FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - PETROLUL 0-1

FOTO Inacceptabil! Portarul Petrolului, înjurătură rasistă la adresa lui Sidibe » „Mi-e greu să spun ce aș face cu un astfel de om dacă aș fi antrenor”

Octavian Vâlceanu, în momentul în care îl insulta pe Sidibe / Captură Orange Sport +7   FOTO
Octavian Vâlceanu, în momentul în care îl insulta pe Sidibe / Captură Orange Sport

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 august 2022 23:27 / Actualizat sambata, 20 august 2022 01:39

Moment reprobabil în minutul 70 al partidei FCU Craiova - Petrolul Ploiești 0-1. Octavian Vâlceanu (25 de ani), goalkeeper-ul oaspeților, a fost protagonistul unui derapaj oribil la adresa lui Sekou Sidibe (21 de ani), atacantul ivorian al oltenilor, care reprezintă Belgia.

De unde a pornit totul? În minutul 70 al partidei de la Târgu Jiu, Vlad Achim, mijlocașul oltenilor, le-a oferit oaspeților posesia în urma unei mingi de arbitru. Achim a trimis balonul la firul ierbii spre Vâlceanu, însă pe traiectorie a încercat să se infiltreze Sekou Sidibe, cel care, cel mai probabil, nu fusese informat de colegi că nu trebuie să joace respectiva pasă.

După ce a reținut mingea, Octavian Vâlceanu a reacționat virulent. A gesticulat cu vehemență în direcția lui Sidibe, căruia i-a adresat apoi o insultă rasistă: „Morții mă-tii să-ți f** de cioară!”

+3 FOTO

Mi-e greu să accept și să spun ce aș face cu un astfel de om dacă aș fi fost antrenor. E lipsă mare de educație! Trebuie să învățăm să fim oameni.

- Ioan Ovidiu Sabău, la Prima Sport

Există un precedent: Bancu, amendat de CNCD cu 10.000 de lei

În sezonul 2019-2020, în partida Universitatea Craiova - Viitorul 3-1, Nicușor Bancu, fundașul oltenilor, a fost acuzat că a comis un derapaj rasist la adresa lui Bradley de Nooijer, în urma unui clinci pe teren. „Nu se poate ca un căpitan de echipă să îi spună lui Bradley «Cioară împuțită»!”, a declarat Țîru, stoperul de la acea vreme al dobrogenilor. Ulterior, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării l-a amendat pe jucătorul alb-albaștrilor cu 10.000 de lei.

La acel moment, clubul oltean a fost sancționat cu aceeași sumă pentru pasivitatea cu care a tratat gestul propriului fotbalist.

România se aliniază la standardele internaţionale în ceea ce priveşte lupta împotriva rasismului şi discriminării, practic aplicăm politica de zero toleranţă la orice act rasist.

- Cristian Jura, secretar de stat la CNCD, în 2019

Citește și alte știri de actualitate:

CRONICĂ FCU Craiova - Petrolul Ploiești 0-1. Dominați covârșitor de olteni, „găzarii” reușesc o victorie nesperată la Târgu Jiu

FOTO FCU Craiova a anunțat peste 10.000 de spectatori la derby-ul cu Petrolul, deși imaginile din stadion îi contrazic pe olteni!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (40)
zicsieu
zicsieu  •  20 August 2022, 23:57
Postat de superdaniel72 pe 20 August 2022, 17:14

Urit si *** poti sa fii pentru a vorbi la general despre oameni , sa jignesti o natie, fiindca ai tu probleme personale, s***Rusine!

poftim?

rumunek
rumunek  •  20 August 2022, 21:00
Postat de rumunek pe 20 August 2022, 11:45

***

Scriam și că nu sunt specialist precum autorul. Iar ***. Eu asta am văzut, de ce mă cenzurați, pe cine și cum am jignit? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gicab
gicab  •  20 August 2022, 17:22
Postat de george.br pe 20 August 2022, 15:33

Pai ei sunt "jurnalisti" si au voie...

Jurnaliștii lu Daum

Vezi toate comentariile (40)
Comentează