SPORTURI  »  ALTELE  »  POLITICĂ

Moțiune simplă împotriva ministrului Sportului Eduard Novak: „A avut o atitudine sfidătoare și jignitoare”

AUR a anunțat, prin vocea președintelui partidului George Simion, că va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Sportului Eduard Novak.
AUR a anunțat, prin vocea președintelui partidului George Simion, că va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Sportului Eduard Novak.

Articol de GSP - Publicat luni, 23 mai 2022 21:23 / Actualizat luni, 23 mai 2022 21:23

AUR a anunțat, prin vocea președintelui partidului George Simion, că va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Sportului Eduard Novak.

„Vom încerca să avem toate semnăturile pe moţiunea simplă împotriva ministrului Novak strânse până miercuri, să o depunem miercuri”, a declarat Simion, citat de Agerpres.

Deputatul AUR Gianina Şerban a condamnat refuzul lui Novak de a recita imnul României: „Aş atrage atenţia asupra atitudinii pe care a avut-o domnul ministru al Sportului, Eduard Novak. Faptul că a fost invitat în emisiune şi nu a ştiut, nu a dorit să intoneze două versuri din imnul României. Consider că este o atitudine sfidătoare şi jignitoare către toţi românii, cu atât mai mult pentru cetăţenii de etnie maghiară. Aşadar, este o scuză pe care o invocă domnul Novak pe care noi nu am înţeles-o şi, în urma atitudinii pe care a avut-o către noi toţi, cetăţeni ai României, grupul parlamentar AUR a pregătit o moţiune simplă împotriva domnului ministru Novak. Îi rog pe toţi colegii deputaţi să semneze această moţiune"”.

Voi semna această moţiune simplă dintr-un simplu motiv - nu pot să admit ca în ţara mea un ministru să nu încerce măcar să gândească despre Imnul Naţional. Nu cred că în altă ţară din zona euro-atlantică, dacă s-ar fi întâmplat aşa ceva, acea formaţiune ar fi rămas la guvernare sau omul ar mai fi fost ministru. Dar, în România, se poate, pentru că acest Guvern, compus din PSD, PNL, UDMR, gestionează extrem de prost situaţia economică, socială, politică
Dumitru Coarnă, deputat neafiliat

Ce înseamnă o moțiune simplă

Camera Deputaţilor sau Senatul poate adopta o moţiune simplă prin care să-şi exprime poziţia cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări. 

Moţiunea poate fi initiată de cel puţin 50 de deputaţi. Preşedintele Camerei nu va lua în considerare moţiunile care nu îndeplinesc aceste cerinţe şi nici pe cele care vizează finalităţi specifice moţiunii de cenzură. Pâna la încheierea dezbaterii unei moţiuni un deputat care a semnat-o nu mai poate semna alte moţiuni în aceeasi problemă. 

Moţiunile trebuie sa fie motivate şi se depun la preşedintele Camerei în cursul şedintelor publice. După primirea moţiunii preşedintele Camerei o comunică de îndată Guvernului şi o aduce la cunoştintă Camerei, după care dispune afişarea ei la sediul Camerei Deputaţilor. Preşedintele Camerei stabileşte data dezbaterii moţiunii, care nu poate depăşi 6 zile de la înregistrarea acesteia, înştiintând Guvernul în acest sens. Moţiunile privind probleme de politică externă se supun dezbaterii numai însoţite de avizul Comisiei pentru politică externă şi cu consultarea Ministerului Afacerilor Externe. 

Dezbaterea moţiunii se face cu respectarea dispoziţiilor privind desfasurarea sedintelor din Regulamentul Camerei Deputatilor şi se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. După începerea discutării moţiunii deputaţii nu îşi pot retrage adeziunea la moţiune, dezbaterea urmând a se încheia prin supunerea la vot a moţiunii de către preşedintele Camerei. La moţiunile prezentate nu pot fi propuse amendamente

Camera Deputaților

CV Eduard Novak

  • medalie de aur obținută la Jocurile Paralimpice de la Londra (2012)
  • record mondial: 4.000 m pistă (2012)
  • medalie de argint obținută la Jocurile Paralimpice de la Beijing - contratimp individual (2008)
  • medalie de argint obținută la Jocurile Paralimpice de la Londra - contratimp individual (2012)
  • medalie de argint la Jocurile Paralimpice Tokyo - urmărire individuală 4.000 metri (2020)
  • la patinaj viteză: 25 titluri naționale, 35 recorduri naționale
  • la ciclism: 5 titluri mondiale, 13 medalii de argint și 5 medalii de bronz la Campionatele Mondiale
  • a fost președintele Federației Române de Ciclism (2013-2020)
  • a fost președintele echipei de ciclism Novak CyclingTeam
  • vicepreședintele Uniunii Cicliste din Balcani
  • membru al Uniunii Cicliste Internaționale
  • din decembrie 2020 conduce ministerul Sportului
Ministrul Sportului a felicitat echipele din Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe pentru calificarea în finalele de Cupă. Nu și pe Voluntari!
FINALA
Ministrul Sportului a felicitat echipele din Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe pentru calificarea în finalele de Cupă. Nu și pe Voluntari!
Ministrul Sportului, Eduard Novak, nu vede nimic în neregulă în scandalul imnului: „Acest cântec nu este împotriva României. E despre lipsa de respect”
SCANDAL
Ministrul Sportului, Eduard Novak, nu vede nimic în neregulă în scandalul imnului: „Acest cântec nu este împotriva României. E despre lipsa de respect”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
brujo
brujo  •  24 Mai 2022, 10:09

Iar a ramas *** fara prozeliti si incearca sa faca valuri.Sunt curios daca aduna mai mult de 20 de voturi ...:)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

MaxiP
MaxiP  •  24 Mai 2022, 08:48
Postat de abavati pe 23 Mai 2022, 23:24

va-ti trezit vorbind ca proasta-n targ ... pe pariu ca niciunul din voi nu stie cele 4 strofe pe dinafara? cu legionarismedin astea nuajungem nicaieri decat la coada europei

:))) 4 strofe?! Bai, nu știu tot imnul, categoric, dat știu sigur ca nu are 4 strofe.

Postelmici
Postelmici  •  24 Mai 2022, 08:00

...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează