FOTBAL  »  Superliga  »  MERCATO

VIDEO E gata! Mățan a revenit în Liga 1: „Mâine va fi la meci” » Gazeta, confirmată

Alexandru Mățan (22 de ani), ultima dată în SUA, la Columbus Crew, va fi noul jucător al Rapidului. Informația a fost prezentată în exclusivitate de Gazeta Sporturilor. +49   FOTO
Alexandru Mățan (22 de ani), ultima dată în SUA, la Columbus Crew, va fi noul jucător al Rapidului. Informația a fost prezentată în exclusivitate de Gazeta Sporturilor.

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 august 2022 19:14 / Actualizat vineri, 05 august 2022 19:23

Alexandru Mățan (22 de ani, extremă stânga), ultima dată în SUA, la Columbus Crew, va fi noul jucător al Rapidului. Informația a fost prezentată în exclusivitate de Gazeta Sporturilor. 

Mâine, Mățan va fi aici, va fi prezent probabil și la meciul cu FC Argeș. Mățan va fi în lot cu noi de săptămâna viitoare”, a declarat Mutu la conferința de presă premergătoare partidei cu piteștenii de sâmbătă, ora 21:45.

Mățan la Rapid!

Fotbalistul în vârstă de 22 de ani nu s-a adaptat în Statele Unite, iar la Columbus Crew n-a reușit să înscrie nici măcar un gol în 37 de apariții. Ulterior, a ajuns să evolueze la echipa secundă a formației din Ohio. Acum, a aventura lui în SUA a ajuns la sfârșit.

Bogdan Argeș Vintilă a semnat cu un club din liga secundă! Ce funcție ocupă
NUMIRE
Bogdan Argeș Vintilă a semnat cu un club din liga secundă! Ce funcție ocupă

Surse autorizate GSP.ro confirmă că Mățan s-a înțeles cu Rapid, acesta urmând să bifeze a treia experiență din Liga 1, după cele de la Viitorul (actuala Farul) și FC Voluntari.

Rapid îl „repatriază” din Statele Unite pe Alexandru Mățan!

Adrian Mutu mai bifează astfel un transfer din „scheletul” vechii naționale U21, pe care a condus-o la Europeanul de tineret de anul trecut. Vara aceasta, „Briliantul” i-a mai adus în Giulești pe Andrei Ciobanu și Valentin Costache.

Mățan a fost titular în cele trei meciuri jucate de România la Euro 2021, fiind cel care a adus victoria în meciul cu Ungaria, câștigat de „tricolori” cu 2-1. Atunci, Mățan a înscris un gol superb, fiind ales MVP-ul partidei. Tot în 2021, Mățan a reprezentat naționala României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a bifat două meciuri.

1 trofeua cucerit românul cu formația americană, MLS Cup

1,5 milioane de euroe actuala cotă de piață a lui Mățan, exact banii pe care Columbus Crew i-a achitat ca sumă de transfer Viitorului

Ce achiziții a făcut până acum Rapid

JucătorSumă de transfer (€)Ultima echipă
Dugandzic400.000CFR Cluj
Fl. Ștefan200.000CFR Cluj
Papeau200.000Warta Poznan
A. Ciobanu100.000Farul
V. Costache100.000CFR Cluj
P. IacobliberChindia
DussautliberFarul

Alex Mățan, succes în plan personal

Iubita fotbalistului, Elena Livadariu, e pasionată de modă, având propria linie vestimentară, și postează constant poze spectaculoase pe Instagram. Recent, Mățan a făcut pasul cel mare. A cerut-o de soție pe Elena, în Insulele Seychelles.

Elena, sotia lui Alex Matan, foto: Instagram @elena.matan
+45 FOTO

Aici se va pregăti Rapid din septembrie » Investiția de 10 milioane de euro a lui Dan Șucu la bazele „Constructorul” și „Coresi” capătă tot mai mult contur

Rapid se apropie de obiectivul stabilit de Șucu, 2,5 milioane de euro din sponsorizări: „Oameni de afaceri la fiecare meci din Giulești”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
supereduardo10
supereduardo10  •  05 August 2022, 22:47

Eu in jucatorii lui Hagi nu prea am incredere dar in flerul lui Mutu am. Pana acum s-a descurcat bine. Vom vedea. Pana nu incerci nu ai cum sa reusesti macar din 3 daca iese unu bun atunci totul este in regula.

agiler
agiler  •  05 August 2022, 21:07
Postat de ortega pe 05 August 2022, 19:56

Mățan e de două ori mai valoros decât toate gloabele recent intrate în *** împreună ...

Asa e a marcat 3.000.000 de goluri în USA the land of tired young players from Romania.

observator_federal
observator_federal  •  05 August 2022, 20:41

În MLS sunt fotbaliști buni, mulți sud-americani, e greu să te impui acolo... Mitriță a avut evoluții spectaculoase apreciate la New York City FC (unde a fost adus de scouterii francizei City!) dar a avut destule probleme de "adaptare" (acolo târziu i s-a permis să bată excelentele lui lovituri libere, de penaltyri nici vorbă, dar golurile lui artistice au dus numele României pe stadioanele din State!) Presa românească "a pus umărul" la discreditarea lui la Națională, lansând (în două rânduri!!) informații "insuficient verificate" din anturajul Naționalei, preluate și de presa de peste ocean... Mulți forbaliști de-ai noștri cu impresari plini de ambiț "au încercat oceanul cu degetul" după Mitriță - nu prea le-a mers...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close