SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

FOTO Simona Halep e în semifinale la Wimbledon 2022! » Victorie-blitz, în două seturi, cu Amanda Anisimova

Simona Halep /  FOTO: Imago +20   FOTO
Simona Halep / FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 06 iulie 2022 16:24 / Actualizat miercuri, 06 iulie 2022 17:35

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) a învins-o categoric pe Amanda Anisimova (20 de ani, 25 WTA), scor 6-2, 6-4 după 63 de minute, și e în semifinalele Wimbledon 2022. 

  • Kazaha Elena Rybakina (23 de ani, 23 WTA) va fi adversara Simonei Halep. Ea a trecut de Ajla Tomljanovic, scor 4-6, 6-2, 6-3.
  • Meciul Simona Halep - Elena Rybakina se va juca joi, organizatorii urmând să anunțe ora de start

Simona Halep joacă la Wimbledon cel mai bun tenis din acest an și s-a calificat în semifinale, după o victorie categorică în fața americancei Anisimova. 

Simona Halep este în semifinalele Wimbledon 2022

Sportiva din Constanța a câștigat primul set după doar 30 de minute. Anisimova a luat primul game din meci, dar Halep a avut apoi o serie impresionată și a dus scorul la 5-1. Simona a jucat solid, fără erori, în timp ce adversara ei a irosit o mulțime de puncte din cauza erorilor neforțate.

Anisimova a mai luat un game, dar la 5-2 Halep a închis setul, 6-2. 

31de minute a durat primul set al meciului Simona Halep - Amanda Anisimova

Simona Halep, victorie cu Amanda Anisimova

Setul doi a avut un parcurs identic. Anisimova a luat primul game, dar Halep a revenit rapid la conducere. Simona a dus setul la 5-1, pe fondul unui joc precis și agresiv.

În final, au apărut emoțiile, când situația părea că se complică pentru Halep. Anisimova a luat 3 game-url la rând, după ce Simona servise pentru meci, iar scorul a fost 5-4. Anisimova a avut 3 mingi de 5-5 și le-a irosit. În final, Halep a reușit să închidă setul, 6-4, și s-a calificat în semifinală.

Simona Halep e în semifinale la Wimbledon 2022! » Victorie-blitz, în două seturi, cu Amanda Anisimova

1 orăși 3 minute a durat întâlnirea dintre Halep și Anisimova, din „sferturile” Wimbledon

FINAL » Simona Halep - Amanda Anisimova 6-2, 6-4

MECI Simona Halep: După ce a salvat 3 mingi de break, Halep a câștigat game-ul, setul și meciul. Merge în semifinale!

Game Anisimova, 5-4: Amanda pune presiune pe Halep. A câștigat al 3-lea game la rând, dar Halep va servi din nou pentru a câștiga meciul.

Break Anisimova, 5-3: Simona ratează ocazia să închidă meciul. Amanda a făcut break și se poate apropia de Simona

Game Anisimova, 5-2: Amanda mai câștigă un game, însă Halep va servi pentru câștigarea meciului

Game Halep, 5-1: Simona este la un game de calificarea în semifinale

Break Halep, 4-1: Jucătoarea noastră mai face un break. Este la două game-ul de calificarea în semifinale

Game Halep, 3-1: Simona își consolidează break-ul din game-ul precedent. Controlează jocul în aceste momente și se apropie de victorie

Break Halep, 2-1: Simona face din nou break-ul devreme. A fost excelentă la retur și preia conducerea în set

David Beckham și mama sa, Sandra, sunt cu ochii pe Simona Halep. Cei doi sunt prezenți în loja 

+16 FOTO

Game Halep, 1-1: Simona egalează rapid. A câștigat game-ul fără probleme

0-1, Game Anisimova: Amanda începe setul secund, la fel ca primul. A câștigat rapid game-ul de serviciu și trece în avantaj

A început setul doi. Anisimova servește prima

6-2, GAME SIMONA HALEP: S-a terminat primul set. Simona își câștigă game-ul de serviciu și își adjudecă primul set

5-2, Game Anisimova: Amanda întrerupe seria Simonei și își câștigă game-ul. Halep va servi pentru a câștiga primul set

5-1, Game Halep: Simona își câștigă game-ul de serviciu, cel mai greu de până acum. A salvat două mingi de break, profitând și de erorile neforțate ale Anisimovei.

4-1, Break Halep: Simona mai face un break. Se distanțează în primul set, după un game în care a returnat excelent și a dominat schimburile

+16 FOTO

3-1, Game Halep: Simona consolidează break-ul. A câștigat un game complicat la serviciu, după ce Anisimova a forțat la retur și a încercat să lovească lung și puternic

2-1, Break Halep: Simona face primul break din set. După un început bun al Anisimovei, care a condus cu 30-0, scorul a devenit egal după două erori neforțate. În ultimele două puncte din game, Halep a forțat la retur și câștigat pe serviciul adversarei

1-1, Game Halep: Simona răspunde rapid. A câștigat game-ul, după un joc solid, în care a controlat schimburile

0-1, Game Anisimova: Amanda a câștigat rapid primul game, la 0. A servit excelent, iar Simona nu a reușit să returneze eficient

A început meciul. Anisimova servește prima

În total, cele două jucătoare s-au întâlnit în trei rânduri, românca fiind în avantaj, scor 2-1. A fost 6-2, 6-4 pentru Anisimova în sferturile Roland Garros 2019 și 6-0, 6-1 pentru Halep în șaisprezecimile de la Paris, un an mai târziu. Simona Halep a învins-o clar, acum 12 zile, la Bad Homburg. Deci Simo are 2-1 la întâlnirile directe.

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Bookmakerii au răsturnat cotele » Cine e acum favorită la câștigarea Wimbledon 2022

EXCLUSIV „Nimeni nu-i mai poate sta în cale!” » Omul care o vede pe Simona Halep favorită la câștigarea Wimbledon: „Poate merge până la capăt”

Paula Badosa nu-și revine după eșecul cu Simona Halep: „Sunt la fel de șocată ca voi!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (54)
ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  07 Iulie 2022, 14:57

a ajuns si tenisul asta feminin precum liga mamaliga !!

MaxiP
MaxiP  •  07 Iulie 2022, 11:44
Postat de mikidiki pe 06 Iulie 2022, 16:53

Nu înțeleg cum de da un asemenea noroc pe Simona care are un joc complet lipsit de orice valenta tehnica arunca mingea pe centru și fugi pare sa fie unicul joc bătrânesc pe care îl știe felicitări pentru victorie dacă și cu un joc atât de slab se poate câștiga înseamnă că tenisul feminin a ajuns la cel mai slab nivel din istorie!

Dacă asta ai văzut tu... Crede-mă ca nu avea nicio șansă dacă juca doar cu mingi pe centru, le-a plimbat și pe Badosa și pe Anisimova cât a putut, a plasat niște mingi foarte bine, a lovit frecvent decisiv, a luat des inițiativa după servicii foarte bune. Cu Frech a jucat ultraagresiv, nu mai vorbesc de acel meci.

MaxiP
MaxiP  •  07 Iulie 2022, 11:39
Postat de propaganda pe 06 Iulie 2022, 17:39

Daca ne uitam pe lista capilor de serie, sunt totusi 25 de jucatoare foarte solide, nu e vina nimanui ca nu au ajuns mai sus. Nu e vina nimanui ca nu au ajuns mai sus Muguruza, Pliskova, Kvitova, Haddad Maria, Keys, Bencic, Collins, Raducanu, Krejcikova poate si altele. Si astea sunt doar o parte, personal nu ma asteptam sa fie sus cateva din top 5 actual sau care sunt pe acolo. De la Swiatek incepand, pana la Badosa sau chiar Sakkari. Eu nu ma asteptam sa aiba un Wimbledon bun, mai degraba chiar si pe ciment pentru ele decat pe iarba. Si cel mai mult pe zgura. Pentru mine e o surpriza ca Nadal nu are decat 2 trofee la Wimbledon, tenisul lui practicat prin 2008-2010 pe iarba e cel mai frumos alaturi de cel al lui Federer.

Nadal nu are mai multe la Wimbledon din motivul 0entru care Federer și Djokovic nu au mai multe la Roland-Garros. S-au anulat reciproc. În perioada lui foarte bună, Federer era aproape invincibil pe iarba, a reușit cumva Nadal, o data, sa îl bata. Acum e Djokovic foarte greu de bătut acolo, în absenta lui Federer, care acum 3 ani a arătat totuși ca el îl putea bate.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează