INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Căderea unui club important: retrogradarea lui Bordeaux în liga a 3-a a fost confirmată! Riscă falimentul!

Bordeaux, Foto: Imago Images
Bordeaux, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 05 iulie 2022 21:45 / Actualizat marti, 05 iulie 2022 21:49

Bordeaux, picată sportiv din Ligue 1, a ajuns în National din cauza problemelor financiare, decizie confirmată astăzi de Comisia de Apel. Mai au o singură cale de atac.

Girondins de Bordeaux, fondat în urmă cu 140 de ani, al 7-lea cel mai performant club din Ligue 1, cu șase titluri de campion (trei în anii '80, ultimul în 2009), este acum într-o situație incredibilă. 

Pyunik Erevan - CFR Cluj 0-0. Campioana României se face de râs în Armenia, la debutul în preliminariile UCL
Pyunik - CFR Cluj 0-0
Pyunik Erevan - CFR Cluj 0-0. Campioana României se face de râs în Armenia, la debutul în preliminariile UCL

Bordeaux, 19 înfrângeri, golaveraj 52-91. Retrogradați după 62 de ani! 

Într-un sezon teribil, cu mari probleme financiare, care au afectat profund echipa, bordelezii au căzut total. 19 înfrângeri și 13 egaluri în 38 de etape, golaveraj înfiorător: 52-91. Cele șase victorii nu-i puteau salva! 

Venit în februarie, după demiterea fostului selecționer elvețian Vladimir Petkovici, antrenorul David Guion nu a mai putut schimba nimic. La final, pe ultimul loc, au retrogradat în Ligue 2. Era prima oară după 62 de ani când părăseau elita, pe teren. Din cauze administrative, mai căzuseră o dată, în 1991. 

Bordeaux, un club prăbușit financiar 

Picajul a devenit însă îngrijorător după ce Direcția Națională de Control și Gestiune (DNCG) a decis retrogradarea lui Bordeaux în National, liga a treia! Un club prăbușit financiar. Și astăzi, Comisia de Apel a federației franceze a confirmat această hotărâre. 

Potrivit L'Equipe, proprietarul Gerard Lopez afirmase de curând că, în cazul unei decizii defavorabile, Girondins riscă falimentul

Mai au o singură cale de atac, la Comitetul Național Olimpic și Sportiv Francez. Dacă CNOFS nu le dă dreptate, clubul lor poate să dispară

17 trofeea cucerit Bordeaux de-a lungul istoriei; clubul a fost fondat pe 1 octombrie 1881

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Galtier, amenințător încă din prima zi la PSG » Mesaj pentru Messi și restul vedetelor

Richarlison ratează startul sezonului la Tottenham » Suspendat după ce a aruncat cu o fumigenă spre fani

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  06 Iulie 2022, 07:32

Chiar e pacat de Bordeaux ca e in aceasta situatie.In campionatele serioase nu se discuta,se aplica regulamentul. La noi e o lalaiala continua si nu mai existam.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează