SPORTURI  »  HANDBAL  »  STEAUA – MINAUR

FOTO Accidentare horror pentru un jucător de la Steaua! Transportat cu elicopterul la Tg. Mureș

Andrei Mihalcea, în timpul unei partide de campionat , FOTO sportpictures
Andrei Mihalcea, în timpul unei partide de campionat , FOTO sportpictures

Articol de - Publicat miercuri, 18 mai 2022 20:04 / Actualizat miercuri, 18 mai 2022 21:44

Steaua București a pierdut astăzi, 27-29, în fața lui Minaur Baia Mare, încheind campionatul pe locul 5, iar extrema dreapta Andrei Mihalcea (34 de ani) a suferit o comoție gravă cu afectarea timpanului în minutul 40.

Steaua și Minaur s-au înfruntat la Sighișoara în ultima etapă a Ligii Zimbirlor, în joc fiind locul secund pentru echipa băimăreană, pe care a reușit să și-l asigure în urma unei victorii dramatice, 29-27. Oaspeții au început în trombă, detașându-se la 4-0 și 7-1, însă jucătorii antrenați de Ovidiu Mihăilă au recuperat până la 11-15 la finalul primei reprize. 

S-au apropiat și mai mult în partea secundă, până când în minutul 40, la 17-20, s-a produs un eveniment cu adevărat dramatic.

Accidentare horror pentru un jucător de la Steaua! Transportat cu elicopterul la Tg. Mureș
Accidentare horror pentru un jucător de la Steaua! Foto: captură TVR

Centrul băimărean Călin Căbuț a pătruns lansat spre semicercul advers și, în săritură, l-a lovit cu talpa dreaptă în falcă pe stelistul Andrei Mihalcea. Impactul a fost șocant, extrema dreapta militară s-a prăbușit, iar sala a rămas într-o așteptare încordată, aproape îngrozită, în timp ce echipa medicală a început să-i acorde îngrijiri chiar acolo, pe parchet.

FCSB, invitată la Superliga Estului! Când și unde se joacă turneul + Ce campioane va întâlni
FCSB
FCSB, invitată la Superliga Estului! Când și unde se joacă turneul + Ce campioane va întâlni

Andrei Mihalcea, transportat cu elicopterul la Tg. Mureș

Partida a fost întreruptă minute bune, în cele din urmă jucătorul în vârstă de 34 de ani a părăsit sala pe targă, cu un bandaj rigid în jurul gâtului. A fost transportat imediat la spitalul din Sighișoara pentru o primă evaluare. Din cauza ciocnirii extrem de dure, aproape și-a înghițit limba, însă intervenția personalului medical a fost promptă. 

Rămâne de văzut dacă vor exista repercusiuni asupra creierului, în funcție de timpul în care a fost lipsit de oxigen. Diagnosticul final a fost comoție gravă cu afectarea timpanului, însă pentru investigații mai complexe, o tomografie computerizată, Mihalcea a fost transportat cu elicopterul la Tg. Mureș.

Născut la Hunedoara, pe 15 august 1987, Andrei Mihalcea a jucat la Odorheiu Secuiesc până în 2018, câștigând cu echipa ardeleană Challenge Cup. Din sezonul următor, s-a transferat la Steaua. 

După reluarea partidei, Căbuț a primit cartonaș roșu pentru intervenție periculoasă, apoi steliștii chiar au condus, și la două goluri, până în minutul 48. Apoi, Minaur a revenit în frunte, s-a impus și și-a atins obiectivul de a se clasa pe locul secund la finalul sezonului.

Când începe noul sezon din Liga 1 » FRF a stabilit programul sezonului viitor + Când are loc Supercupa
PROGRAM
Când începe noul sezon din Liga 1 » FRF a stabilit programul sezonului viitor + Când are loc Supercupa

Turda, în afara cupelor europene

Ultima etapă a decis și ce echipe vor participa în ediția viitoare a competițiilor europene intercluburi. Dinamo, câștigătorea Ligii Zimbrilor, era sigură de participarea în Champions League, iar Steaua avea locul asigurat, fiind finalistă în Cupa României. Minaur a încheiat pe 2, iar a patra reprezentantă s-a decis în urma rezultatului din înfruntarea SCM Timișoara-HC Dobrogea Sud Constanța. 

Victoria marinarilor, 26-19, i-a adus în poziția privilegiată, iar Potaissa, deși învingătoare acasă cu 36-29 contra celor de la CSM Bacău, a rămas în afara cupelor europene pentru prima dată din 2016. În 2018, chiar a cucerit titlul în Challenge Cup. Turdenilor le rămâne varianta de a cere un wild card la EHF, cât timp echipelor din Rusia și Belarus le este interzisă participarea.

Citește și:

Lupte interne la CSM București » Cum arată jocurile de culise înainte de alegerile pentru noul team manager al echipei de handbal

Carlos Viver, antrenorul echipei de handbal feminin a Rapidului, se destăinuie: „Capul, inima îmi cereau să antrenez în fiecare zi”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
2036641179697432
Mircea Grumaz  •  19 Mai 2022, 18:38

domnu Pruna, nu exista talpa dreapta, ca doar nu are doua talpi la acelasi picior

fortzzza
fortzzza  •  19 Mai 2022, 00:45

Sănătate maximă! Recuperate grabnică jucătorului stelist. Nu-mi vine a crede unde a ajuns sportul astăzi. Full-contact. Sigur, o întâmplare nefericită. Dar se joacă mult prea dur, nu numai in handbal. Presiunea rezultatelor duce și la astfel de evenimente nefericite.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează