FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

VIDEO Decizie controversată la Sf. Gheorghe, pe stadionul de 25 mil. € » Sepsi cu maghiarii, oaspeții cu românii

Articol de , - Publicat marti, 13 septembrie 2022 18:02 / Actualizat marti, 13 septembrie 2022 20:58

Oficialii de la Sf. Gheorghe au montat la vestiare mai multe panouri cu foști jucători exponențiali din Ungaria și din România. Puskas, Fazekas, Bene „veghează” drumul covăsnenilor spre propriul vestiar, în timp de Lăcătuș, Hagi sau Belodedici au fost „montați” spre cabina oaspeților

La Sfântu Gheorghe se vorbește și se trăiește ungurește! În orașul de 55.000 de locuitori, majoritatea sunt maghiari. Mai exact 74%. Români sunt mult mai puțini și minoritari, doar 21%. Restul aparțin unor alte etnii.

Legenda Puskas deschide drumul

Situația o întâlnim și la stadionul din Sfântu Gheorghe, iar contrastul dintre România și Ungaria se vede din start, din momentul sosirii celor două echipe la stadion. Drumul gazdelor spre vestiare e tapetat cu postere uriașe cu jucători legendari pe care i-a dat țara vecină.

De la Ferenc Puskas, câștigător al Balonului de Aur și considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști ai secolului al XX-lea - la Laszlo Fazekas, câștigător a 9 titluri de campion al Ungariei cu Ujpesti Dozsa.

În total, sunt 11 jucători importanți pe care i-a dat fotbalul maghiar, iar posterele cuprind date despre fiecare și performanțele avute.

Situația nu se mai repetă pe culoarul care îi aduce pe oaspeți în vestiar. Aici sunt doar imagini cu jucători născuți în România și care au jucat pentru echipa noastră națională. Gheorghe Hagi, Ilie Balaci sau Nicolae Dobrin nu au fost uitați de oficialii lui Sepsi, iar imaginile lor tronează la loc de cinste.

Cine sunt maghiarii de pe culoarul gazdelor

JucătorNr. de trofee ca jucător
Ferenc Puskas16
Laszlo Fazekas13
Ferenc Bene12
Tibor Nyilasit9
Kalman Meszoly8
Florian Albert7
Lajos Detari7
Andras Torocsik6
Nandor Hidegkuti6
Imre Garaba5
Gyula Grosics5

Boloni e la români

Chiar la intrarea în cabina oaspeților, cei de la Sepsi i-au pus poza lui Ladislau Boloni. Născut la Tg. Mureş și cu 102 meciuri în echipa națională, acesta a declarat de mai multe ori că se consideră mai mult maghiar decât român.

"Mă întrebaţi de ce eu prefer să se spună că sunt mai degrabă maghiar decât român. Nu e o chestie de preferinţă, eu sunt ungur, punct! Asta nu mă împiedică să locuiesc în România, unde am jucat, inclusiv în echipa naţională", spunea Loți într-un amplu interviu acordat cotidianului belgian "La Derniere Heure".

Cine sunt românii de pe culoarul oaspeților

JucătorNr. de trofee ca jucător
Marius Lăcătuș21
Gheorghe Hagi20
Miodrag Belodedici17
Costică Ștefănescu10
Mircea Lucescu8
Ioan Ovidiu Sabău8
Ilie Balaci7
Ladislau Boloni7
Helmut Duckadam4
Nicolae Dobrin2

Crainicul este bilingv

La meciuri, crainicul transmite tot timpul mesaje atât în maghiară, cât și în română, iar înaintea tuturor confruntărilor jucate pe Sepsi Arena se aude melodia Nelkuled, care îi aparţine lui Ismeros Arcok. Acesta e un imn neoficial al maghiarilor din întreaga lume, printre versuri regăsindu-se: "Suntem din același sânge precum cele cinci milioane de maghiari care nu sunt auziți de lumea largă".

CITEȘTE ȘI:

Regulament unicat în fotbalul românesc » Ce pățesc suporterii lui Sepsi dacă încalcă regulile impuse de club: infracțiuni care pot duce la arest!
SEPSI
Regulament unicat în fotbalul românesc » Ce pățesc suporterii lui Sepsi dacă încalcă regulile impuse de club: infracțiuni care pot duce la arest!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (55)
Kenzo
Kenzo  •  15 Septembrie 2022, 09:12

Ma plictiseste subiectul Sepsi...aceleasi povesti gen "romani vs unguri"

istet10
istet10  •  14 Septembrie 2022, 20:40
Postat de bjalarm pe 14 Septembrie 2022, 07:28

Lasa vorbele istetule cu Iq 10. Faptele arata ca noi de 4 ori mai multe premii Nobel ca voi. Poftim cilivizatie.

Citeste ce spuneau aia despre unguri. ***. Si la Ip si Tasnea tot civilizati ati fost? Crima este act civilizati pt voi? Lasati-ne asa cum suntem si mergeti langa "civilizatii" vostri.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  14 Septembrie 2022, 20:37
Postat de abavati pe 14 Septembrie 2022, 07:59

eu zic sa o lasi mai moale cu constitutia atata vreme cat nu e respectata la varful statului de la presedinte in jos si de cand directivele din directia bruxelles sau birourile ambasadoriale au greutate mai mare decat constitutia cu care tot dai in cap la toata lumea.

Esti un prostalau. Directivele de l a B. nu sunt superioare Constitutiei.

Vezi toate comentariile (55)
Comentează
Close