INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EMPOLI

Cagliari îl vinde doar la jumătate de preț pe Răzvan Marin. Clauzele din acordul cu Empoli

Articol de - Publicat miercuri, 29 iunie 2022 13:35 / Actualizat miercuri, 29 iunie 2022 13:52

Empoli, echipă la Serie A, are drept de cumpărare cu 6 milioane € pentru mijlocașul român Răzvan Marin, în vârstă de 26 de ani, împrumutat acum, dar 15% din sumă va merge la Ajax. Sarzii au plătit zece milioane în 2020.

Retrogradarea în Serie B a provocat, dincolo de lovitura sportivă, și o devalorizare a fotbaliștilor lui Cagliari

Scăderea cotei de piață l-a ajutat însă pe Răzvan Marin să se transfere mai ușor. Dacă în 2021 sarzii doreau 18 milioane de euro pentru mijlocașul român, aflat pe val și dorit de Lyon, acum fluieră a pagubă. 

„Tricolorul” nu le va aduce decât o treime din suma cerută francezilor, în cazul în care Empoli va exercita dreptul de cumpărare la finele sezonului viitor, stabilit după negocieri intense la 6 milioane de euro. Toscanii vor mai plăti 20 la sută din banii obținuți dintr-o eventuală revânzare a lui Marin, cu condiția ca transferul să fie de minimum 8 milioane de euro.

Serena Williams, anunț de ultimă oră după eliminarea de la Wimbledon
DECLARAȚII
Serena Williams, anunț de ultimă oră după eliminarea de la Wimbledon

Răzvan Marin, motivat să progreseze la Empoli

Formația insulară spera să-l cedeze acum cu 8 milioane și să-și mai recupereze din investiția făcută anul trecut. Ajax l-a dat cu 10 milioane, însă și-a păstrat și 15 procente dintr-o tranzacție viitoare. 

Cu alte cuvinte, din cele 6 milioane potențial obținute de la Empoli, conform acordului încheiat, 900.000 de euro vor ajunge tot la Amsterdam, iar Cagliari rămâne numai cu 5,1 milioane! 

Pe perioada de un sezon a împrumutului inițial nu va primic nimic în schimb, singurul avantaj fiind că Empoli îi va achita salariul, un milion de euro net, și îl va da șansa de a continua în Serie A. Un campionat pozitiv reușit de Răzvan i-ar putea atrage oferte de a merge la un club mai bun și ar genera profit suplimentar pentru Cagliari.

Dacă Răzvan Marin joacă slab la Empoli, se întoarce la Cagliari

Din contră, dacă românul nu se adaptează sau nu convinge prin evoluții, există riscul ca Empoli să-l returneze după împrumut, nefiind obligată să-l ia definitiv. Cu o cotă mai mică și întors la o echipă ce poate rămâne în Serie B, jucătorul de 26 de ani și-ar găsi mai greu o variantă de transfer în 2023.

Radu Drăgușin, evaluat la 5 milioane de transfermarkt

Juventus s-a înțeles cu Genoa pentru transferul lui Andrea Cambiaso, fundașul stânga urmând să coste 8 milioane de euro. 

Bianconerii vor plăti mai puțin cash pentru că l-au inclus în afacere pe Radu Drăgușin, pe care voiau să-l vândă separat. Evaluat la 5 milioane, peste cota transfermarkt, românul trebuie să-și negocieze contractul și să accepte să joace în Serie B.

Citește și:

Real Madrid scapă de jucătorul pe care plătea 60 de milioane de euro în 2019

Fostul fotbalist al lui Lucescu, amenințat cu execuția: „Străbunicul meu a fost erou al URSS, idioților! Ce fascist sunt eu?”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
dobrin
dobrin  •  29 Iunie 2022, 16:38
Postat de calinescu_ pe 29 Iunie 2022, 15:07

E cel mai bun din generatia lui ...!!! Restul proveniti de la scoala de balet a lui Hagi sunt mediocri...!!!

Am avut mare sperante in ceea ce-l priveste, in special cand juca in Belgia. Dar m-am lamurit ca nu e departe de Ianis, e putin mai bun dar nu suficient.

adrianurse
adrianurse  •  29 Iunie 2022, 15:55

Să înțelegem că la 75% din preț ar fi refuzat să îl vândă, din moment ce sunt dispuși să îl vândă doar la jumătate, și nu la doar jumătate?

calinescu_
calinescu_  •  29 Iunie 2022, 15:07

E cel mai bun din generatia lui ...!!! Restul proveniti de la scoala de balet a lui Hagi sunt mediocri...!!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează