INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

Cosmin Contra, OUT de la Al-Ittihad, deși făcea planuri pentru următorul sezon

Cosmin Contra, foto: Imago
Cosmin Contra, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 29 iunie 2022 10:40 / Actualizat miercuri, 29 iunie 2022 10:53

Cosmin Contra, antrenor în vârstă de 46 de ani, nu mai rămâne la Al-Ittihad după ratarea titlului. Președintele clubului din Jeddah nu îi prelungește contractul.

Cosmin Contra a fost atât de aproape de titlu, la Al-Ittihad. Lider 20 de săptămâni, dar nu și campion. A pierdut 13 puncte în opt etape, la final, 10 în ultimele cinci meciuri. Din momentul în care a căzut pe 2, când mai erau doar două partide rămase, era clar că totul se jucase. Al-Hilal nu mai putea rata locul 1. 

Simona Halep a făcut show la Wimbledon » A câștigat un punct după o lovitură spectaculoasă
WIMBLEDON
Simona Halep a făcut show la Wimbledon » A câștigat un punct după o lovitură spectaculoasă

Alt tehnician în locul lui Cosmin Contra pentru locul 1 

În august 2021, antrenorul semnase pentru un singur sezon și, din perspectiva „galben-negrilor”, câștigarea campionatului era esențială pentru prelungirea contractului. 

96 de zilea fost cea mai lungă pauză a lui Contra între două victorii la Al-Ittihad, între 18 martie și 23 iunie 2022

Președintele clubului din Jeddah, Anmar Al-Haili, a luat luni decizia, potrivit site-ului saudit Kooora. Nu îl va păstra pe Contra. Vrea alt tehnician pentru a încerca să cucerească primul titlu din 2009. 

Cosmin Contra: „Ce s-a întâmplat în acest an e o lecție”

La sfârșitul sezonului, după 0-0 acasă cu Al-Batin, Cosmin le-a cerut scuze fanilor, spunând: „Ce s-a întâmplat în acest an e o lecție de pe urma căreia vom profita în ediția viitoare. Vom repara greșelile. Am avut ghinion. Am condus mult timp, însă am ratat titlul pe ultima sută de metri”. 

Nu va mai putea repara el erorile. Contra nu mai este antrenorul „tigrilor”. 

10 meciurila rând a câștigat Cosmin Contra în acest sezon cu Al-Ittihad (28 octombrie 2021 - 11 februarie 2022), cea mai lungă serie de victorii în campionatul saudit

Citește și: 

VIDEO Cosmin Contra, învinuit pentru haosul de la Dinamo: „Miros țeparii de la distanță, era câinele de pe steagul spaniolilor”

Chelsea i-a „furat” jucătorul Barcelonei și plătește 70 de milioane de euro!

Clauză de neînțeles la transferul lui Bale! Motivul ciudat pentru care noua echipă trebuie să îi dea bani lui David Beckham

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
dobrin
dobrin  •  29 Iunie 2022, 17:57
Postat de CaineRauMuscOi pe 29 Iunie 2022, 11:59

Gurita, hai ca te asteptam la Dinamo, ca ne-ai ajutat si tu sa ajungem in B.

Pai sa se grabeasca, daca mai sta mult pierde ocazia.

maradona79
maradona79  •  29 Iunie 2022, 17:39

Eeee, macar a socat toata Arabia cu sutul ala in fund dat unui titular cand era pe primul loc in campionat. Titlurile se uita, suturile raman in amintire. Mare antrenor.

red_panzer
red_panzer  •  29 Iunie 2022, 15:55

Aaaaaa....i-a aparut din nou DUREREA-N PIEPT lui Guritza??? esteee? D-aia a pierdut.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează