FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

video+foto Adrian Mititelu, la ieșirea din penitenciar: „O să merg și la echipă, am făcut închisoare pentru Craiova”

Patronul celor de la FCU Craiova, Adrian Mititelu (54 de ani), a fost pus azi în libertate din penitenciarul Pelendava, Craiova. Curtea de Apel a decis în favoarea lui. Mititelu a vorbit și despre echipa de fotbal la ieșirea din închisoare. +7   FOTO
Patronul celor de la FCU Craiova, Adrian Mititelu (54 de ani), a fost pus azi în libertate din penitenciarul Pelendava, Craiova. Curtea de Apel a decis în favoarea lui. Mititelu a vorbit și despre echipa de fotbal la ieșirea din închisoare.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 iulie 2022 17:14 / Actualizat miercuri, 06 iulie 2022 17:32

Patronul celor de la FCU Craiova, Adrian Mititelu (54 de ani), a fost pus azi în libertate din penitenciarul Pelendava, Craiova. Curtea de Apel a decis în favoarea lui. Mititelu a vorbit și despre echipa de fotbal la ieșirea din închisoare.

Așteptat de apropiați, între care soția și fiul lui, Adrian Mititelu Jr., finanțatorul echipei antrenate în prezent de Marius Croitoru a spus: „O să merg și la echipă, echipa este viața mea, pentru echipa asta am făcut multe sacrificii, am cheltuit foarte mulți bani, am făcut și închisoare pentru echipa asta și o să încerc să facem în așa fel încât cei care au rămas lângă noi, mai puțini, să fie mulțumiți și să reușim să le aducem bucurie. O să vorbim de fotbal zilele următoare”.

Adrian Mititelu a ieșit din închisoare: „Sper să se facă dreptate la CEDO”

„Vă mulțumesc mult pentru prezență. N-au fost 20 de luni ușoare, cum n-a fost pentru niciunul dintre deținuți. 

Încă o dată vreau să vă comunic că am făcut un mandat nevinovat complet și nu mă refer acum la faptul că am ieșit acum datorită unui viciu administrativ, dar pe fond nu am făcut nicio faptă penală!

+3 FOTO

Dar asta a fost, am făcut-o și pe asta. Probabil că toți ceilalți vor beneficia de aceste prevederi, de neconstituționalitate a legii, articolul 155, aliniatul 1, din codul penal. Prea multe nu se discută despre treaba asta. Eu pot să vă spun că simt că s-a făcut dreptate, chiar dacă acum am ieșit pe o chestiune de legalitate - nu are legătură cu vinovăția sau nevinovăția -, însă vă dau cuvântul de onoare că nu am făcut nicio faptă penală și am stat 20 de luni nevinovat”, a mai spus Mititelu.

Mititelu urmează să atace justiția din România la CEDO: „Mereu am sperat că voi ieși, iar acum sper și la CEDO să se facă dreptate. În toamnă intru pe fond la CEDO și sunt convins că se va combina cu faptul că am stat 20 de luni în închisoare nevinovat. Eu cred că sunt mai puternic ca înainte, pentru că greutățile m-au făcut să devin și mai puternic. Sunt la curent cu tot ceea ce se întâmplă, merg înainte pe drumul meu și pe ceea ce mi-am planificat cu mulți ani în urmă și sunt așa cum mă știți, nu m-am schimbat deloc”.

Gigi Becali se laudă că l-a ajutat pe Adrian Mititelu să iasă din închisoare: „Dacă nu eram eu de acord, nu îl eliberau!”
FCU CRAIOVA
Gigi Becali se laudă că l-a ajutat pe Adrian Mititelu să iasă din închisoare: „Dacă nu eram eu de acord, nu îl eliberau!”

Nu știu care e primul lucru pe care o să-l fac. Mi-au lipsit familia, apropiații. Să știți că, după sănătate, libertatea este foarte prețioasă și nu poți să o estimezi decât în momentul când nu o mai ai
Adrian Mititelu, patron FCU Craiova

Soluția pronunțată azi de Curtea de Apel:

În temeiul art.4251 alin.7 pct.1 lit.b C.p.p., raportat la art.460 alin.2 C.p.p., respinge ca nefondată contestația declarată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția Națională Anticorupție -Serviciul Teritorial Craiova împotriva încheierii din 20 iunie 2022, pronunțată de Tribunalul Dolj în dosarul nr.3845/63/2022, încheiere prin care s-a dispus suspendarea executării sentinţei penale nr.82/13.02.2019 a Tribunalului Dolj, definitivă prin decizia penală nr.1364/05.11.2020 a Curţii de Apel Craiova, fiind emis de către Tribunalul Dolj mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.97/2019 din 05.11.2020, privind pe Mititelu Adrian- Marin. Cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia, conform art.275 alin.3 C.p.p. Definitivă. Pronunțată în ședința publică din 06 iulie 2022. Document: Hotarâre 06.07.2022

De ce a fost condamnat Adrian Mititelu

În noiembrie 2020, omul de afaceri a fost condamnat la 3 ani de închisoare în cazul transferului lui Mihai Costea de la Universitatea Craiova la FCSB. Acesta a fost găsit vinovat de evaziune, deși în primă instanță a fost iertat.

În 2016, Adrian Mititelu a fost trimis în judecată după ce procurorii DNA Craiova l-au acuzat de evaziune fiscală. Motivul? Faptul că l-a vândut pe Mihai Costea la FCSB în 2011, înainte de dezafilierea Craiovei, pentru 1,1 milioane de euro, deși lotul de jucători se afla la acel moment sub sechestrul Fiscului din cauza unor debite foarte mari către bugetul consolidat al statului și Mititelu nu ar fi avut voie să vândă pe nimeni.

În concluzia scrisă înaintea de luarea deciziei, procurorul Cristina Scarlat a susținut că Mititelu și Gigel Preoteasa, fostul secretar al clubului dezafiliat, au comis fapta cu intenție directă de a se sustrage de la îndeplinirea obligațiilor fiscale. Concret, după instituirea sechestrului din 31 ianuarie 2011, FC U Craiova a încheiat acordul de transfer pentru jucătorul Mihai Costea la FCSB, în data de 23 martie 2011.

L-au blocat pe Mititelu! Un nou episod în războiul CSU - FCU » Replica lui Rotaru: „O prostie, o minciună marca GSP”
SCANDAL
L-au blocat pe Mititelu! Un nou episod în războiul CSU - FCU » Replica lui Rotaru: „O prostie, o minciună marca GSP”
Primele declarații ale lui Adrian Mititelu jr., după ce Curtea de Apel a decis eliberarea tatălui: „La treabă! Pregătim două transferuri impresionante”
FCU CRAIOVA
Primele declarații ale lui Adrian Mititelu jr., după ce Curtea de Apel a decis eliberarea tatălui: „La treabă! Pregătim două transferuri impresionante”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (10)
emy114
emy114  •  06 Iulie 2022, 22:56

SANATATE SI PUTERE SA-TI DUCI CRUCEA MAI DEPARTE. CA SI GIGI, AI FACUT PUSCARIE PENTRU CA IUBESTI OAMENII SI FOTBALUL. DUMNEZEU SA TE AIBA IN PAZA.. ECHIPA TA ESTE STIINTA , CEALALTA UN SUROGAT POLITIC AL OLGUTEI, MIRCEA SANDU ,DRAGOMIR. ASTIA SUNT ADEVARATII *** .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tomthompson
tomthompson  •  06 Iulie 2022, 22:01

liberare usoara.

contrabas3
contrabas3  •  06 Iulie 2022, 20:10

Primul lucru după “facultate” ar fi să mergi acasă, să îți iubești nevasta, să mănânci bine și să nu uiți să-i mulțumești lui Dumnezeu că ți-a mai dat o șansă - nu ultima… pentru că zilnic avem nevoie de “încă o șansă” și El ne-o dă fără părere de rău…

Vezi toate comentariile (10)
Comentează