FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Dan Șucu, Daniel Niculae și Vasile Maftei au prezentat planurile mărețe pentru Academia clubului: „Vrem să fim numărul 1 în România”

De la stânga la dreapta: Dan Șucu, Daniel Niculae și Vasile Maftei // foto: Facebook @ FC Rapid 1923
De la stânga la dreapta: Dan Șucu, Daniel Niculae și Vasile Maftei // foto: Facebook @ FC Rapid 1923

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 august 2022 11:49 / Actualizat sambata, 06 august 2022 14:03

Dan Șucu, Daniel Niculae și Vasile Maftei, oameni de bază în conducerea clubului Rapid, au prezentat pe îndelete, într-o conferință de presă, planurile mărețe pe care le au pentru Academia alb-vișinie. 

Cu investiții puternice în infrastructura Academiei, odată cu intrarea omului de afaceri Dan Șucu în acționariatul clubului, Rapid vrea să devină o forță în sectorul juvenil.

Clubul din Giulești și-a trasat obiectivul de a atrage cei mai promițători tineri fotbaliști din România și de a promova 2-3 dintre aceștia la prima echipă sezon de sezon.

Mizând pe condițiile deosebite pentru România și numărul mare de proiecte în desfășurare, conducerea Rapidului este încrezătoare că va avea în curând Academia numărul 1 din țară.

În cadrul conferinței, Vasile Maftei a dezvăluit unul dintre planurile pentru noul sezon: „Una dintre cele 4 echipe care participă în Liga Elitelor să joace în deschiderea echipei mari, ceea ce se întâmpla acum vreo 20 de ani, când eu am prins acest format”. 

Dan Șucu, răspuns elegant pentru Florin Manea: „Vă dau exemplul unui alt copil al unei legende” + Ce l-a deranjat cel mai mult pe finanțatorul Rapidului
RAPID
Dan Șucu, răspuns elegant pentru Florin Manea: „Vă dau exemplul unui alt copil al unei legende” + Ce l-a deranjat cel mai mult pe finanțatorul Rapidului

Daniel Niculae: „Rapid va deveni o forță din punct de vedere al infrastructurii”

„Suntem aici să scoatem în evidență lipsurile la nivel de copii și juniori. Sperăm că le vom umple ușor, ușor. Rapidul va deveni o forță din punct de vedere al infrastructurii. Cu siguranță vor veni foarte, foarte mulți jucători și vom multiplica exemplele de jucători transferați în străinătate.

Până acolo trebuie să le asigurăm toate condițiile necesare performanței. Acolo unde foarte puține cluburi din România au o bază solidă, noi vrem să ne consolidăm. Trebuie să punem cărămidă peste cărămidă, să formăm temelia care să ducă în înaltul icebergului, acolo unde este echipa mare.

La câteva stații de tramvai spre Giulești Sârbi m-am antrenat și eu. Nu vreți să știți în ce condiții ne-am antrenat acolo. Și am scos chiar și așa câțiva jucători. Gândiți-vă dacă condițiile ar fi fost la nivelul echipelor din străinătate. Cu siguranță nu s-ar mai fi pierdut generații de fotbaliști.

Contează prezentul și viitorul. Sperăm că toți copiii care doresc să facă performanță se vor îndrepta spre echipe importante, cu infrastructură în continuă dezvoltare. Ne dorim să rămână în țară copiii noștri, dacă se poate să ajungă majoritar la Rapid.

Avem exemple de copii cu părinți poate ușor luați de val și de mirajul creat de unii agenți de jucători, care au plecat de la vârste fragede din țară și care se întorc la terminarea junioratului.

Pleacă având visul de a juca pe stadioane pline de suporteri, ca lumea să le scandeze numele, dar se întorc cu alte meserii. Este foarte dificil ca un copil să plece, să schimbe mediul, țara, să fie departe de familie și să reușească”, a declarat Daniel Niculae, președintele lui Rapid.

Vasile Maftei: „Pentru prima dată vom juca în Liga Elitelor”

Niculae a fost completat de Vasile Maftei, directorul centrului de copii și juniori. Acesta a dezvăluit unul dintre planurile clubului, ca o echipă a Rapidului din Liga Elitelor să joace în deschiderea meciurilor de acasă ale echipei de seniori. 

„Trebuie să scoatem în evidență faptul că Rapid este un club transparent din acest moment, care-și respectă partenerii și dorește să facă performanță. În afara faptului că vrem cu toții să ajutăm cluburile mici, care nu au continuitate la nivel de echipă mare, ne-am dori ca majoritatea cluburilor mici să își îndrepte jucătorii cu potențial către noi. 

Rapid a ajuns la un nivel la care toți jucătorii care vor veni la Academia noastră vor fi dezvoltați pe mai departe. Încercăm să le oferim condițiile și susținerea necesare pentru a ajunge la prima echipă sau, în cazuri fericite, la echipe din străinătate. 

Vom avea condiții de pregătire foarte bune, avem antrenori foarte bine pregătiți. Pentru prima dată vom juca în Liga Elitelor, nivelul va fi altul. 

De anul acesta vrem să implementăm și un lucru nou, ca una dintre cele 4 echipe care participă în Liga Elitelor să joace în deschiderea echipei mari, ceea ce se întâmpla acum vreo 20 de ani, când eu am prins acest format”. 

E o ofertă clară pe care o facem pentru toate cluburile de juniori din România. Avem și noi clubul nostru de juniori, dar talentele se pot naște oriunde. Dacă există un talent pe care dânșii doresc să-l promoveze, este binevenit

Vasi este aici, noi suntem interesați să-l vedem, să vedem dacă-l putem promova mai departe. Nu dorim ca Rareș Ilie să rămână o excepție. Trebuie să devină regulă la Rapid.

Ce se vede în clipa de față la echipa mare este blocul pe care-l construiește Nico. Dar blocul ăsta trebuie să stea pe o fundație. Cu cât este fundația mai puternică, blocul se poate ridica mai mult. Fundația am început să o construim și va deveni în scurt timp cea mai puternică din țară. Asta ne propunem.

Vasi este responsabil pentru fundație, mie-mi rămâne responsabilitatea pentru investiția în partea de infrastructură. Dar de partea de juniori se ocupă Vasi, iar Nico de tot ceea ce înseamnă echipa mare, exemplul pentru toți acești copii.

- Dan Șucu, acționar Rapid

Maftei: „Vom avea baze de pregătire pe care și le-ar dori oricine”

Maftei a intrat în detalii despre condițiile oferite de Academia Rapidului:

„În acest moment avem 5 echipe de juniori care joacă 11 la 11, plus 4 echipe de minifotbal. Vorbesc de zona de performanță. Avem antrenori cu licență PRO pe fiecare grupă de vârstă, preparatori fizici, psihologi, nutriționiști, ne aliniem ușor, ușor la standardele europene.

Important este ca acești copii să crească la un nivel ridicat, să simtă afecțiune din partea tuturor. Ne-am gândit că fiecare dintre noi avem copii și știm cât de greu ne este atunci când suferă. Noi venim în sprijinul lor atunci când trebuie.

Cel mai important lucru pentru noi este ca în fiecare an cel puțin 2-3 jucători din Academie să facă tranziția către prima echipă. Avem deschidere acolo și asta este foarte important.

Bugetul Academiei ar trebui să fie undeva la 10% din bugetul total al clubului. Mai important este să ne putem antrena în condiții extraordinare. Avem la dispoziție două baze de pregătire ultramoderne, în construcție. Se lucrează, iar în cel mai scurt timp vom avea două baze pe care și-ar dori să le aibă toată lumea”.

Cazare, hrană și școală pentru copiii din provincie

Fostul fundaș a precizat că tinerilor fotbaliști din afara Bucureștiului le sunt puse la dispoziție toate condițiile pentru performanță:

„Deja avem 5-6 jucători din provincie care sunt în academia noastră. Le vom asigura cazare, masă și tot ce e legat de școală. Am discutat cu anumite școli, licee, ușor-ușor ne dezvoltăm și noi.

Nu suntem încă la nivelul maxim, pe care ni-l dorim tot, dar ușor-ușor, în cel mai scurt timp, sper că vom ajunge una dintre cele mai bune academii din țară. Depinde de copii dacă vor face pasul spre fotbalul mare”.

Dan Șucu a completat: „În clădirea administrativă o să avem și 20 de camere pentru cazarea copiilor care vin din provincie. Automat, o să ne ocupăm atât de cazare, cât și de școală”.

Daniel Niculae: „Mesajul este clar: aduceți copiii să facă sport”

Daniel Niculae a continuat cu un îndemn îndreptat către părinți:

„Referitor la copii, mesajul este unul clar: aduceți copiii să facă sport, să facă mișcare! Îl avem pe domnul Zamfir cu fotbalul de masă și pe Vasi cu fotbalul de elită.

Aduceți copiii la fotbal! Și nu doar la fotbal. Ați văzut că avem exemple, mai rare într-adevăr în ultimul timp. Lipsa infrastructurii și lipsa implicării a dus la dispariția gimnasticii, unde eram în elită, handbalul masculin, handbalul feminin. Cu toate că, în ultimul timp, ușor-ușor ne-am mai revenit.

Îl avem pe Popovici acum, care e un exemplu. Pentru copiii care vor să facă mișcare și nu vor să vină la fotbal avem alte variante: tenis, înot. Decât să vă lăsați copiii în fața telefoanelor, a laptopurilor, aduceți-i să facă mișcare!

Din păcate, maidanele au cam dispărut, nu prea te mai poți duce în spatele blocului să alergi, să te mai joci. Spațiile acelea s-au transformat ori în blocuri, ori în parcări private”.

Fotbalul e un vehicul social extraordinar. Implicarea și beneficiul social pe care-l poți crea prin fotbal este mai mare decât aproape în orice alt domeniu. Fidelitatea pentru brand în fotbal e mai puternică decât orice am putea visa noi în zona economică.

Când cineva iubește Rapid iubește cu adevărat Rapidul. În zona economică, dacă faci o dată o greșeală nu mai intră persoana respectivă la tine-n magazin. Și poți să greșești, se întâmplă.

În fotbal am văzut că ani de zile s-au făcut greșeli și oamenii tot iubesc Rapidul. Poate acum o să-l iubească și mai mult când sperăm noi că vor fi mai puține greșeli. 

- Dan Șucu, acționar Rapid

De la „vrăjitoare” la „farmacistă” » Cine e Marijana Kovacevic, cea care în FCSB își pune speranțele în cazul Coman

Nicușor Dan și Gabriela Firea, scandal pe tema Arenei Naționale » Fostul primar acuză: „Aruncă vina pe mine pentru neputința și nerealizările lui”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (38)
ucluj2011
ucluj2011  •  07 August 2022, 01:07
Postat de gregoryhf pe 06 August 2022, 21:06

pai chiar aia este bah *** ca Steaua din liga 1 a fost faultata rau de tot de stat. deci nu baga nimeni bani in fotbal si astia s-au gandit sa saboteze singura echipa care face fotbal si bani in Romania aka Steaua din liga 1. incredibil. in timp ce acelasi politic sustine clona fc r. incredibil.

Iar o faci pe prostulescu! Omul ți-a răspuns ce sa întâmplat de fapt , ceea ce este foarte bine... asta nu înseamnă că politicul susține Rapidul (căci clona e la voi la FCSB, nu în Giulești) iar tu ai dat-o la întors. Nu va faultat nimeni. Sunteți la fel de susținuți ca întotdeauna și aveți oameni infiltrați și la FRF , și la Ligă , și la comisii... și tu știi astaș Hotărârea care sa luat în legătură cu CSA Steaua , sa luat pentru că nimeni nu a putut dovedi judecătorilor ceea ce a susținut Talpan pe bună dreptate... nu că îl agreez pe Talpan... *** om , de joasă speță. Dar uite că v-au încurcat și tare îmi este frică, că..... Dar om trăi și-om vedea ce se întâmplă.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gregoryhf
gregoryhf  •  06 August 2022, 21:06
Postat de Belphegor pe 06 August 2022, 20:37

De ce încerci să o sucești și să o răsucești, că toți știm ce a vrut să spună și este adevărat, nimeni nu a negat asta. A vrut să spună că dacă nu era Anghelache, vechi rapidist dealtfel cu mult înainte de a ajunge primar , care A GRĂBIT procesul de luare a unei decizii simple, aceea de a se pune de acord toți creditorii să se stabileasca o sumă pentru cumpărarea tot ce înseamnă siglă , culori, palmares... atunci ar fi luat ANI să se facă ce sa făcut în câteva luni! Foarte bine , asta este excelent și normal. Să învins birocrația asta a noastră care îți pune piedică IN TOTUL , NU DOAR ÎN FOTBAL Asta nu înseamnă că poți să compari acest lucru care ține de normalitate cu tot ceea ce a însemnat ajutorul politic la toate nivelurile de care a beneficiat STEAUA de la înființare și până acum! Adică ceea ce încerci tu să insinuezi este jalnic , fără supărare!

pai chiar aia este bah *** ca Steaua din liga 1 a fost faultata rau de tot de stat. deci nu baga nimeni bani in fotbal si astia s-au gandit sa saboteze singura echipa care face fotbal si bani in Romania aka Steaua din liga 1. incredibil. in timp ce acelasi politic sustine clona fc r. incredibil.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alexxp1955
alexxp1955  •  06 August 2022, 20:54
Postat de ucluj2011 pe 06 August 2022, 14:16

Păi și la Rapid va fi cazare.. masă... etc... dar tu ai putea aplica pentru un post de sfătuitor la clubul Rapid că văd că te pricepi. Și alții care au comentat înaintea ta pe aici , și ăia se pricep. Toată lumea se pricepe. Din gură. Numai că FOARTE PUȚINI ȘI ALEȘI precum Dl. Șucu , chiar fac (sau vor să facă) ceva palpabil... investesc timp... emoții și BANI din buzunarul propriu!!! Restul sunteți doar băgători de seamă (în cel mai bun caz)!!!

Eu am facut o propunere,...ce se poate face este bine facut,...

Vezi toate comentariile (38)
Comentează