INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

Surpriză! Un internațional spaniol va juca pentru Ghana la Mondial: „A venit momentul să-mi descopăr originile”

Inaki Williams, Foto: Imago Images
Inaki Williams, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 06 iulie 2022 15:33 / Actualizat miercuri, 06 iulie 2022 19:38

Inaki Williams renunță să mai aștepte convocarea de la naționala Spaniei și, la 28 de ani, va purta tricoul Ghanei la Mondialul din Qatar. Va juca pentru țara părinților săi.

Inaki Williams s-a născut la Bilbao, în urmă cu 28 de ani. Părinții fugiseră din Ghana, traversând Sahara și sărind gardul graniței de la Melilla, unul dintre cele două orașe spaniole din nordul Africii (al doilea e Ceuta). 

Adrian Mititelu a fost eliberat din închisoare după un an și 7 luni! Decizie definitivă la Curtea de Apel: „În 3 ore va fi acasă”
FCU CRAIOVA
Adrian Mititelu a fost eliberat din închisoare după un an și 7 luni! Decizie definitivă la Curtea de Apel: „În 3 ore va fi acasă”

Inaki Williams: „Aceasta este provocarea mea” 

Atacantul, din 2014 la Athletic, recordmanul de meciuri consecutive disputate în LaLiga (233), a visat să joace pentru La Roja și a făcut-o de 17 ori la U21, dar numai o dată la naționala mare. În 2016, 30 de minute în amicalul contra Bosniei (3-1). De atunci, nici Robert Moreno, nici Luis Enrique nu l-au mai convocat. 

Surpriză! Un internațional spaniol va juca pentru Ghana la Mondial: „A venit momentul să-mi descopăr originile”
Inaki Williams, la Spania U21 (2017) // Foto: Getty Images

Cu nici cinci luni înainte de startul Mondialului, Inaki a anunțat că va evolua pentru Ghana, țara părinților săi. Și la turneul din Qatar! 

73 de goluria înscris Iñaki Williams în 340 de meciuri disputate pentru Bilbao (este evaluat la 25 de milioane de euro)

„Simt că a venit momentul să-mi descopăr originile și tot ce au însemnat Africa și Ghana pentru familie și pentru mine. Vreau să dau înapoi o mică parte din influența Ghanei în formarea mea ca persoană, ca fiu, ca frate”, a afirmat Williams într-un clip postat de federația de la Accra (GFA). 

„Începând de astăzi, aceasta este provocarea mea. Voi apăra tricoul Ghanei. Voi oferi mereu totul. Sunt unul dintre Black Stars”. Marca susține că FIFA a acceptat deja. Prima mare competiție pentru Inaki va fi chiar Mondialul

Duet al fraților Inaki și Nico Williams 

Forul ghanez a încercat să-l ia din 2015. Kwesi Nyantakyi, la acea vreme președintele GFA, spunea: „Inaki este o revelație. Îl vor urmări”. După debutul pentru La Roja, nu renunța la planul Williams: „Nu e totul pierdut”. 

A reușit în 2022. Intenționând să-l convingă și pe Nico, 19 ani, tot de la Bilbao, internațional spaniol U21. Să aibă în atac un duet al fraților Williams.

36 de partideare Nico Williams, fratele lui Iñaki, în tricoul alb-roșu al lui Athletic (cotă de 12 milioane pe Transfermarkt)

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ce ghinion! Balonul de Aur, 10 luni pe tușă! S-a accidentat chiar înainte de Euro

Culisele căderii lui Bordeaux, al doilea cel mai vechi club francez

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează