Dintre care 25 de victorii, cinci remize și 19 înfrângeri, adică 54,42% procentaj de puncte câștigate. La fel ca FCSB, tot un meci al CFR-ului a prins în ediția în curs, în runda 5, CFR Cluj - Farul 1-0. 

Dacă vom câștiga cu CFR Cluj, atunci vom păstra șanse la campionat. Cele trei puncte sunt foarte importante. Un eșec ne-ar scoate complet din calcule. E presiune, e clar, avem nevoie de victorie!
- Darius Olaru, mijlocaș FCSB

Gigi Becali: „Luăm titlul dacă este după Dumnezeu”

Chiar dacă în acest moment distanța dintre CFR Cluj și FCSB este de zece puncte, Gigi Becali e încrezător că titlul poate ajunge la formația pe care o patronează. 

„Sunt trei variante. Prima, cred că vom lua titlul. A doua, șansele sunt mici. Din punct de vedere matematic, sunt mici șansele. A treia parte, când ești la mâna ta, ești la mâna ta, trebuie să speri. Mai e o parte care te descurajează. Ei au experiență, noi avem mai mulți copii. Intuiția mea este că Dumnezeu va face. Dacă este după oameni, vor lua ei, dacă este după Dumnezeu, vom lua noi. Omenește, e titlul lor. Echipa aia e foarte puternică. Există acolo un nucleu de jucători, o trupă foarte bine legată", a declarat Becali la Digi Sport. 

VIDEO Cele mai importante informații înainte de FCSB - CFR Cluj

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

Ioan Becali nu înțelege ce se întâmplă cu Florin Tănase: „După 30 de ani în meseria asta, nu îmi explic”

EXCLUSIV Și Dan Nistor e pozitiv » CS Universitatea Craiova încă speră să amâne meciul cu Rapid! Situația indisponibililor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
contrabas3
contrabas3  •  20 Ianuarie 2022, 06:41
Postat de llocomotivalibera pe 19 Ianuarie 2022, 22:01

arbitru cu dedicatie pt fcfcsbei...nimic nou su 'soare

Perfect. Cele trei puncte sunt importante pentru noi.

hermannstadler
hermannstadler  •  20 Ianuarie 2022, 05:51
Postat de doctor_strange pe 19 Ianuarie 2022, 23:32

Gata, a început sa lucreze cu sârg trupa profesionistă de postaci ai chefereului! Normal, o trupa cu spate politic trebuie sa aibă și o unitate bine dezvoltată în media!

eh na, sunt de la pimpao, da li-e rușine să zică de retrogradabila lor care a luat 6

hermannstadler
hermannstadler  •  20 Ianuarie 2022, 05:48

da ce o asmuțit impresarii vocsâții

Vezi toate comentariile (10)
Comentează