INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Transferul lui Casemiro, în linie dreaptă » Ancelotti dezvăluie: „Nicio șansă să se răzgândească. Mi-a spus motivul în această dimineață”

Casemiro, alături de Carlo Ancelotti // foto: Guliver/gettyimages
Casemiro, alături de Carlo Ancelotti // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 august 2022 14:25 / Actualizat vineri, 19 august 2022 16:03

Carlo Ancelotti (63 de ani), antrenorul lui Real Madrid, a confirmat că transferul lui Casemiro (30) la Manchester United este iminent: „Dorința de a pleca este clară”.

La conferința de presă premergătoare meciului dintre Celta Vigo și Real Madrid (sâmbătă, ora 23:00, Digi 2, Prima Sport 2, Orange Sport 2), principalul subiect abordat de Carlo Ancelotti a fost eventualul transfer al mijlocașului defensiv Casemiro la Manchester United.

A început căutarea pentru înlocuitorul lui Papp! Universitatea Craiova a ofertat căpitanul unei rivale: „Nu poate pleca pe o asemenea sumă”
CSU CRAIOVA
A început căutarea pentru înlocuitorul lui Papp! Universitatea Craiova a ofertat căpitanul unei rivale: „Nu poate pleca pe o asemenea sumă”

Ancelotti a confirmat că brazilianul dorește să plece, dar este încrezător că ceilalți mijlocași din lot îl pot înlocui cu brio.

Carlo Ancelotti confirmă: „Am vorbit cu Casemiro, vrea să încerce o provocare nouă”

„Motivele lui Casemiro sunt personale. Mi s-a întâmplat ceva similar când o antrenam pe Milan: te descurci foarte bine, dar la un moment dat vine vremea când vrei să încerci ceva nou. Este un lucru personal pe care-l înțeleg perfect.

Jucătorii îl înțeleg, întreg clubul are mult respect pentru el. Când Casemiro solicită să încerce o provocare nouă, trebuie să-l înțelegem, să acceptăm asta cu respect și afecțiune.

Am vorbit mult cu el, i-am ascultat dorința și am realizat că nu există vreo șansă să revină asupra deciziei. Nu știu ce se va întâmpla în următoarele ore, dacă va rămâne sau nu.

Am vorbit cu el în această dimineață. Vrea să încerce o provocare nouă. Clubul îl înțelege, pentru ceea ce a realizat și ce fel de persoană este. Există negocieri, nimic nu este oficial momentan, dar dorința sa de a pleca este clară. Dacă se va ajunge la un acord, avem resurse să îl înlocuim.

Joi am realizat că transferul s-ar putea întâmpla. Oricum, planurile lui Real Madrid nu se schimbă: vom lupta și vom concura pentru toate trofeele. Sunt sigur că ne-am descurca bine cu sau fără Casemiro, deși toată lumea îi recunoaște importanța și îl simpatizează”, a declarat Ancelotti, citat de Marca.

Carlo Ancelotti, antrenor Real Madrid: „Rămânem cu 6 mijlocași foarte, foarte buni”

Carlo are mai multe variante pentru poziția de număr 6: Aurelien Tchouameni, Eduardo Camavinga, chiar Federico Valverde. Ceilalți 3 mijlocași din lot sunt Luka Modric, Toni Kroos și Dani Ceballos. 

„Dacă Casemiro pleacă, rămânem cu 6 mijlocași. Cred că sunt suficienți pentru a ne descurca în acest sezon. Acești 6 mijlocași sunt foarte, foarte buni.

Tchouameni este puternic în aer, bun cu mingea la picior și poate intra în careul advers. Este clar că nu-i voi cere să joace precum o face Casemiro. Va trebui să încercăm să profităm de șuturile sale.

Dacă negocierile continuă, Casemiro nu va călători la Vigo. Avem înlocuitori în lot, Tchouameni este unul dintre cei mai buni mijlocași. Îl mai avem pe Toni Kroos, Camavinga a jucat acolo anul trecut. Nu avem un înlocuitor cu caracteristicile lui Casemiro, dar avem alți jucători”, a precizat Ancelotti.

Colaborarea dintre Casemiro, Modric și Kroos a fost foarte importantă pentru succesul din ultima perioadă.

- Carlo Ancelotti, antrenor Real Madrid

Manchester United a oferit 71 de milioane de euro pentru Casemiro. Brazilianul este tentat de durata contractului și salariul care i-a fost propus de către englezi, 21,5 milioane de euro net, anual.

Cum poate arăta Real Madrid după transferul lui Casemiro la Manchester United

  • Echipa de bază: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Modric, Tchouameni, Kroos - Valverde, Benzema, Vinicius
  • Echipa „B”: Courtois - Carvajal, Militao, Rudiger, Alaba - Modric, Valverde, Kroos - Rodrygo, Benzema, Vinicius 

Mai multe știri din fotbalul internațional:

„Ăștia sunt jucători rari!” » Rareș Ilie, analizat de un fost mare antrenor și fotbalist al României

Antrenorul lui Viking, după victoria echipei sale cu FCSB: „Am obținut mai mult decât meritam”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
francescoli1974
francescoli1974  •  20 August 2022, 17:07

Au luat deja totul iar Toni este printre cei mai buni din lume pe postul lui și e total diferit de Casemiro.Va fi o șansă și pt Dani Ceballos la fel cum a fost pt Militao plecarea lui Ramos sau Varane.Are balta pește.

francescoli1974
francescoli1974  •  20 August 2022, 16:59
Postat de calinescu_ pe 19 August 2022, 20:59

REAL fara CASEMIRO nu mai cucereste nici un trofeu. Daca il pastrau si scapau de TONY KROSS luau tot ...!!!

Nimeni nu a fost de neînlocuit la Real Madrid in ultimii ani:Mesut Ozil,Di Maria,Cristiano,Higuain,Varane,acum Isco,Bale,Jovic,Casemiro,Marcelo,Llorente,Reguillon trofeele au venit la fel șansele pt Militao,Vini,Dani Ceballos ,Asensio,Lucas,etc.

calinescu_
calinescu_  •  19 August 2022, 20:59

REAL fara CASEMIRO nu mai cucereste nici un trofeu. Daca il pastrau si scapau de TONY KROSS luau tot ...!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează