FOTBAL  »  Superliga  »  CS DINAMO

EXCLUSIV CS Dinamo reacționează, după ordinul impus de Eduard Novak: „Nu e o decizie care să ajute sportul românesc”

Ionuț Popa, președinte CS Dinamo
Ionuț Popa, președinte CS Dinamo

Articol de - Publicat joi, 07 iulie 2022 15:07 / Actualizat joi, 07 iulie 2022 16:17

Ionuț Popa, președintele Clubului Sportiv Dinamo, a reacționat la decizia ministrului Eduard Novak, de a impune obligativitatea unei ponderi de cel puțin 40% a sportivilor români la toate competițiile naționale intercluburi.

Printr-un ordin de ministru, Eduard Novak schimbă regulile sportului românesc. Acesta obligă ca în toate sporturile de echipă pe teren, cel puțin 40% din jucătorii care pot evolua în teren să fie români, regula urmând a fi introdusă chiar din acest sezon.

Contactat de GSP.RO, Ionuț Popa a avut o primă reacție asupra deciziei lui Novak, comentând impactul acesteia pentru secțiile de la Dinamo.

Ionuț Popa, președinte CS Dinamo: „Dacă vrea să ajute cu adevărat, să sprijine formarea sectorului juvenil”

„Noi nu avem nicio problemă fiindcă îi avem pe cei mai buni sportivi romani la fiecare echipă în parte, dar ca o părere personală, nu cred că ar fi o decizie care să ajute sportul romanesc în general, fiindcă trebuie sportivi români de calitate care să joace datorita valorilor și nu impusi de niște reguli. 

Să joace dacă au valoare și atunci nu e nicio problemă, cum nu e nicio problemă dacă aducem sportivi străini de calitate. În momentul în care am venit la șefia clubului Dinamo nu am găsit nicio academie, iar acum avem 5 cu peste 2.000 de copii în 2 ani. Acest lucru doar prin sprijinul Ministerului de Interne și câtorva sponsori. 

Nu vreau să contest părerea sau intenția ministrului, dar dacă vrea să ajute cu adevărat, să sprijine formarea sectorului juvenil. Clubul Dinamo are formate echipele și le avem bine, dar nu știm cum se vor organiza alte grupări care trebuie să înceapă competițiile și au foarte puțini români. 

Nu s-a consultat nimeni cu noi, iar clubul Dinamo e unul dintre cluburile importante ale României”, a declarat Ionuț Popa pentru GSP.ro

Citește și: 

Singura teamă a lui Dan Șucu, după ce a preluat Rapidul: „S-ar putea crea o competiție enormă”
RAPID
Singura teamă a lui Dan Șucu, după ce a preluat Rapidul: „S-ar putea crea o competiție enormă”
Hermannstadt a anunțat pe ce stadion va evolua în noul sezon de Liga 1
HERMANNSTADT
Hermannstadt a anunțat pe ce stadion va evolua în noul sezon de Liga 1

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează