INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Premier League vrea să renunțe la pariuri! Cluburile trebuie să voteze

Premier League le-a cerut să voteze dacă sunt de acord să renunțe voluntar la sponsorizările venite din partea caselor de pariuri
Foto: Imago
Premier League le-a cerut să voteze dacă sunt de acord să renunțe voluntar la sponsorizările venite din partea caselor de pariuri Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 iulie 2022 19:47 / Actualizat miercuri, 06 iulie 2022 21:37

După ce în România se pregătesc măsuri împotriva jocurilor de noroc, și în Anglia urmează să fie revizuită legea pariurilor, care ar putea afecta fotbalul din Premier League.

Guvernul din Anglia vrea să interzică echipelor din Premier League să se mai asocieze cu casele de pariuri pe tricourile oficiale de joc. 

Deși o decizie oficială nu se va lua decât pe 21 iulie, Premier League a luat deja legătura cu cluburile, cărora le-a cerut să voteze dacă sunt de acord să renunțe voluntar la sponsorizările venite din partea caselor de pariuri. În acest moment, jumătate dintre cele 20 de echipe de top din sezonul trecut beneficiază de astfel de venituri.

Spre deosebire de Guvern, care vrea interzicerea imediată a contractelor cu casele de pariuri, Premier League propune o eliminare treptată a companiilor de jocuri de noroc, acest lucru urmând a se face în următorii 3 ani. Însă este nevoie ca 14 din cele 20 de echipe trebuie să își dea acordul, anunță BBC.

Se vrea interzicerea sponsorizării venite de la casele de pariuri în Premier League

Sursa citată anunță că este posibil ca echipele să fie mai puțin afectate de această interdicție, deoarece se pot baza pe alte tipuri de sponsorizări, însă Liga, sponsorizată de Sky Bet, va pierde 40 de milioane de lire sterline pe an.

Printre echipele sponsorizate de case de pariuri se regăsesc cluburi din „Big 6” precum Tottenham, Arsenal și Chelsea, dar și echipe ca Everton și Leicester, West Ham, Burnley, Wolves, Leeds și Newcastle.

Citește alte știri din fotbalul internațional: 

Bayern prevede falimentul Barcelonei! Vrea banii jos pentru Lewandowski: „Mai existați în doi ani?”
BAYERN
Bayern prevede falimentul Barcelonei! Vrea banii jos pentru Lewandowski: „Mai existați în doi ani?”
Prag salarial pentru salvarea fotbalului! UEFA trece la măsuri radicale și amenință cu sancțiuni » Ce riscă City sau PSG
FINANCIAR
Prag salarial pentru salvarea fotbalului! UEFA trece la măsuri radicale și amenință cu sancțiuni » Ce riscă City sau PSG

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
marius.bxl
marius.bxl  •  07 Iulie 2022, 12:44

Noi avem superliga iar amărâții ăștia din Anglia cu interdicție la pariuri au doar prima liga

Vezi toate comentariile (1)
Comentează