FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

ANALIZĂ GSP Clasamentul e cu CFR, programul o avantajează pe FCSB » Urmează 8 etape diametral opuse!

FCSB și CFR Cluj au remizat spectaculos, 3-3 // foto: Imago Images
FCSB și CFR Cluj au remizat spectaculos, 3-3 // foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat marti, 25 ianuarie 2022 10:52 / Actualizat marti, 25 ianuarie 2022 13:14

FCSB a evitat în prelungiri un eșec cu CFR Cluj (3-3), care ar fi închis lupta pentru titlu, și păstrează ecartul de 10 puncte. În ultimele 8 etape are un traseu mult mai accesibil decât campioana, care urmează să întâlnească, în afară de două excepții, doar echipe ce au ca obiectiv accesul în play-off.

A rămas aceeași diferență între primele două clasate și după meciul direct de duminică. 10 puncte, dar mai sunt de jucat 8 etape, iar FCSB începe să spere. Golul lui Cristea, din prelungirile confruntării de pe Arena Națională, și, mai ales, programul pe care cele două rivale îl au în finalul sezonului regulat sunt argumentele roș-albaștrilor.

Ovidiu Hațegan, pregătit de CCA pentru Dinamo - FCSB!
dinamo - fcsb
Ovidiu Hațegan, pregătit de CCA pentru Dinamo - FCSB!

Obiectivul FCSB: să recupereze 4 puncte

Țintarul ultimelor 8 runde aproape că nu suportă comparație. Cu doar două excepții, Gaz Metan și Dinamo, CFR va întâlni doar echipe clasate în primele 10 poziții și care își doresc prezența în play-off. Deplasările clujenilor, în afară de Mediaș, se anunță teribile: Universitatea Craiova, Sepsi și Voluntari. 

În schimb, pentru FCSB va exista, cel puțin pe hârtie, o singură confruntare foarte grea, cea cu Voluntari, pe care o va susține totuși acasă, în chiar etapa ce va închide prima parte a campionatului.

Obiectivul FCSB-ului e să diminueze măcar cu 3-4 puncte ecartul față de CFR, tocmai pentru ca, după ce se va trece la înjumătățire, să rămână o distanță recuperabilă într-un singur meci direct.

Clasamentul e cu CFR, programul o avantajează pe FCSB » Urmează 8 etape diametral opuse!

În tur: CFR 18 puncte, FCSB 22 puncte 

Un alt lucru care dă speranțe FCSB-ului îl constituie rezultatele pe care cele două rivale le-au obținut în ultimele 8 etape din turul campionatului. Atunci, întâlnind formațiile cu care se va confrunta în acest final de sezon regulat, FCSB a avut un parcurs remarcabil: 7 victorii și o remiză, un total de 22 de puncte. 

CFR Cluj n-a ținut acest ritm, a suferit două eșecuri, cu Botoșani și cu Rapid, ambele în deplasare, și a strâns doar 18 puncte. Dacă s-ar păstra acest trend, atunci CFR va termina cele 30 de runde cu 76 de puncte, iar FCSB cu 70 de puncte. Iar la startul play-off-ului vor fi doar 3 puncte diferență.

100%e procentajul punctelor câștigate de CFR în meciurile de pe teren propriu, a obținut 11 victorii din tot atâtea jocuri, golaveraj 19-4; FCSB a izbutit cu 70% mai multe goluri marcate acasă, dar are cu 4 puncte mai puțin bifate

15meciuri consecutive fără eșec are FCSB în acest campionat, n-a mai pierdut din august, 1-4 în Gruia, în vreme ce CFR are 10 runde la rând fără înfrângere

Doar o dată FCSB n-a contat în lupta pentru titlu 

Radiografia precedentelor 6 ediții de Liga 1, disputate în sistem cu play-off, arată că, în afara unui singur sezon, chiar cel precedent, de fiecare dată FCSB a terminat sezonul regulat cu pasiv față de lider. 

Totuși, într-un singur an n-a contat absolut deloc: acum două ediții, când a avut 8 puncte în minus după prima parte a campionatului. În rest, chiar și la ecarturi de 5 sau 7 puncte, a avut reale șanse la titlu pe parcursul ultimelor 10 runde.

Cum au fost precedentele play-off-uri

SEZONUL 2015-2016

  • Astra a terminat sezonul regulat cu un avans de 7 puncte față de FCSB 
  • în ciuda distanței, meciul direct din etapa a 7-a a play-off-ului s-a jucat cu titlul pe masă, fiindcă giurgiuvenii aveau doar 3 puncte în față 
  • meciul direct s-a terminat cu victoria Astrei și campionatul s-a terminat

SEZONUL 2016-2017

  • Viitorul a terminat sezonul regulat cu 4 puncte peste FCSB 
  • după 4 etape din play-off, FCSB a devenit lider și a condus până spre final, când a cedat și a pierdut titlul

SEZONUL 2017-2018

  • CFR a terminat sezonul regulat cu 5 puncte peste FCSB 
  • FCSB a devenit lider după 3 etape din play-off 
  • a condus clasamentul până cu 3 etape înainte de final, când a pierdut la Iași și apoi a pierdut și titlul

SEZONUL 2018-2019

  • CFR a avut un avans de 5 puncte la finalul sezonului regulat 
  • la meciul direct din etapa a 5-a a play-off-ului, distanța era de 3 puncte, s-a terminat 0-0, iar CFR a gestionat bine finalul și n-a ratat primul loc

SEZONUL 2019-2020

  • FCSB a avut un ecart, în spatele CFR-ului, de 8 puncte 
  • FCSB n-a contat deloc în lupta la titlu pe parcursul play-off-ului

SEZONUL 2020-2021

  • FCSB a intrat de pe primul loc, a avut un punct peste CFR la terminarea sezonului regulat, dar chiar și așa a pierdut titlul

5 săptămâniva fi intervalul de timp în care se vor disputa ultimele 8 etape din sezonul regulat, vor avea loc și două intermediare (8-10 februarie și 1-3 martie)

Următorul meci direct dintre FCSB și CFR Cluj va fi la jumătatea lui aprilie 

Algoritmul de împerechere în play-off va fi același din anii precedenți. În prima etapă, echipele clasate pe primele 3 locuri vor evolua acasă, iar meciul direct dintre locul 1 și locul 2 e programat în ultima etapă din tur. 

Cum e aproape imposibil ca FCSB să fie depășită de altcineva până la finalul sezonului regulat, atunci confruntarea dintre CFR și FCSB va avea loc la jumătatea play-off-ului, runda a 5-a fiind programată în weekend-ul 16-17 aprilie. Play-off-ul se va încheia pe 21/22 mai.

Mai multe știri din Liga 1: 

Gică Hagi îi acuză frontal pe șefii lui Sepsi: „E pe față, mi-au luat jucătorul! Îl certau pe Budescu, dar au făcut la fel!”

Adrian Mititelu Jr. lansează acuzații incredibile și îl amenință direct pe arbitrul Coza: „Din surse garantate, e corupt! Dacă mai e delegat la Craiova, voi face istorie”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (77)
dodo001
dodo001  •  26 Ianuarie 2022, 20:24
Postat de raspunzel pe 25 Ianuarie 2022, 22:09

Cum se zice corect in Cluj : - dudelange/luxemburg sau -0 puncte si 2-5 golaveraj din 2 meciuri vs luxemburghezi Mai sti alta echipa din Romania eliminata cu dubla infrangere de o echipa din Luxemburg? Sau care a pirdut un meci macar in fata unei echipe din Luxemburg ?

Poate tu nu stii si esti de pe alta planeta. Dudelange a fost de doua ori consecutiv in grupele Europa League. Crezi ca e o echipa slaba? Eu cred ca la ce echipa aveau (nu stiu daca aveau un luxemburghez in echipa), se bateau la campionat in Romania. In general am vazut olteni care tot o baga la mijloc acesta problema. Bai voi ati fost in grupele Europa League, sa vedeti cum e acolo? Sa ajungi acolo trebuie sa treci de 4 tururi, ei au trecut! Deci faceti si voi mai mult decat Dudelange.

189254898748309
Claude SH  •  26 Ianuarie 2022, 00:27
Postat de observator_federal pe 25 Ianuarie 2022, 23:08

Băi este chiar culmea, este o mare manipulare a celir din carul tv de transmisie!! Faza lămuritoare e în min. 16.59. Reluările TV exclud tocmai "demarcarea" lui Cordea, insistând pe duelul din careu la centrarea trimisă de el DIN OFFSIDE!!

Trebuie sa avem încredere în arbitrii. Erori pot exista, ideea e sa nu dezavantajezi clar o echipa.

observator_federal
observator_federal  •  25 Ianuarie 2022, 23:08

Băi este chiar culmea, este o mare manipulare a celir din carul tv de transmisie!! Faza lămuritoare e în min. 16.59. Reluările TV exclud tocmai "demarcarea" lui Cordea, insistând pe duelul din careu la centrarea trimisă de el DIN OFFSIDE!!

Vezi toate comentariile (77)
Comentează
Close