INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII

Situație inedită la Cupa Africii! Un jucător de câmp va apăra poarta Insulelor Comore în optimi

Insulele Comore// Foto: IMAGO / Shengolpixs
Insulele Comore// Foto: IMAGO / Shengolpixs

Articol de GSP - Publicat luni, 24 ianuarie 2022 14:19 / Actualizat luni, 24 ianuarie 2022 16:27

Insulele Comore vor fi nevoite să folosească un jucător de câmp pe postul de portar în duelul din optimile Cupei Africii, contra Camerunului.

Situație inedită la Cupa Africii

Conform The Guardian, Insulele Comore sunt puse în situația inedită de a folosi un jucător de câmp pe postul de portar la meciul din optimile Cupei Africii, împotriva Camerunului. Portarul titular Salim Ben Boina s-a accidentat în utlimul meci din grupe, victoria cu 3-2 împotriva Ghanei. 

Ceilalți doi portari din lot, Moyadh Ousseini și Ali Ahamada au fost depistați pozitiv cu Covid-19. Astfel, oficialii Insulelor Comore au trebuit să aleagă un jucător de câmp pentru a sta între buturi la duelul contra țării gazdă.

Am ales deja un jucător de câmp care va începe meciul în poartă. Este un jucător care a arătat la antrenamente că poate evolua ca portar” a declarat Daniel Padovanni, antrenor secund al echipei naționalei a Insulelor Comore.

Zlatan Ibrahimovic: „Djokovic? Nu poți forța oamenii să se vaccineze pentru a putea munci”
ITALIA
Zlatan Ibrahimovic: „Djokovic? Nu poți forța oamenii să se vaccineze pentru a putea munci”

Ali Ahamada, portarul naționalei din Comoros, nu va putea evolua astăzi, deși rezultatul testului pentru Covid-19 din această dimineață a fost negativ. În regulamentul CAF este precizat că un fotbalist testat pozitiv trebuie să se izoleze timp de 5 zile, iar noua testare trebuia să aibă loc cu 48 de ore înaintea următorului meci.

Regulament inedit la Cupa Africii

Meciurile de la Cupa Africii pe Națiuni se desfășoară atât timp cât reprezentativele participante au 11 jucători apți de joc, indiferent dacă grupul de 11 cuprinde sau nu și un portar, conform regulilor stabilite de Confederația Africană de Fotbal (CAF), înainte de startul competiției.

În cazul în care naționalele nu au la dispoziție 11 jucători, meciurile vor fi considerate abandonate și pierdute automat, cu 0-2, conform BBC.

Meciul Camerun – Insulele Comore se va juca luni, 24 ianuarie, de la ora 21:00. Duminică, în prima zi a optimilor de finală la Cupa Africii, Burkina Faso a eliminat Gabon la penalty-uri, după 1-1 în timpul regulamentar, iar Tunisia s-a impus cu 1-0 în fața Nigeriei.

* articol scris de Damian Neamțu

VIDEO. Rezumat Ghana vs. Insulele Comore 2-3

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Fotbalistul cu „brățară” la gleznă! Campionul mondial, în fiecare zi la poliție!

Un fan Hertha a vrut să-și ajute echipa în meciul cu Bayern Munchen, dar mai rău a încurcat-o!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
magic4ever
magic4ever  •  24 Ianuarie 2022, 15:51

Deja au scos la stanley cotele la peste 4,5 si 5,5 goluri unde erau cote de 3,25 si 6...a ramas peste 6,5 cota 7,50...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează