FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Un parlamentar îl cere pe Gică Hagi ministru al Sportului, în locul lui Novak: „Să încetăm cu amatorii!”

Gică Hagi // foto: Cristi Preda
Gică Hagi // foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 august 2022 16:15 / Actualizat miercuri, 10 august 2022 16:50

Dan Tanasă (41 de ani), deputat din partea partidului AUR, l-a propus în spațiul public pe Gheorghe Hagi (57) pentru funcția de ministru al Sportului, în contextul informațiilor neoficiale care indică îndepărtarea actualului ministru, Eduard Novak.

Cu Eduard Novak aparent pe făraș din Guvernul Ciucă, au început să circule posibile nume de înlocuitori pentru funcția de șef al Sportului.

Dan Tanasă, deputat de Mureș din partidul AUR, l-a propus pentru această funcție pe Gheorghe Hagi, în prezent antrenor-acționar la clubul Farul Constanța.

Asistență-record după 5 ani! Câte bilete mai sunt la FCSB - Dunajska Streda + Decizia luată de organizatori
FCSB - Dunajska Streda
Asistență-record după 5 ani! Câte bilete mai sunt la FCSB - Dunajska Streda + Decizia luată de organizatori

Un parlamentar AUR l-a cerut pe Gică Hagi ministru al Sportului

După atâția amatori, merită să încercăm cu un profesionist pur-sânge: Gheorghe Hagi, ministrul Sportului!”, a scris Tanasă pe pagina publică de Facebook, unde este urmărit de 40.000 de persoane.

Un parlamentar îl cere pe Gică Hagi ministru al Sportului, în locul lui Novak: „Să încetăm cu amatorii!”
Dan Tanasă // foto: Facebook

Postarea lui a adunat peste 2.700 de aprecieri și sute de reacții, pro și contra: 

  • „Ar fi fantastic! E un om cu capul pe umeri și știe să gestioneze lucrurile, iubește sportul, este cunoscut, apreciat și iubit de toată lumea!”
  • „A adus faimă și respect României. Cred că merită să fie ministru!”
  • „Lăsați simbolul Hagi nemurdărit de jocurile politice”
  • „Să-l compromiteți și pe el? Este un simbol al României”
  • „Cred că ar fi mai bun la FRF în locul lui Burleanu”
  • „Locul lui Hagi nu este în administrație, este bine unde este acum”
  • „Pentru ideile lui cu privire la tineret ar fi excelent”
  • „Politicul a schimbat în rău oamenii, nu e bine! Mai bine președinte FRF”

Gică Hagi: „Multinaționalele să dea 1-2-3% din cifra de afaceri către sport!”

De-a lungul anilor, Gheorghe Hagi a adoptat de mai multe ori poziții constructive, de îmbunătățire a fotbalului românesc. Hagi a vorbit adesea despre nevoia de implicare, de sponsori și de bugete.

Cel mai recent, Hagi a cerut: „Dacă vreți ca fotbalul nostru să iasă din groapă, dați o lege simplă, pe care v-am zis-o de acum 5-6 ani. Am mers la minister și le-am dat-o în scris: multinaționalele să direcționeze 1-2-3% din cifra de afaceri către sport!

@gsp.ro Soluția lui Gică Hagi pentru a rezolva marea problemă din fotbalul românesc #gicahagi #fotbal #Romania #liga1 ♬ sunet original - GSP - Gazeta Sporturilor

Eduard Novak ar urma să fie înlocuit

Propunerea lui Tanasă a venit în contextul în care se vorbește despre o posibilă remaniere a lui Eduard Novak, ministru al Sportului din decembrie 2020.

Antena 3 a scris zilele trecute despre faptul că numele lui Novak se regăsește pe lista miniștrilor care ar urma să fie înlocuiți. Acestuia îi sunt reproșate multiplele scandaluri în care a fost implicat cât s-a aflat în fruntea Ministerului (lista, AICI).

Dan Tanasă face parte din Parlamentul României din toamna lui 2020, când a fost ales deputat de Mureș pe listele AUR. Începând din februarie 2021, este președintele comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați.

El este o figură controversată, implicat în mai multe scandaluri pe holurile Parlamentului. În martie 2021 l-a înjurat pe parlamentarul USR Ionuț Moșteanu, incidentul fiind relatat la acel moment de către Libertatea.

VIDEO » Hagi a dezvăluit un moment umilitor: „Atât câștigi pe lună? Cu banii ăștia îmi cumpăr o pereche de pantofi”

Mai multe știri de actualitate: 

Contract reziliat » Și-a anunțat plecarea de la FCSB: „Vreau să le mulțumesc fanilor și clubului”

Val de acuzații din Liga 1 la adresa lui Victor Ponta: „Dacă rămânea, mă călcau cu tancurile! Nu mai auzeați de mine. Iohannis a fost salvarea mea”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
polistul68
polistul68  •  11 August 2022, 09:45

Cea mai tampita propunere....functia de ministru, e functie politica..clar....Hagi, sau unul ca Hagi, poate fi in cel mai bun caz consilier....ca si ministru, nu trebuie sa sti sa dai cu piciorul in minge..trebuie sa sti ca conduci, sa negociezi, sa verifici....Hagi poate fi consilier pe chestii tehnice...ce fel de iarba trebuie, cate centre de excelenta ar trebuii sa avem, cum trebuie premiati sportivii in functie de performante, ce se paote face ca federatia sa fie OBLIGATA sa functioneze mai bine, etc....daca trimiti unul ca Hagi in parlament , sa-i convinga pe escrocii aia ca trebuiesc date niste legi....nu rezolvi nimic. Fiecare om trebuie pus acolo unde este BUN. Nu insemna ca daca a fost un fotbalist f bun, poate fi si un ministru la fel de bun. Clar, mai rau decat cel de acum nu poate fi....dar trebuie sa ne dorim sa mergem spre mai bine, nu ?

elgabri
elgabri  •  11 August 2022, 06:08

Hagi poate deveni cel mult sinistrul sportului !

Mondo
Mondo  •  10 August 2022, 23:01

*** Hagi parlamentar, ii face pe verii Becalii consileri, mai ajunge Gigi Becali sa pasca oile prin Elvetia pe terenutile FIFA. Sa nu uitam ca Hagi, a fost un mare fotbalist, iar ce a urmat dupa cariera de fotbalist este un dezastru. *** care pentru interese personale a ruinat generatii intregi de juniori. Mai bine sa-i facem o statuie de tinichea ca sa se linisteasca.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează