FOTBAL  »  Superliga  »  CHINDIA - CFR CLUJ 0-2

Reacții împărțite în tabăra celor de la CFR, după cele 3 eliminări dictate de Iulian Călin: „Trebuie să avem încredere în VAR” / „Dacă e roșu mă las de fotbal”

Andrei Burcă
Foto: Imago
Andrei Burcă Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 august 2022 20:35 / Actualizat duminica, 07 august 2022 21:34

Chindia Târgoviște a pierdut acasă cu CFR Cluj, scor 0-2, în etapa a patra din Liga 1, meci în care Dan Petrescu, Yeboah și Debeljuh au luat cartonașul roșu. Jucătorii ardelenilor au analizat jocul și fazele controversate de arbitraj. 

Andrei Burcă, fundașul central al celor de la CFR, felicită VAR-ul chiar dacă echipa sa a jucat în dublă inferioritate  în ultimele 20 de minute. 

Dan Petrescu, scandal monstru după Chindia - CFR Cluj: „Sunt bătaia voastră de joc!”
Chindia - CFR Cluj 0-2
Dan Petrescu, scandal monstru după Chindia - CFR Cluj: „Sunt bătaia voastră de joc!”

„O primă repriză bună. Am marcat cele două goluri, puteam să mai marcăm.După pauză am încercat să ținem de minge, dar au venit cele două eliminări și s-a stricat complet cursul jocului.Vreau să felicit băieții pentru că am dat dovadă de tărie de caracter și sacrificiu. 

În afară de centrări în careu și acea bară nu au avut ocazii. Consider că la prima eliminare a dat în minge,după nu am văzut. Mă bucur că e VAR, că se stabilesc aceste lucruri în afara terenului. Trebie să avem încredere în VAR. Important e că am câștigat meciul, că mergem fericiți acasă și să fim concentrați penru că joi ne așteaptă un meci foarte important. 

Trebuie să fim mai atenți în apărare. Mister știe mai bine pe cine o să bage în teren. În tur a fost 0-0, trebuie să fim atenți să nu luăm gol și trebuie să producem mai mult fotbal ca să marcăm”, a declarat Burcă. 

Debeljuh: „Pentru mine nu e roșu”

Atacantul Gabriel Debeljuh a avut o reacție opusă față de colegul său și nu este de părere că merita roșu la faultul asupra lui Celea. Acesta l-a lovit cu cotul în figură pe fundașul târgoviștean. Arbitrul Călin s-a dus la monitorul VAR pentru a analiza faza și după ce inițial nu luase nicio măsură, i-a dat „roșu” croatului.

„A fost mingea sus, am sărit cu fundașul, dar nu am avut intenția să-l lovesc. A dat fault la mine, apoi s-a dus la VAR. Nu e roșu, nu știu cum n-a văzut la VAR. Am văzut faza, nu știu ce să zic. Dacă ăsta e roșu, eu mă las de fotbal. Nu știu ce a văzut arbitrul, a fost penibil, penibil, penibil a fost”, a spus Debeljuh.

Știam că vor juca cu mingi lungi, având și o talie impresionantă. Talia te ajută, și execuția din corner. Știam, am analizat două zile la rând. Experienața jucătorilor a făcut diferența la primul gol. Am încercat în repriza a doua, am schimbat sistemul, au rămas și în 9, chiar am avut ocazii. Ai nevoie și de noroc. Cu o echipă ca CFR, trebuie să marchezi la ocazii

- Adrian Mihalcea, antrenor Chindia

Iulian Călin, arbitrul care a dictat 3 eliminări, pregătit să candideze la alegerile locale din 2024

„Centralul” din Liga 1 a fost cooptat de PNL în filiala Ștefănești, orașul său natal. 

„Un om cunoscut și apreciat în comuniate a decis să se implice în viața politică și să se alăture PNL Ștefănești. Bun venit în echipa PNL Argeș, Iulian! Te asigurăm de întregul nostru sprijin și avem convingerea că împreună putem construi pentru viitorul orașului Ștefănești”, este prezentarea făcută de pagina oficială a PNL Argeș.

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Dinamo - Oțelul nu se poate juca nici pe stadionul din Ștefan cel Mare! Unde sunt obligați să se mute „câinii”

Ce lovitură a încercat FCSB » Fotbalistul pe care a vrut Becali să-l transfere la echipă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
whiteredarad
whiteredarad  •  08 August 2022, 10:44

Este doar inceputul scandalurilor cu VAR-ul. Din cauza ca, in Romania, nu exista camere video, la linia portii si in spatele portii, exista doar o incidenta, care este insuficienta, pe care nu npoti decide....e ca la radiografia fata si prifil, pot arata diferit. La faza lui Debeljus ambii jucatori lovesc cu cotul, asta o vede si un "chior", dar se da fault pentru Cluj si rosu la Debeljus. Total aiurea ! Calin a stricat meciul cu eliminarile si deciziile sale aiuristice. La Craiova , Kovacs strica - si el-meciul, chiar ii viciaza rezultatul,... cu un penalty , la care nu vrea sa mearga la VAR, nu vede un alt penalty mai clar ( il corecteaza VAR). La Sepsi, Cascini e faultat in careu, VAR-ul tace,.....nu se da nimic, ...apar prea multe aiureli, care submineaza VAR. O singura decizie e de laudat, etapa asta- la VAR, anularea golului rapidului..dar prea multe erori fac VAR-ul discutabil. Inca ceva, prea multi sint trimisi in camera VAR, ar fi suficienti, maxim 6-7, mai ales ca Hategan ar trebui folosit frecvent.Multiplele erori de arbitri, fara interventia VAR (ca la Kovacs, ca la Calin) ne arata ca in Romania VAR-ul functioneaza...ca si arbitrajul..adica dupa caz, dupa echipa, si cu multe chestii discutabile.

istet10
istet10  •  07 August 2022, 23:50

Frustrari prostesti!

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  07 August 2022, 22:56

VAR - ul Romanesc este ca și la vot , CONTEAZA CINE NUMARA VOTURILE !!?? Deja l- am rezolvat și pe asta !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close