INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Fostul fotbalist al lui Lucescu, amenințat cu execuția: „Străbunicul meu a fost erou al URSS, idioților! Ce fascist sunt eu?”

Ievhen Selezniov // FOTO: Imago
Ievhen Selezniov // FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 29 iunie 2022 11:45 / Actualizat miercuri, 29 iunie 2022 11:58

Ievhen Selezniov, 36 ani, fost fotbalist la Șahtior Donețk, Dnipro sau Malaga, a vorbit cu directorul canalelor Futbol 1/2/3 și, citat de Obozrevatel, menționează că a fost amenințat cu moartea acasă, la Makeevka (Makiivka), localitate de lângă Donețk controlată de ruși.

Ievhen Selezniov a ajuns la 36 de ani și, teoretic, e încă sub contract cu FK Minai din prima ligă ucraineană. Doar teoretic, fiindcă ucrainenii au întrerupt, din returul sezonului recent încheiat, campionatul. 

Una dintre cele mai vehemente voci anti-război din sportul vecin, Selezniov a schimbat comunicarea cu presa, folosind limba ucraineană, și nu rusa vorbită acasă, în estul Ucrainei, la Makeevka (Makiivka).

Statul vrea banii pariorilor: Guvernul plănuiește să impoziteze cu 40% câștigurile! Ce spun un specialist din industria pariurilor, un psiholog și un economist
PARIURI
Statul vrea banii pariorilor: Guvernul plănuiește să impoziteze cu 40% câștigurile! Ce spun un specialist din industria pariurilor, un psiholog și un economist

Obozrevatel, unul dintre principalele site-uri de știri din Ucraina, citează un interviu acordat de Selezniov canalelor Futbol 1/2/3, în care povestește dificultățile trăite în localitatea sa natală, controlată de ruși prin așa-zisa Republică Populară Donețk.

Ievhen Selezniov, amenințat cu execuția: „Străbunicul meu a fost erou al URSS, idioților! Ce fascist sunt eu?”

„Nu înțeleg ce urmează să se întâmple. Nu există inimă, nu există creiere. Unii sunt spălați pe creier, idioți. Intră peste tine în casă, cine sunteți voi (...) ce faceți? Unde împușcați? Nu sunteți sănătoși la cap!

Ce operațiune (n.r. - Operație, în rusă)? Ce ești tu, chirurg? Cine te-a pus? Și ce fascist sunt eu? M-am născut în Makeevka, străbunicul meu e erou al Uniunii Sovietice. 

Trebuie să fiu salvat de propria persoană? Du-te dracului! Nu pot să merg la tată, la bunică și bunic la mormânt, pentru că mi-au spus că mă vor împușca acolo”, a spus Selezniov.

Selezniov a jucat, în trecut, inclusiv în Federația Rusă, îmbrăcând tricoul lui Kuban Krasnodar în 9 meciuri de campionat în care a înscris 3 goluri. Fostul atacant s-a declarat „rușinat” că a jucat la echipa din Rusia.

VIDEO Alexandru Boiciuc dezvăluie ce trăiesc rudele sale în Ucraina: „Sunt mereu pregătiți să meargă la adăpost!”

Citește și: 

Cosmin Contra, OUT de la Al-Ittihad, deși făcea planuri pentru următorul sezon

Ce a făcut Mircea Lucescu la Revoluție cu Dinamo: „Plana pericolul unui război civil”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează