SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

EXCLUSIV // VIDEO Pe ultima sută de metri » Camelia Potec, înaintea debutului Campionatelor Europene de juniori de la Otopeni: „Totul arată bine” + ce spune de David Popovici

Camelia Potec +13   FOTO
Camelia Potec

Articol de , , , - Publicat vineri, 01 iulie 2022 21:10 / Actualizat sambata, 02 iulie 2022 09:10

Camelia Potec, președinta FRNPM, a vorbit despre Campionatele Europene de juniori, care debutează pe 5 iulie, la Otopeni.

Bazinul principal din complexul de natație de la Otopeni era plin azi după-amiază. Componenții lotului României pentru Campionatele Europene de juniori erau la antrenamente. Stropi, strigăte, miros de clor, toate erau în peisaj. 

Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, și Constantin Silviu Gheorghe, primarul orașului, discutau ultimele detalii. Înotătorii din lot sunt cei care au inaugurat acest complex deși au existat multe probleme cu finanțarea pentru această competiție, lucrurile sunt acum pe un drum cât de cât normal. 

„Sunt fericită că putem organiza acest Campionat European, totul arată bine, ne-am fi dorit mai mult, atunci când o să vorbim despre problemele pe care le-am întâmpinat, o să explic și cum îmi doream să arate această competiție. În momentul de față am făcut tot ce am putut”, a subliniat Potec. 

Apoi a continuat: „Acest centru arată superb, nu este vorba doar despre un bazin olimpic, ci de șase bazine, două olimpice, unul de înot și unul de sărituri în apă, un bazin de 25 de metri plus încă trei bazine mai mici, de recuperare, de inițiere și pentru copii. Avem tot ce ne trebuie și acum vom dovedi că suntem în stare să organizăm un Campionat European și sperăm noi ca în decembrie 2023 să organizăm un campionat de seniori în bazin de 25 m”.

Camelia Potec: „Cel mai important e să rămână sănătos”

La CE de juniori urmează să participe și David Popovici, dublu campion mondial de seniori la Budapesta și triplu campion european de juniori anul trecut, însă ieri a avut o după-amiază de odihnă. „David este puțin obosit, urmează o săptămână foarte grea, el s-a pregătit tare. Și el își dorește și cu toții ne dorim să înoate repede cum știe și cum își dorește, dar cel mai important e să rămână sănătos”, a explicat președinta FRNPM.

Campioana olimpică din 2004 a adresat un apel către români. „Fac un apel pentru cei care își doresc să vadă o competiție majoră să vină nu doar în ultima zi, acolo unde deja s-au epuizat toate biletele. La sportul nostru există finale și semifinale în fiecare zi, avem o echipă numeroasă de peste 30 de persoane, sportivi și antrenori. 

Avem o ștafetă de 4x100 m liber la masculin, care este foarte valoroasă, a luat argintul anul trecut, și mai avem sportivi care tind să câștige medalii, îmi doresc pentru ei să o câștige pe cea mai strălucitoare”, a spus Potec. 

Campionatele Europene de juniori debutează pe 5 iulie și se încheie pe 10 iulie. În fiecare zi există două sesiuni, una de dimineață și una de seară, cea de-a doua fiind transmisă de TVR 1 începând cu ora 17:00.

Imagini cu Bazinul din Complexul de natație de la Otopeni

+9 FOTO

42de țări vor participa la Campionatele Europene de juniori de la Otopeni

Citește alte știri din înot: 

David Popovici, mesaj după ce tot mai multă lume încearcă să se folosească de imaginea lui: „FAKE!”
ÎNOT
David Popovici, mesaj după ce tot mai multă lume încearcă să se folosească de imaginea lui: „FAKE!”
Gazeta prezintă povestea incredibilă a bazinului olimpic pe care statul se chinuie să-l termine de 11 ani! 7 milioane de euro aruncate pe fereastră. Și mai urmează!
SPECIAL GSP
Gazeta prezintă povestea incredibilă a bazinului olimpic pe care statul se chinuie să-l termine de 11 ani! 7 milioane de euro aruncate pe fereastră. Și mai urmează!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  02 Iulie 2022, 11:32

Ne interesa lotul de sportivi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează