FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - DINAMO

VIDEO+ FOTO Fanii lui U Cluj și Dinamo au venit împreună la meciul de baraj: încurajări, dar și derapaje

Articol de - Publicat sambata, 21 mai 2022 19:07 / Actualizat duminica, 22 mai 2022 09:00

Dinamo și U Cluj luptă în această seară, pe Cluj Arena, de la ora 20:30, în prima manșă a barajului de menținere/promovare în Liga 1, iar atmosfera se anunță a fi una spectaculoasă.

  • După cel mai negru sezon din istoria clubului, Dinamo a ajuns în fața ultimului act, care îi poate decide existența. Dacă vor pierde barajul în fața Universității Cluj, dinamoviștii vor avea dificultăți majore privind respectarea planului de reorganizare, iar falimentul ar fi greu de evitat.
  • U Cluj joacă acasă cu Dinamo, de la ora 20:30, în turul barajului de menținere/promovare în Liga 1. Meciul e liveTEXT pe GSP.ro, televizat de Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1
  • Returul va fi pe 29 mai, pe stadionul din „Ștefan cel Mare”.

UPDATE 19:35 / Galeriile lui U Cluj și Dinamo au venit împreună la stadion

Fanii celor două formații au înjurat rivala CFR și au folosit scandări xenofobe:

UPDATE 19:10 / Fanii clujeni și dinamoviști, atmosferă de vis

Susținătorii celor două formații s-au strâns pe străzile din jurul stadionului cu mai bine de două ore înainte de meci și au creat o atmosferă senzațională. 

Peste 20.000 de bilete vândute la U Cluj – Dinamo

Din informațiile Gazetei Sporturilor, până la această oră s-au vândut 20.000 de bilete, iar organiztorii se așteaptă ca fanii să cumpere și azi.

Dinamo își joacă azi viitorul! Miza uriașă a barajului cu U Cluj
U CLUJ - DINAMO
Dinamo își joacă azi viitorul! Miza uriașă a barajului cu U Cluj

Suporterii clujeni au cumpărat 14.000 de bilete, în timp ce „câinii” au 6.000. Totuși, până la ora meciului se așteaptă să se vândă peste 22.000 de bilete, iar numărul fanilor să fie mai mare decât la meciul cu Hermannstadt.

Iuliu Mureșan nu vine la meci

Deși se află în Cluj de mai mult timp, Iuliu Mureșan nu va asista la partida care poate fi crucială pentru viitorul echipei.

Administratorul special al lui Dinamo s-a implicat tot mai puțin la echipă în ultima perioadă, iar la finalul acestui sezon va pleca de la club. 

În plus, acesta se teme că ar putea crea probleme dacă vine la stadionul rivalei CFR Cluj, formație la care Mureșan a activat până în octombrie 2018 și alături de care a cucerit 4 titluri în Liga 1.

Prime pentru ambele echipe

Pentru această dublă, fiecare echipă are promisă o primă specială.

Dacă promovează, cei de la U Cluj au promisă o primă totală în valoare de 250.000 de euro, 150.000 de euro din partea clubului, restul din partea unui om de afaceri local. 

De partea cealaltă, „câinii” vor împărți 75.000 de euro, bani strânși cu ajutorul lui Răzvan Zăvăleanu, Marian Iuhasz, Gheorghe Nițu, Claudiu Florică, Nicolae Badea, Claudiu Ciolan și al fanilor din DDB, care au adunat 25.000 de euro.

VIDEO Totul despre U Cluj - Dinamo

Citește și:

Dinamo a câștigat un proces vital: scapă de o datorie de 1,1 milioane de euro! Decizia e definitivă

Fanii lui Dinamo, totul pentru salvarea de la retrogradare » Primă importantă strânsă pentru jucători, dacă trec de U Cluj

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (86)
badeadorian
badeadorian  •  21 Mai 2022, 20:33
Postat de jean_valjean pe 21 Mai 2022, 18:01

Sunt parerile tale...eu le am pe ale mele ! Cunosc bine problemele echipei mele favorite, cu datorii, cu Badea , etc...si cred ca daca pica, dispare ! Si chiar daca nu dispare..este o pata uriasa pe imagine , pe care o va purta ptr totdeauna!Cat despre Rapid...parerea mea e ca nu mai exista demult...cel din liga 1 nu e Rapid..! In afara de asta...hai sa nu comparam ce inseamna o retrogradare a lui Dinamo si una a Rapidului..e o diferenta uriasa intre ce inseamna cele doua..pe plan intern si international !

Iti repet si eu ce a spus si celalalt rapidist : O echipa de fotbal are un spirit ...care nu dispare odata cu diferitele societati care o administreaza in timp si timpuri !! Unde este galeria acolo este si spiritul acelei echipe . O echipa nu ''moare'' cum o sa mor eu sau tu .... !!! . Si printre altele , as vrea ca Dinamo sa nu retrogradeze !!! Fara explicatii !!! ....

liviuemil
liviuemil  •  21 Mai 2022, 20:31

Zevzec ca intotdeauna.

boierasul
boierasul  •  21 Mai 2022, 20:30
Postat de catalynn pe 21 Mai 2022, 19:33

Spre disperarea fcsbiștilor e posibil ca sezonul următor sa avem 18 echipe in L1, Steaua și Dinamo printre ele. :-))) Sa te ții atunci jale pe aici! :-)))

Vor sari toți randomii din cutia de carton în capul tău))

Vezi toate comentariile (86)
Comentează