SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Emma Răducanu, luată în colimator de o legendă a tenisului: „Este inacceptabil!”

Emma Răducanu
Foto: Imago
Emma Răducanu Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 26 mai 2022 13:51 / Actualizat joi, 26 mai 2022 14:26

John McEnroe (63 de ani), fost lider ATP și septuplu câștigător de Grand Slam la individual, a găsit explicațiile pentru care Emma Răducanu (19 ani, 12 WTA) nu se regăsește în acest sezon.

Sportiva cu origini românești, dar care reprezintă Marea Britanie, a avut parte de un meci extrem de dificil la Roland Garros, în turul 2. Emma a fost eliminată de bielorusa Aliaksandra Sasnovich (47 WTA, 28 de ani), la capătul unui duel de 2 ore și 6 minute.

Fostul campion din Liga 1 a ajuns frizer la 33 de ani: „Stau noaptea în pat și mă bușește plânsul”
GSP LIVE
Fostul campion din Liga 1 a ajuns frizer la 33 de ani: „Stau noaptea în pat și mă bușește plânsul”

John McEnroe, explicații pentru jocul modest prestat de Emma Răducanu

„Anul trecut, la Wimbledon, nu a reușit să termine un meci din cauza stresului, iar acest lucru a ajuns să fie o problemă prea mare pentru ea. Apoi a făcut ceva ce nimeni nu a mai făcut vreodată, în 150 de ani de tenis, a câștigat un Grand Slam venind din calificări. 

Când reușești așa ceva, e normal să apară o presiune uriașă. Toată lumea are acuma așteptări de la ea, dar această presiune a copleșit-o.  

În plus, a schimbat antrenorii de trei, patru sau cinci ori, ceea ce e inacceptabil pentru cineva care tocmai a câștigat un Grand Slam. Este într-o poziție dificilă, pentru că se așteaptă multe de la ea și nu știm dacă se simte confortabil cu oamenii din jurul ei. 

Sincer, dacă eu aș fi câștigat US Open după ce aș fi venit din calificări, nu mi-aș fi schimbat antrenorul, cel puțin nu în sezonul următor, așa că nu înțeleg decizia luată de Emma. 

Pentru niciun jucător nu e bună această rotație permanentă a antrenorilor, cu atât mai puțin pentru o jucătoare aflată abia la începutul carierei”, a declarat John McEnroe pentru Eurosport. 

Citește și alte știri despre tenis:

Bianca Andreescu, declarație de dragoste pentru România după eliminarea de la Roland Garros

VIDEO Rafael Nadal a ajuns la borna 300, după victoria din turul II de la Roland Garros » Cu cine joacă mai departe

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
267890
267890  •  26 Mai 2022, 16:08

Tot respectul pentru dl McEnroe.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează