SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2022

O nouă mare surpriză la Wimbledon » Ostapenko, eliminată de locul 103 WTA, după o revenire uluitoare

Tatjana Maria/ foto Imago Images
Tatjana Maria/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 iulie 2022 17:39 / Actualizat duminica, 03 iulie 2022 18:38

Tatjana Maria (34 de ani, 103 WTA) s-a calificat în „sferturi” la Wimbldeon, după ce a eliminat-o pe Jelena Ostapenko (25 de ani, 17 WTA), scor 5-7, 7-5, 7-5. Letona se număra printre favorite, după ce Iga Swiatek, numărul 1 mondial, a părăsit competiția.

La 34 de ani și 330 de zile, Tatjana Maria este cea mai în vârstă jucătoare din Germania care ajunge în faza „sferturilor” la un turneu de Grand Slam în Era Open.

Când se joacă Simona Halep - Paula Badosa în turul 4 la Wimbledon 2022. Cine transmite la TV
WIMBLEDON 2022
Când se joacă Simona Halep - Paula Badosa în turul 4 la Wimbledon 2022. Cine transmite la TV

Tatjana Maria, în „sferturi” la Wimbledon

Maria a început mai bine meciul cu Ostapenko și a reușit un break rapid, însă nu a putut menține avantajul. De la 3-3 au mers cap la cap, până la 6-5, când Ostapenko a reușit să închidă setul.

Letona a început perfect partea secundă și părea că se îndreaptă spre victorie, conducând cu 3-0. Totuși, Tatjana a revenit fantastic și a reușit să ducă scorul la 4-4. Sportiva din Germania a făcut break-ul la 5-5, apoi și-a câștigat serviciul și a trimis meciul în decisiv.

O nouă mare surpriză la Wimbledon » Ostapenko, eliminată de locul 103 WTA, după o revenire uluitoare
Tatjana Maria/ foto Imago Images

Setul 3 a avut o altfel de desfășurare, cu cele două jucătoare mergând cap la cap până la 4-4. A urmat o serie de break-uri, închisă de Tatjana Mariana, care s-a impus cu 7-5.

Tatjana Maria, mamă a doi copii, în „sferturi” la Wimbledon

Maria are o poveste impresionantă. E prima jucătoare cu 2 copii care ajunge în „sferturi” la Wimbledon în acest secol.

Prima fiică a Tatjanei, Charlotte, s-a născut în decembrie 2013. Ea s-a întors patru luni mai târziu pe teren și a avut cele mai bune rezultate din carieră, ajungând în TOP 50 în 2017 și câștigând primul ei titlu, la Mallorca, anul următor. A doua fiică, Cecilia, s-a născut în aprilie 2021. S-a reapucat de tenis doar 3 luni mai târziu.

Citește și alte știri despre Wimbledon 2022

„Așa se poartă un costum” » Roger Federer, impecabil într-o apariție pe Terenul Central la Wimbledon

„Ce a făcut Nadal se întâmplă doar la turneele de mâna a 3-a, nu la Wimbledon”. Sonego, enervat de spaniol + Critici aprinse pe net

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
thirteen
thirteen  •  04 Iulie 2022, 14:01

Ostapenko,una din cele mai nesuferite jucatoare . Nu intamplator una din prietene (ca nu are multe) e Sorana Carstea alta nesuferita.

zorrozabal
zorrozabal  •  04 Iulie 2022, 09:26

Ostapenko e o jucatoare primitiva care da tare, la totul sau nimic!Numai momâia aia de Begu nici nu catadixea sa alerge in meciul cu Ostapenko,pierzând meciul in mod jenant!

K1rgios
K1rgios  •  03 Iulie 2022, 20:57

Daaaa!!….și când te gândești ca rebela voastră a bătut-o pe Tathiana 62 62!!!…anul trecut…se oftica CTP-ul???…

Vezi toate comentariile (7)
Comentează