FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV / UPDATE Dinamo încearcă să dea lovitura: Răzvan Zăvăleanu îl vrea pe Ionuț Lupescu în locul lui Mureșan » Prima reacție a fostului internațional

Articol de - Publicat miercuri, 18 mai 2022 15:49 / Actualizat miercuri, 18 mai 2022 15:49

Ionuț Lupescu (53 de ani) a încheiat colaborarea cu Federația Saudită de Fotbal, acolo unde era director tehnic. Este dorit la Dinamo.

UPDATE 15:45 » Lupescu nu vrea să revină în România

Fostul internațional a dezvăluit că nu are în plan să revină în România în perioada următoare. 

„Eu nu am niciun plan. Poate știți voi mai multe. Nu știu. M-a sunat Zăvăleanu să mă invite la un meci de baraj, dar nu sunt în țară. Asta a fost tot. Eu am alte planuri. 

Cred că la Dinamo nu decide Zăvăleanu cine vine. Probabil că sunt alții. Nu am în plan nimic legat de România, nici la UEFA. Vreau să încerc ceva ceva nou. E un singur lucru pe care nu l-am făcut în fotbal. Să vedem. Vreau să mă relaxez puțin. După aceea vom vedea”, a spus Lupescu la emisiunea „Liga DigiSport”.

Ionuț Lupescu e dorit la Dinamo

Federația a anunțat că fostul mare internațional nu mai activează în cadrul forului saudit, acolo unde lucra din toamna lui 2020.  Fostul mijlocaș a fost înlocuit în funcția de director sportiv de Nasser Larguet.

„Asociația Saudită de Fotbal a decis să-l numească pe Nasser Larguet ca director tehnic al Federației Saudite. El îi urmează românului Ionuț Lupescu. Îi mulțumim românului pentru perioada petrecută ca director tehnic al Federației și îi urăm succes pe viitor”, a fost anunțul Federației din Arabia Saudită. 

Un fost antrenor de la Dinamo, despre teoria suporterilor că unii ar vrea echipa retrogradată: „Îngrijorarea fanilor e normală. Nu toți oamenii din club trag la aceeași căruță”
DINAMO
Un fost antrenor de la Dinamo, despre teoria suporterilor că unii ar vrea echipa retrogradată: „Îngrijorarea fanilor e normală. Nu toți oamenii din club trag la aceeași căruță”

Din informațiile GSP.ro, Ionuț Lupescu ar putea să nu stea mult timp fără un angajament. Răzvan Zăvăleanu, reprezentatul administratorului judiciar al clubului, ar dori să-l aducă pe Ionuț Lupescu în conducerea lui Dinamo.

 Oficialul „câinilor” plănuiește să ia legătura cu Lupescu pentru a-l convinge să vină la Dinamo, în locul lui Iuliu Mureșan, care va pleca la finalul acestui sezon. 

Lupescu, nemulțumit de ce se întâmplă la Dinamo 

Membru DDB Elite din februarie 2020, Ionuț Lupescu a criticat în dese rânduri strategia lui Dinamo, fiind nemulțumit de cum este gestionat clubul. 

În noiembrie 2021, Lupescu s-a declarat extrem de deranjat de implicarea lui Nicolae Badea la Dinamo, dar și de faptul că nume importante din istoria clubului nu activează în conducere și că formația e condusă de Mureșan, Zăvăleanu și Mihai Matei.

Salutare „câinilor”,

 Am primit mai multe mesaje din partea prietenilor mei referitor la retragerea mea din DDB. Nu m-am retras și nu am de gând să mă retrag din DDB! Ceea ce nu înțeleg este strategia pe care DDB-ul a luat-o la începutul acestui campionat. 

Nu am primit din partea Președintelui de drept, Cristi Hîldan, pe care îl prețuim cu toții, o informare despre decizia de intrare în insolvență. Sau poate a hotărât altcineva și asta nu este în ordine! Mai nou citesc că toate drumurile, în ceea ce privește Dinamo, trec pe la celebra firmă Computerland. Vă rog să mă corectați dacă greșesc : 

1. Domnul Badea a fost Președintele Consiliului de Administrație atunci când clubul a fost vândut către Ionuț Negoiță. În afara faptului că și-au încasat banii (mai devreme sau mai târziu), clubul a avut o datorie de 15 milioane de euro! 

2. Mâna sa dreapta a făcut închisoare pentru neregulile găsite în club.

3. S-a întârziat construcția, atât de necesară, a noului stadion tot din cauza acționarului minoritar. 

4. A fost instalat Bonetti ca antrenor în această vară, la insistențele domnului Badea. Eu înțeleg că l-a apucat dragostea de Dinamo, dar nu e normal să conduci pe spinarea cotizanților, care aduc cei mai mulți bani. Oare această apropiere are vreo legătură cu ieșirea din insolvență a clubului pentru a intra din nou în posesia lui?! Eu am înțeles de la DDB că dorința tuturor este să progresăm și să reformăm clubul, nu să ne întoarcem la vechile practici.

 Cred că vina principală este a acelora din bordul DDB care se duc cu cererea de aprobare în Pipera. Am rămas surprins când administratorul judiciar a spus că nu există soluții și fonduri pentru aducerea câtorva foști dinamoviști emblematici în structura clubului. Din punctul meu de vedere, soluția este cât se poate de simplă: în locul celor trei care se pozau la începutul campionatului (domnul Zăvăleanu, domnul Mureșan și domnul Matei) ar trebui să fie Marius Niculae, Florin Răduciou și Ionel Dănciulescu, care toți ar dori să ajute Dinamo. Salariile s-ar transfera către cei tre băieți și probabil ar fi și mai mici. Am înțeles ca acești băieți au și avut discuții cu „Guru” (n.r- așa cum a fost numit Nicolae Badea de Răzvan Oprea), dar nu poți sa te folosești de ei pentru a-i pune să fie bodyguarzi între antrenor și jucători! Trebuie să le dam atribuții și responsabilități, să conducă clubul!  Eu atât am avut de spus și nu am alte comentarii. Sper ca Mircea și băieții să se concentreze pe ceea ce au de făcut și să ieșim cât mai repede din zona roșie!  

Multa baftă!
 - Ionuț Lupescu

Ionuț Lupescu: „Suntem destui care pot cumpăra acțiunile de la Cortacero”

În mai 2021, Lupescu spunea că era gata să preia acțiunile de la Pablo Cortacero. „Toată lumea vrea să scăpăm de Cortacero. Dacă omul vinde, suntem destui care pot să cumpere acțiunile. Dacă e, cumpăr eu cu alți doi, trei colegi de-ai mei. Cu siguranță găsim, nu asta este problema. 

Problema e că nu putem fi investitori. Una e să fii proprietar și investitor. Dacă acest om ar vinde acțiunile, atunci ar exista oameni care au jucat la Dinamo și care ar putea fi proprietari împreună cu DDB-ul. Ca societate, Dinamo ar fi mult mai credibilă pentru un investitor sau pentru sponsori. 

Toată lumea e nemulțumită de așa-zișii investitori sau patronii proprietari spanioli, care au adus haos în club. Din cauza lor urmează să fie făcute plăți pentru foștii jucători care au fost la Dinamo, în special spanioli, deci datoriile vin, asta este marea problemă”, a declarat Ionuț Lupescu, potrivit sport.ro.

VIDEO Răzvan Zăvăleanu dezvăluie viitorul lui Iuliu Mureșan: „Știm când se va întâmpla”

Citește și: 

Răzvan Zăvăleanu a sărit la gâtul lui Nicolae Badea pentru dineul oferit jucătorilor: „Nu era momentul pentru petreceri” + Ce spune despre situația financiară de la Dinamo

Dineul suspect din Herăstrău aduce iureșul la Dinamo! » Acuzații de complot la baraj: „Badea rezolvă acum cu jucătorii să picăm în «B»!”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (4)
creeperno115
creeperno115  •  18 Mai 2022, 22:44

Marea legenda a refuzat!

boierasul
boierasul  •  18 Mai 2022, 15:59
Postat de marcelclujnapoca pe 18 Mai 2022, 15:38

Dinamo din scandaluri ia energia .... dar e nevoie de echipa Dinamo ! Votați 18 echipe în Liga 1 ! Una e sa mergi cu 5000 de suporteri intr-o deplasare și alta e cu Lupul singuratic!

Randomii ca tine își iau energia din astfel de articole.))

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  18 Mai 2022, 15:38

Dinamo din scandaluri ia energia .... dar e nevoie de echipa Dinamo ! Votați 18 echipe în Liga 1 ! Una e sa mergi cu 5000 de suporteri intr-o deplasare și alta e cu Lupul singuratic!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează