GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  STADIONUL MIOVENI

SPECIAL GSP MATCHDAY EXPERIENCE, episodul 6 » Stadionul Mioveni: Confort da, restul lipsește cu desăvârșire

Arena din Mioveni arată precum o bază de club amator din Occident
FOTO Facebook +6   FOTO
Arena din Mioveni arată precum o bază de club amator din Occident FOTO Facebook

Articol de , - Publicat marti, 05 iulie 2022 12:00 / Actualizat marti, 05 iulie 2022 13:04

Gazeta Sporturilor continuă proiectul „Matchday experience”, o serie de reportaje speciale pe arenele Ligii 1, cu focus pe experiența suporterului în zi de meci. Azi e rândul stadionului celor de la CS Mioveni, care a primit nota 2,60.

Episodul 6:  Prezențele Mioveniului, un oraș ce abia depășește 30.000 de locuitori, în Liga 1 sunt rare. Echipa dispune de o arenă de nivelul ei, modestă. Clubul nu dezvoltă deloc capitolul marketing. Nota finală pentru Matchday Experience este 2,60

Topul arenelor prezentate până acum:

1. Sepsi8,50
2. Rapid8,00
3. Farul7,07
4. CFR Cluj6,70
5. Dinamo3,00
6. CS Mioveni2,60

Stadionul Orășenesc e o pată de culoare în fotbalul din România. Construit pe structură metalică în totalitate, e mereu ușor de depistat datorită culorilor aprinse: galben și verde. 

Nu-i modern, nu-i neîngrijit, ține oarecum nivelul formației argeșene: mediocru, iz de provincie, departe de ceea ce înseamnă fotbalul mileniului 3.

VIDEO MATCHDAY EXPERIENCE, episodul 4 » Stadionul Mioveni

1. Confort - Nota 8,30

  • Accesibilitate: Stadionul e în apropierea Bulevardului Dacia, aproape de centrul urbei. Fiind oraș mic, accesul este ușor, fără să fie nevoie de mijloc de transport sau mașină personală. Între centrul orașului și stadion nu sunt mai mult de 500 de metri. Nota 10
  • Locurile de parcare: Nu reprezintă o problemă. În fiecare parte a arenei, în funcție de zona în care suporterul are bilet, există mai multe locuri de parcare. Amenajate sau pe străzile din oraș, nefiind o urbe aglomerată, din acest punct de vedere nu există probleme. Parcarea oficială are și ea în jur de 20 de locuri. Nota 9,00 
  • Confortul spectatorilor în tribune este la nivel mediu. Construit pe structură metalică, cu scaune de plastic galben-verzi, stadionul oferă condiții decente pentru a urmări un meci de fotbal. Nota 7,00
  • Stadionul, renovat în 2013 și 2015, are doar tribuna I acoperită. În restul arenei, tribuna II plus singura peluză, fanii au nevoie de umbrele sau de pelerine pentru a se proteja de ploaie. Nota 7,00
  • Neavând pistă de atletism, tribunele sunt foarte aproape de suprafața de joc, iar spectatorii au o vizibilitate excelentă din orice colț al stadionului. Fără stâlpi de susținere, fără alte lucruri ce pot obtura vizibilitatea, din acest punct de vedere stadionul din Mioveni primește multe laude. Nota 10,00 
  • Igiena este la nivel mediu. Stadionul dispune de grupuri sanitare în fiecare parte a lui, îngrijite în limita posibilităților. Există însă probleme legate de igiena scaunelor, în multe locuri nefiind șterse de praf sau de cojile de semințe. Nota 7,00
MATCHDAY EXPERIENCE, episodul 6 » Stadionul Mioveni: Confort da, restul lipsește cu desăvârșire
Mașinile se parchează și în parcare, și pe străzile lăturalnice FOTO Iosif Popescu
MATCHDAY EXPERIENCE, episodul 6 » Stadionul Mioveni: Confort da, restul lipsește cu desăvârșire
Toaletele sunt îngrijite FOTO Iosif Popescu

2. Ticketing - Nota 7,00

  • Suporterii își pot procura biletele doar de la case, care sunt deschise inclusiv în ziua meciurilor. Prețul standard al biletelor este de 20 de lei, indiferent de zona stadionului, tribuna 1, 2 sau la peluză. Biletele sunt simple, tipărite pe hârtie normală, în format mic, color.
MATCHDAY EXPERIENCE, episodul 6 » Stadionul Mioveni: Confort da, restul lipsește cu desăvârșire
Casele de bilete sunt luate cu asalt doar când vin granzii // FOTO Facebook

3. Program de meci - Nota 0

  •  Clubul din Mioveni nu a tipărit programe de meci în sezonul 2021-2022.

4. Magazinul clubului - Nota 0

  •  Fără suporteri pătimași, CS Mioveni nu are magazin oficial la stadion.

 5. Interacțiunea cu fanii - Nota 3,00

  •  Suporterii își văd favoriții în zona autocarelor, la finalul partidelor. Cei care vor autografe de la fotbaliști sau să facă poze cu aceștia stau la pândă în zona vestiarelor, în speranța unei amintiri.
MATCHDAY EXPERIENCE, episodul 6 » Stadionul Mioveni: Confort da, restul lipsește cu desăvârșire
Uneori, copiii au șansa unui autograf obținut chiar la marginea terenului FOTO Facebook

 6. Mâncare - Nota 0 

  • În stadion nu există locuri de unde spectatorii care vin la meci să poată cumpăra popcorn, sandviciuri sau o pungă de cipsuri. Doar bătrâni care umblă prin tribune cu semințe la pahar, ca acum 20-30 de ani pe stadioanele țării.

7. Băuturi - Nota 0 

  • Fanii nu își pot potoli setea cu băuturi răcoritoare pentru că nu există locuri amenajate în acest sens.
MATCHDAY EXPERIENCE, episodul 6 » Stadionul Mioveni: Confort da, restul lipsește cu desăvârșire
Vizibilitatea este bună, din orice zonă a stadionului FOTO Iosif Popescu

Concluzia? Stadion mediocru, notă pe măsură: 2,60 

În urma analizării celor 7 criterii, a rezultat o medie finală de 2,60. CS Mioveni nu are ultrași veritabili, dar nici nu va avea vreunul câtă vreme spectatorii sunt tratați fără nicio urmă de respect.

Citește AICI toate episoadele proiectului „Matchday experience”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
albvioletforever
albvioletforever  •  24 Iulie 2022, 04:08

Cei de Arad au chemat de vreo cateva ori un sobor de preoti sa sfinteasca gazonul. Daca sa stau lucurile atunci proximitatea fata de biserica este un lucru foarte important. Trebuie adaugat la criteriile de evaluare.

albvioletforever
albvioletforever  •  24 Iulie 2022, 03:58

Analiza GSP: submediocra! 1) Pai cum sa pui toate criteriile la acelasi nivel, cu aceeasi pondere? 2) Pai daca sunt numai 500 m intre stadion si centrul orasului la ce-ti trebe sa cumperi mancare in stadion or langa stadion? Nu e acolo ditamai piata langa stadion? Te duci si cumperi ce vrei! Nu sunt magazine alimentare la 200m de stadion? 3) Daca orasul are numai 30 000 locuitori cati suporteri sa se inghesuie sa cumpere de la magazinul lui CS Mioveni? Una este sa produci si sa vinzi 10 000 tricouri alta este sa produci si vinzi 500. Marja d eprofit e mult mai miccand vinzi numai 500. mai bine nu ai niciun magazin.

dobrin
dobrin  •  07 Iulie 2022, 01:13
Postat de Ionut4895 pe 05 Iulie 2022, 18:25

Stadionul e ok, se vede foarte bine meciurile de pe el si auzi si ce vorbesc jucatorii pe teren (pentru ca nu e pista de alergare) nu au bauturi si mancare dar daca vrei sa bei ceva, ai multe magazine foarte aproape de stadion. Nu e stadion modern dar totusi nota finala nu e corecta, daca nu te intereseaza altceva decat sa vezi un meci, atunci nu o sa ai probleme.

Da, nu stiu ce-o fi asa important sa cumperi bautura si mancare la suprapret...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează