FOTBAL  »  Superliga  »  BLAT

VIDEO // EXCLUSIV Cum se făceau blaturile în Liga 1 pe vremea „Cooperativei”: „Domn' președinte, eu vreau să câștig mâine, la retur vin la plimbare”

Fostul arbitru
Radu Petrescu
“Fibră”, premiat de Pașcu înaintea unui meci 
Foto: Arhiva GSP
Fostul arbitru Radu Petrescu “Fibră”, premiat de Pașcu înaintea unui meci Foto: Arhiva GSP

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 septembrie 2022 14:57 / Actualizat sambata, 10 septembrie 2022 16:15

Romeo Pașcu (79 de ani), fost președinte la FC Brașov și fost membru marcant al „Cooperativei”, a povestit cum decurgeau blaturile în acei ani.

Pașcu a dezvăluit un episod din periaoda comunistă, în care Brașov și Scornicești se înțeleseseră să facă egal, dar planurile le-au fost stricate de generalul Bucur, care era inspector-șef peste Securitate și Miliție.

VIDEO Romeo Pașcu povestește cum se făceau blaturile în comunism: „A făcut infarct și l-au dus la cardiologie la pauză”

- Ați fost președinte la Brașov, spuneți-ne un meci cu o poveste inedită care vă vine în minte. 
- Unul cu Jiul Petroșani, când președinte la ei era Miron Cozma. Înainte de partidă, i-am cazat la hotelul ARO și aghiotantul lui Cozma era fostul ministru de interne, Gabriel Oprea. Băiat deștept și plin de bani. Am fost la masă și i-am spus lui Cozma: „Domn' președinte, eu vreau să câștig mâine, la retur vin la plimbare”. 

- Și cum a reacționat? 
- Eu eram sincer! Mi-a zis: „Băi Pașcule, eu te bat și mâine, și te bat și la Petroșani”. A început meciul, la pauză era 4-0 pentru FC Brașov. Cozma s-a ridicat și-a plecat nervos. I-am spus zâmbind: „Te bat și acolo! Nu fac decât să te parafrazez, domn' președinte”. 

- Dar un meci din comunism? 
- Jucam cu Scornicești, pe stadionul mare, cu Emil Bărbulescu, care era adjunctul Inspectoratului Miliției județului Olt. La masă la ARO, cu balerinele. Ne arbitra Mircea Salomir. Noi ne înțeleseserăm să facem egal. Dimineața, pe la 8:00, mă sună secretara generalului Bucur, care era inspector-șef peste Securitate și Miliție. 

-Ce a zis?
-„Pașcule, FCM Brașov e echipa ta? Cum ți-ai permis să vorbești cu golanul și bețivul de Bărbulescu ca să faci egal? Dacă azi nu bați, locul tău e la Vânju Mare, la batalionul disciplinar!”. 

- Și ați respectat ordinul? 
- M-am dus imediat la Emil. „Cade înțelegerea, le spun băieților să joace”. 6-1 i-am bătut! Paul Popescu a făcut infarct și l-au dus la cardiologie la pauză. 

- Când făceați înțelegerile astea de blat nu vă era frică? 
- De cine să-mi fie? În comunism să-mi fie mie frică? Eu am fost tare și înainte, și după Revoluție!

Citește și: 

Fostul conducător din Liga 1 acuză: „Copiii nu mai vin la fotbal, acum trag pe nas!”
INTERVIU
Fostul conducător din Liga 1 acuză: „Copiii nu mai vin la fotbal, acum trag pe nas!”
Silviu Lung, la un pas de o bătaie ca-n filme: „Băi banditule! Numai tu ne-ai făcut-o p-asta!” + meciul care i-a încheiat cariera de antrenor lui Lupescu
PRIETENII LUI OVIDIU
Silviu Lung, la un pas de o bătaie ca-n filme: „Băi banditule! Numai tu ne-ai făcut-o p-asta!” + meciul care i-a încheiat cariera de antrenor lui Lupescu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
istet10
istet10  •  10 Septembrie 2022, 22:08
Postat de DjimZmit pe 10 Septembrie 2022, 20:04

Cenzurati, voinicii mei!!! Cenzuram, Maria Ta!!! Bai, fiii ploii, ati considerat jignitor un cuvant aflat chiar in articolul vostru!!!!!

Mie mi-au cenzurat un proverb.

Stars
Stars  •  10 Septembrie 2022, 21:42

Trista soarta Brasovului.....conducatorii au impins-o in cooperativa si acolo nu s-a realizat niciodata vreo performanta!

DjimZmit
DjimZmit  •  10 Septembrie 2022, 20:04

Cenzurati, voinicii mei!!! Cenzuram, Maria Ta!!! Bai, fiii ploii, ati considerat jignitor un cuvant aflat chiar in articolul vostru!!!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează