FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Fost campion cu FCSB, discurs aprig despre echipa lui Becali: „Mă apuca tristețea! Am ajuns să ne bucurăm pentru atât?”

Florin Lovin / Captură Digi Sport
Florin Lovin / Captură Digi Sport

Articol de GSP - Publicat marti, 09 august 2022 23:31 / Actualizat miercuri, 10 august 2022 00:16

Florin Lovin, 40 de ani, fost mijlocaș la FCSB între 2004 și 2009, a făcut o comparație între nivelul actual al fotbalului românesc și cel din perioada în care se afla în activitate. 

Fost campion cu FCSB și Astra Giurgiu, Lovin e contrariat că echipele românești au ajuns să sărbătorească în exces victorii contra unor formații modeste din Conference League și nu s-a ferit să dea drept exemplu chiar meciul fostei sale echipe cu Saburtalo

Florin Lovin: „Când am văzut bucuria de după meciul cu Saburtalo, m-a apucat tristețea”

„Când am văzut bucuria de după meciul cu Saburtalo, m-a apucat tristețea. Să ne bucurăm din atât de puțin? Noi eliminam Galatasaray sau alte echipe. Sigur, sunt alte vremuri acum, nu zic că nu trebuie să ne bucurăm. 

„Eu am fost norocs să fiu contemporan cu acele performanțe din acea perioadă. Chiar mi-am renovat recent biroul, mi-am expus toate tricourile, toate medaliile și copiii mă mai întreabă din când în când: «Chiar ați jucat în Champions League?» Pare o utopie acum și să te gândești să mai joci în Champions League. Am ajuns să ne bucurăm pentru atât? 

Și Oțelul Galați sau Unirea Urziceni au jucat în grupele Champions League. Noi, cu Astra, am ieșit din grupele Europa League. Am jucat cu West Ham, cu 70.000 de oameni în tribune, și i-am bătut. Acum, ne bucurăm că am câștigat cu Saburtalo?! Când eram fotbalist, cel mai fericit eram când jucam din 3 în 3 zile, că scăpam de antrenamentele draconice din timpul săptămânii. Acum, văd că e o dramă națională când se întâmplă asta”, a spus Lovin, în cadrul emisiunii „Digi Sport Special”. 

Florin Lovin a evoluat alături de FCSB în grupele UEFA Champions League, bifând, cumulat, în preliminarii și grupe, 14 meciuri la „masa bogaților”. Peste ani, avea să evolueze în tricoul Astrei Giurgiu în grupele, respectiv primăvara Europa League.

Nu mai simt nimic intens nici când joacă Steaua, nici când joacă FCSB!. Nu mă regăsesc nici într-o parte, nici în cealaltă. Ce se întâmplă cu Steaua în Liga 2 e oglinda fotbalului românesc! Ar trebui să ne punem niște întrebări. Este aberant ce se întâmplă. Sau, mai bine spus, șefii fotbalului românesc ar trebui să-și pună întrebări. 

- Florin Lovin, fost campion cu FCSB

Florin Lovin s-a consacrat în Liga 1, două titluri cu FCSB și unul cu Astra, dar a evoluat și în afara țării, în Germania la 1860 München, iar în Austria la Kapfenberger și Mattersburg.

VIDEO Businessman de Bacău » Florin Lovin și noile sale afaceri: „Câștig mai bine decât în perioada în care eram fotbalist”

Citește și alte știri de actualitate: 

Se anunță „potop” pe Arena Națională la FCSB - Dunajska Streda! MM face un anunț exploziv: câte bilete s-au vândut

FOTO / EXCLUSIV A început răscoala în Ghencea! Ultrașii de la „Sud” s-au mutat sub oficială și dau tonul revoltei împotriva conducerii

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
1947forever
1947forever  •  10 August 2022, 11:34

ce sa zica si lovin. asta e nivelul fotbalului romanesc, ne bucuram si cu feroe si cu saburtolo. mare stelist lovin, nu tine cu nicio o echipa.

steaua.libera
steaua.libera  •  10 August 2022, 11:00

Au sarit gigistii pe Lovin sa-l atace cu bricheta, dar uita cum se bucurau si ei ca *** din fata tv-urilor

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steaua.libera
steaua.libera  •  10 August 2022, 10:57

In afara de pata de la meciul din Giulesti, Lovin e un caracter respectabil. Imi plac analizele lui foarte sincere si transante. L-am urmarit aseara la emisiune si tot ce-a zis e corect 100%, are un mod de a privi lucrurile corect si transant. Respect Lovin!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează