FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO U19

România - Slovacia 0-1 la EURO U19 » Ce decepție! „Tricolorii” clachează în minutul 90+5 și ratează barajul pentru Mondialul U20

România U19 - Slovacia U19
România U19 - Slovacia U19

Articol de - Publicat vineri, 24 iunie 2022 20:30 / Actualizat vineri, 24 iunie 2022 20:38

Naționala U19 a României a pierdut cu Slovacia, 0-1, în ultimul meci al grupei A de la EURO U19. „Tricolorii” termină astfel grupa pe ultimul loc, iar slovacii vor juca un baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial U20 din 2023.

  • Învinsă cu același scor în primele meciuri de la Euro, 1-2 cu Italia și Franța, România U19 avea nevoie de măcar un punct contra Slovaciei pentru a ocupa locul 3 în grupă și a disputa barajul pentru Campionatul Mondial U20 din 2023.

România U19 - Slovacia U19 » Cronică Răzvan Luțac

România s-a vrut ofensivă cu Slovacia și și-a schimbat o treime de echipă față de meciul pierdut contra Franței. În care, sigur, era să egaleze, însă a fost dominată copios până spre final. 

Aveam nevoie măcar de egal pentru barajul de CM. Să aștepți egalul nu e neapărat o soluție. Și s-a văzut. Pîrvulescu a revenit ca titular, însă în flancul stâng, în locul lui Pandele. Pandele și-a scăpat adversarul la primul gol cu Franța, fază suspectă de ofsaid. 

La mijloc, Ciuciulete, intrat pe parcurs în locul lui Sîrbu, a jucat de la început. Radaslavescu l-a înlocuit pe mai-defensivul Nicolas Popescu, în timp ce rocada s-a făcut și în atac, Chirițoiu fiind titularizat în detrimentul lui Luca Andronache. 

S-a început anemic, iar prima fază periculoasă, a lui Chirițoiu, s-a încheiat prost, cu un șut pe centru (33). Și Doru Andrei l-a încercat pe portar de la distanță. 

România a fost peste adversar, însă un adversar bleg. Care, mai mult, era să dea lovitura la ultima fază din prima repriză. Când Gazi a șutat pe lângă din poziție ideală!

Gol pe final în România - Slovacia

După un nou forcing al slovacilor imediat după pauză, România s-a apropiat, însă i-a lipsit mereu licărirea din ultimii 20 de metri. Doar Ciuciulete (56), din foarfecă, după un corner, a spart monotonia. 

Însă ocaziile uriașe au venit dincolo. Coubiș, visător în multe faze, l-a scăpat pe Kopasek, fundașul dreapta. Care a tras bine, din unghi, însă Popa s-a culcat bine pe minge. 

Tot Popa ne-a scos 10 minute mai târziu (68), când a scos excelent, de sub bară, „capul” lui Holly. Apoi, tot el a scos cu piciorul pasa în fața porții ciupită de Misovic. 

N-a mai putut să ne salveze în prelungiri, când, după o lovitură liberă acordată ușor, Popa a mai făcut un ultim efort. A scos lovitura de cap a aceluiași Holly, însă n-a mai avut ce să facă. Griger era acolo, în doi metri. A finalizat sub bară și i-a trimis pe slovaci, cu primul lor gol la acest Euro, la baraj. Minutul era 90+5.

41 de anitrecuseră de la precedentul - și singurul - Campionat Mondial U20 la care a participat România, Australia 1981

Clasamentul în grupa A de la Euro 2022

EchipăGolaverajPuncte
1. Franța U1911:29
2. Italia U194:56
3. Slovacia U191:63
4. România U192:50

România U19 - Slovacia U19, scor final 0-1

  • 3.485 de spectatori au asistat la meci. 
  • min. 90+5: GOL Slovacia. Adam Griger le aduce victoria slovacilor. Holly trimite cu capul la capătul unei lovituri libere, Popa salvează, dar balonul ajunge la Griger, care-l împinge în plasă.
  • min. 87: portarul slovac blochează șutul lui Bodișteanu la firul ierbii. 
  • min. 82: schimbare defensivă a lui Adrian Văsâi. Fundașul Dan Sîrbu l-a înlocuit pe Rareș Ilie.
  • min. 69: intervenție extraordinară a lui Robert Popa. Portarul român scoate lovitura cu capul a lui Holly. 
  • min. 62: două schimbări ale lui Adrian Văsâi. Ies Doru Andrei și Eduard Radaslavescu, intră Ștefan Bodișteanu și Enes Sali.
  • min. 59: ocazie pentru Slovacia. Kopasek a fost blocat de Robert Popa într-o situație 1 contra 1.
  • min. 57: reluare acrobatică a lui Ciuciulete, dar portarul prinde mingea.
  • min. 55: Radaslavescu șutează moale, pe centrul porții slovacilor. Goalkeeperul reține mingea fără probleme. 
  • min. 46: schimbare la pauză în tabăra României. Andreas Chirițoiu a ieșit, Luca Andronache i-a luat locul. 

Pauză la Trnava. 

  • min. 45+1: Gazi ratează cea mai mare ocazie a slovacilor. Șutează puțin pe lângă poartă, din alunecare, din apropierea porții.
  • min. 40: șutul lui Doru Andrei este blocat de portarul slovac.
  • min. 33: Chirițoiu ratează cea mai mare ocazie a României. Doru Andrei îl servește excelent, la aproximativ 15 metri de poartă, dar atacantul „tricolor” șutează fără vlagă. 
  • min. 25: primul șut pe poarta slovacilor este expediat de Rareș Ilie. Mijlocașul lui Rapid șutează din afara careului mare, dar portarul Hrdina reține balonul fără probleme. 
  • min. 20: nicio ocazie pentru România până în acest moment. Elevii lui Adrian Văsâi așteaptă să lovească pe contraatac. 
  • min. 8: joc precaut prestat de „tricolori” până acum. Slovacia are posesia, dar nu și-a creat mari ocazii de gol. 
  • ora 18:30 - A început meciul! România joacă cu echipament galben-alb. 

Echipele de start la România U19 - Slovacia U19

România (4-2-3-1): R. Popa (cpt.) - Coubiș, Gergely, Dănuleasa, Pîrvulescu - Pandele, Ciuciulete - Doru Andrei, Radaslavescu, R. Ilie - Chirițoiu
Rezerve: Borbei - Pantea, Sîrbu, Bodișteanu, Andronache, Radu, Tănasă, Sali, N. Popescu
Selecționer: Adrian Văsâi

Slovacia (4-3-3): Hrdina - Micuda, Kosa, Ujlaky, Kopasek - Halabrin, Oravec, Holly - Gazi, Jambor (cpt.), Sliacky
Rezerve: Balaz - Sikula, Luka, Snajder, Gajdos, Szolgai, Misovic, Griger, Sauer
Selecționer: Albert Rusnák

Slovacii vor juca marți, 28 iunie, la Senec, barajul pentru Mondialul U20 din 2023. Cu cine?

  • SERBIA (60%) - S-au calificat la Euro la cartonașe galbene, după ce au terminat la egalitate de puncte și goluri cu Ucraina, iar în meciul direct au făcut 1-1. Sârbii au nevoie de un egal cu Austria, sâmbătă, pentru locul 3. Dacă bat, pot prinde locul doi doar dacă refac o diferență uriașă de scor contra Israelului. Israel care întâlnește Anglia și are +2, sârbii au -4. 
  • AUSTRIA (35%) - Cu o victorie contra sârbilor este la baraj. E singura opțiune viabilă. 
  • ISRAEL (5%) - Ar trebui să piardă la 4 goluri contra englezilor, iar sârbii să învingă Austria la 3 goluri.
Claudiu Niculescu: „Ce naiba ne aduce Liga Națiunilor? Trebuia sacrificată această campanie!” + Ce spune despre retrogradarea lui Dinamo
POLI IAȘI
Claudiu Niculescu: „Ce naiba ne aduce Liga Națiunilor? Trebuia sacrificată această campanie!” + Ce spune despre retrogradarea lui Dinamo
FRF, răspuns pentru Ladislau Boloni: „Niciodată n-am folosit asta ca argument în negocieri!”
ROMÂNIA
FRF, răspuns pentru Ladislau Boloni: „Niciodată n-am folosit asta ca argument în negocieri!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (131)
gigimarga2
gigimarga2  •  29 Iunie 2022, 16:05
Postat de MaxiP pe 29 Iunie 2022, 09:59

De-acord, dar din ce am văzut eu, nu au jucat la egal. Da, bineînțeles ca totuși au ținut cont pe final ca ii favoriza rezultatul, apoi erau în cărți pentru încă o experienta și mai importanta. Nu poți sa te de zici total de rezultat, altfel îți dau dreptate, scopul tineretului e sa crești. Însă aspecte importanta în formarea unor jucători sunt multe, inclusiv de aspect psihologic și inclusiv sa înveți sa câștigi.

Nu trebuie sa te dezici de rezultat dar TREBUIE CA REZULTATUL SA FIE O CONSECINTA A APLICARII PRINCIPIILOR FE JOC ,NU UN SCOP IN SINE. Acest lucru se implementeaza in zona juvenila .Cel putin pentru mine un rezultat fara un joc consistent ci doar bazat pe intamplare intr -o proportie mai mare decat normal, nu are valoare

MaxiP
MaxiP  •  29 Iunie 2022, 09:59
Postat de gigimarga2 pe 29 Iunie 2022, 05:53

Arbitri se baga in seama cu gazdele in mod constant .ca antrenor trebuie sa STII sa pregatesti acest aspect . Altfel, despre faptul ca le era suficient un egal eu as pune altfel problema . In mod normal obiectivul loturilor juvenile ar trebui sa fie : posibilitatea tinerilor jucatori de a EXPERIMENTA LA UN NIVEL MAI INALT. Dar ce ne facem cu Stoichita si ai lui care se agața de rezultat precum un înnecat de salcie , desi rezultatul la acest nivel nu iti garanteaza nici macar semnarea se contracte fabuloase pentru jucatori ( vezi experienta u 21 din Italia) . Si atunci de ce sa joci la alibi cand tocmai astfel de situatii iti dezvolta acea mentalitate de invingator . A ataca in orice situatie nu iti garanteaza succesul dar cu siguranta creste PROBABILITATEA DE A INVINGE lucru care se deconteaza ulterior la seniori . Cand iti propui putin ( egal ) obți putin (nimic ). Nu copii sunt de vina ci Stoichita care nu stie aceste lucruri caci pentru el zona juvenila e o nebuloasa totala . Iar antrenorii in absența unei strategii unanim si clar asumateduce aici iar antrenorii, fac ce a facut si Vasâi , la ciupeala de rezultat ca sa le inchizi gura mai marilor . Pestele se impute intotdeauna de la cap

De-acord, dar din ce am văzut eu, nu au jucat la egal. Da, bineînțeles ca totuși au ținut cont pe final ca ii favoriza rezultatul, apoi erau în cărți pentru încă o experienta și mai importanta. Nu poți sa te de zici total de rezultat, altfel îți dau dreptate, scopul tineretului e sa crești. Însă aspecte importanta în formarea unor jucători sunt multe, inclusiv de aspect psihologic și inclusiv sa înveți sa câștigi.

gigimarga2
gigimarga2  •  29 Iunie 2022, 05:53
Postat de MaxiP pe 28 Iunie 2022, 21:03

Da, multe exemple îți dau dreptate, de pilda sugestiva a fost evoluția naționalei de seniori la Euro 2016, au luptat admirabil cu Franța și Elveția și când a trebuit sa joace, nu s-a putut. Cu echipa asta a fost ușor diferit, au avut multe momente bune cu Slovacia, pe lângă asta trebuie sa ținem cont ca pe final nu aveau de ce sa atace, egalul era bun pentru clasament. Totuși și asa, n-au refuzat jocul, au avut contraatacuri. Eu sunt se părere și ca nu putem sa nu ținem cont de modul in care s-a pierdut meciul, decizie clar favorabila a arbitrilor pentru gazde, au inventat o faza fixa ce în mod cert punea presiune. Slovacia nu a meritat victoria. Și sa ținem cont ca au marcat atât cu Italia cât și cu Franța, deci n-au pierdut decent doar închizând jocul.

Arbitri se baga in seama cu gazdele in mod constant .ca antrenor trebuie sa STII sa pregatesti acest aspect . Altfel, despre faptul ca le era suficient un egal eu as pune altfel problema . In mod normal obiectivul loturilor juvenile ar trebui sa fie : posibilitatea tinerilor jucatori de a EXPERIMENTA LA UN NIVEL MAI INALT. Dar ce ne facem cu Stoichita si ai lui care se agața de rezultat precum un înnecat de salcie , desi rezultatul la acest nivel nu iti garanteaza nici macar semnarea se contracte fabuloase pentru jucatori ( vezi experienta u 21 din Italia) . Si atunci de ce sa joci la alibi cand tocmai astfel de situatii iti dezvolta acea mentalitate de invingator . A ataca in orice situatie nu iti garanteaza succesul dar cu siguranta creste PROBABILITATEA DE A INVINGE lucru care se deconteaza ulterior la seniori . Cand iti propui putin ( egal ) obți putin (nimic ). Nu copii sunt de vina ci Stoichita care nu stie aceste lucruri caci pentru el zona juvenila e o nebuloasa totala . Iar antrenorii in absența unei strategii unanim si clar asumateduce aici iar antrenorii, fac ce a facut si Vasâi , la ciupeala de rezultat ca sa le inchizi gura mai marilor . Pestele se impute intotdeauna de la cap

Vezi toate comentariile (131)
Comentează
Close