FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

EXCLUSIV Un ministru al României explică de ce ordinul lui Novak nu se poate aplica: „Este ilegal și are valoare zero!”

Articol de GSP - Publicat joi, 07 iulie 2022 18:10 / Actualizat joi, 07 iulie 2022 18:41

Gazeta Sporturilor a apelat la un ministru al României pentru a explica ce rol are ordinul emis astăzi de Eduard Novak, prin care anunță că echipele sportive vor fi obligate să aibă în teren cel puțin 40% jucători români.

Conform informațiilor ziarului din cadrul Ministerului Sportului, „ordinul a fost trimis deja spre publicare în Monitorul Oficial”, în forma publicată AICI de Gazeta Sporturilor.

GSP a luat legătura cu un ministru al României pentru a discuta despre ordinul emis de Eduard Novak. Preferând de la bun început să-și păstreze anonimatul.

„E amuzant că ne trezim cu un astfel de ordin de ministru. Este ilegal și are valoare zero! Un ordin de ministru nu are cum să reglementeze și să facă modificări în destinele interne ale unei federații. Nu există un ordin care să schimbe normele și regulile competițiilor!”, spune ministrul contactat de GSP.RO.

Acesta explică și de ce: „Mâine dimineață mă trezesc că nu-mi place campionatul de fotbal cu 18 echipe și dau un ordin de ministru că vreau 20. Sau că vreau ca Federația de Natație să organizeze un campionat național unde să se înscrie doar practicanți din Brăila. Se aplică? Exclus! Valoare zero.Unde ați mai văzut așa ceva?”.

„I-au șoptit prostii în ureche și le-a luat de bune”

Întrebat de ce se va întâmpla cu ordinul emis dacă este ilegal și nu are cum să fie pus în aplicare, ministrul consultat de GSP susține că: 

„Și-l retrage! Ministrul Novak are sfătuitori care i-au șoptit prostii în ureche și le-a luat de bune! Nu există un ordin de ministru care să schimbe de pe o zi pe alta destinele unei federații naționale. Un astfel de ordin are doar valoare internă”.

Raportat la cetățenii UE, regula de impunere a unui minimum de 40 la sută e una discriminatorie și încalcă prevederile Cartei Drepturilor Fundamentale a UE, respectiv Tratatul de bază și directivele privind discriminarea
Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării

Citește și alte articole:

LPF prin vocea lui Justin Ștefan, reacționează împotriva lui Eduard Novak: „Nu ne-a consultat! Ar putea produce grave prejudicii materiale cluburilor”
DECIZIE
LPF prin vocea lui Justin Ștefan, reacționează împotriva lui Eduard Novak: „Nu ne-a consultat! Ar putea produce grave prejudicii materiale cluburilor”
Dumitru Costin, președintele sindicatului fotbaliștilor, îl face praf pe ministrului Sportului: „Pe Novak îl mănâncă să se dea lebădă, dar va face România de râs la Bruxelles”
DECIZIE
Dumitru Costin, președintele sindicatului fotbaliștilor, îl face praf pe ministrului Sportului: „Pe Novak îl mănâncă să se dea lebădă, dar va face România de râs la Bruxelles”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
Braveheart.ro
Braveheart.ro  •  08 Iulie 2022, 10:48

În Turul Ciclist al Sibiului tocmai încheiat, Team Novak, echipa ministrului, a aliniat la start 6 rutieri. Dintre ei, doi erau români, Szasz şi Fazekas. Doi din şase, 33% . Păi, cum facem? (din editorialul lui Radu Naum) :)))

dragao
dragao  •  07 Iulie 2022, 20:30

Inteligent ministrul asta ungur, rade de noi, a băgat o pe asta cu 40% români și românii nu vor, mai luați va de el acum ca e ungur

cr_portal
cr_portal  •  07 Iulie 2022, 20:15
Postat de luisharcsa pe 07 Iulie 2022, 18:37

Pe mine ca ungur, ma irita prezenta lui novak asta in guvern. Avem oameni foarte buni si priceputi. Asta vorbeste fara sa gandeasca. O dat populismul in el. Nu stiu ce vrea sa dovedeasca.

Spune concret, ce oameni pricepuți aveți?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează