INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA ITALIEI

VIDEO+FOTO Din nou în arenă » Sinisa Mihajlovic luptă cu leucemia pe teren: „Iubesc atât de mult fotbalul încât uit toate problemele”

Sinisa Mihajlovic, Foto: Twitter @Bologna FC 1909
Sinisa Mihajlovic, Foto: Twitter @Bologna FC 1909

Articol de - Publicat marti, 09 august 2022 13:12 / Actualizat marti, 09 august 2022 13:15

Sinisa Mihajlovic, antrenorul Bolognei, nu voia să rateze startul oficial al sezonului. Sârbul în vârstă de 53 de ani a revenit după alt tratament de chimioterapie și a fost pe teren luni seară, la victoria contra Cosenzei, 1-0 în turul 1 al Cupei Italiei.

De doi ani se luptă Sinisa Mihajlovic cu maladia. Pe 13 iulie 2019, războinicul sârb a dezvăluit că suferă de leucemie acută. A făcut trei serii de chimioterapie, apoi transplant de măduvă. Nu s-a oprit nicio clipă. A continuat să antreneze Bologna chiar și din spital. A revenit mereu lângă echipă, la centrul sportiv Casteldebole sau pe stadionul Dall'Ara. 

Anunț de ultimă oră despre Alexandru Ișfan: „Este 100% jucătorul nostru!”
FC ARGEȘ
Anunț de ultimă oră despre Alexandru Ișfan: „Este 100% jucătorul nostru!”

Sinisa Mihajlovic: „Nu mi-a plăcut abordarea voastră. Nu putem eșua” 

În martie 2022, leucemia a recidivat și s-a internat încă o dată la clinica de oncologie Sant’Orsola. „Se vede că boala asta bastardă are mare curaj să înfrunte din nou pe unul ca mine. Dacă nu i-a fost de ajuns prima lecție, atunci îi vom da alta!”, spunea Sinisa în primăvară. A rezistat tratamentului dur și s-a întors în iarbă, ca de fiecare dată. 

Săptămâna trecută, a venit la cantonament, pentru a-i trezi pe roș-albaștri, învinși de Twente (1-4) într-un amical jucat în Olanda. „Nu mi-a plăcut abordarea voastră. În Cupă vreau să văd o schimbare, nu putem eșua”, le-a zis tehnicianul, potrivit Gazzettei dello Sport. 

Sinisa Mihajlovic: „Aplauzele? M-au făcut fericit” 

Nu voia să rateze startul oficial al sezonului. Luni seară, Miha a fost pe teren, aplaudat în picioare de spectatori când a ieșit din tunel. 

Era îmbrăcat într-o bluză de trening și bermude, cu o căciuliță ascunzând efectele terapiei extreme. Slab, palid, dar acolo, în arenă. Surâzător la golul lui Sansone, reușita victoriei contra Cosenzei. „Am zâmbit pentru că tocmai mă pregăteam să-l înlocuiesc pe Sansone”, le-a explicat jurnaliștilor italieni. 

Din nou în arenă » Sinisa Mihajlovic luptă cu leucemia pe teren: „Iubesc atât de mult fotbalul încât uit toate problemele”
Sinisa Mihajlovic, Foto: Twitter @Bologna FC 1909

Aprins, aprig în timpul meciului, ca și cum suferința ar fi fost doar o amintire. „Mă simt mai bine de la o zi la alta. Și iubesc atât de mult fotbalul încât uit toate problemele. Aplauzele? M-au făcut fericit”. 

Sunt în faza de recuperare. E nevoie de timp, dar sunt fericit și merg înainte. Nu sunt încă în formă. Mi-am stabilit un obiectiv, să ajung la 90 de kilograme înainte de Crăciun. 

- Sinisa Mihajlovic, antrenor Bologna

VIDEO. Rezumatul meciului Bologna - Cosenza (1-0)

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Inter a anunțat despărțirea de Alexis Sanchez » Chilianul, aproape să semneze cu o echipă din Ligue 1

Ionuț Radu și Vlad Chiricheș, debut cu dreptul la Cremonese » Cei doi români au fost integraliști în calificarea echipei lor în Cupa Italiei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează