SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET

Campioana Sepsi-SIC își prezintă lotul » Annemarie Godri-Părău revine la 38 de ani!

Annemarie Parau într-un duel mai vechi din campionat Foto Sportpictures
Annemarie Parau într-un duel mai vechi din campionat Foto Sportpictures

Articol de - Publicat joi, 15 septembrie 2022 17:52 / Actualizat joi, 15 septembrie 2022 18:29

Beșiktaș, TFSE-MTK și CSM Alexandria vor fi oaspetele clubului din Covasna la Cupa Sepsi, la aniversarea a zece ani de activitate.

Vineri și sâmbătă, la Sfântu Gheorghe va avea loc Cupa Sepsi la baschet feminin. Campioana României, Sepsi-SIC, le va avea ca oaspete pe Beșiktaș (Turcia), TFSE-MTK (Ungaria) și CSM Alexandria, în cadrul unui turneu organizat cu ocazia împlinirii a zece ani de activitate a clubului din Covasna.

TFSE-MTK și Alexandria se vor înfrunta vineri de la ora 16:30, în timp ce Sepsi va juca primul său meci de pregătire împotriva echipei turce, de la ora 19:30. Cu prilejul acestei partide, clubul din Covasna își va prezenta și lotul cu care va aborda noul sezon. 

Sâmbătă, de la ora 14:00, învinsele duelurilor se vor lupta pentru locul trei, iar de la ora 17:00 învingătoarele se vor întrece pentru câștigarea turneului.

„Fiecare sezon aduce ceva nou. Cu echipa din această stagiune, cred că avem o nouă identitate. Ne-am reunit de două săptămâni și am pornit bine în munca noastră! Dar vom vedea mai bine în meciurile amicale lucrurile pe care trebuie să le reglăm până la partidele oficiale. Consider că fetele formează un grup unit și vor face totul pentru a avea din nou un sezon bun", a declarat Zoran Mikes, antrenorul bosniac al lui Sepsi.

Campioana Sepsi-SIC își prezintă lotul » Annemarie Godri-Părău revine la 38 de ani!
Antrenorul Zoran Mikes, Annemarie Părău și adversarele la conferința de presă Foto Brigitta Miska

„Sunt foarte bucuros pentru acest turneu de pregătire, prin care clubul își aniversează zece ani de experiență. Au fost ani frumoși, cu rezultate foarte bune, dar nu trebuie să ne oprim aici! Nu rezultatele din aceste meciuri sunt cele mai importante, deși, bineînțeles, vrem să câștigăm fiecare meci. Vrem să vedem toate jucătoarele la lucru!", a adăugat el.

Sepsi joacă preliminariile Euroligii la Belgrad

Pentru al treilea an la rând, Sepsi-SIC va evolua în preliminariile Euroligii feminine de baschet. La Belgrad, între 11 și 13 octombrie, trupa covăsneană se va duela cu gazdele de la Steaua Roșie și cu echipa greacă Olympiakos pentru un loc pe tabloul principal al competiției. Dacă nu va reuși, Sepsi, care are în palmares șase titluri de campioană și șapte Cupe ale României, va continua în grupele Eurocup.

„Acela este momentul pentru care ne pregătim. Îi invit de pe acum pe fani să ne fie alături, cunosc Belgradul și cred că ar fi o experiență frumoasă pentru ei, iar pentru noi ar fi un suport extrem de important", a spus Zoran Mikes.

Annemarie Părău revine pe teren, la 38 de ani

După 14 luni de inactivitate, Annemarie Godri-Părău a decis că va mai petrece pe teren măcar încă un sezon. Jucătoarea, care în martie a împlinit 38 de ani, a devenit mămică în urmă cu câteva luni, dar nu a putut spune, încă, „adio" baschetului.

Campioana Sepsi-SIC își prezintă lotul » Annemarie Godri-Părău revine la 38 de ani!
Annemarie Godri-Părău, alături de fetița sa și de Tyaunna Marshall, fostă colegă la Sepsi, în prezent jucătoare a formației maghiare TFSE-MTK

„La început am zis că va fi bine, dar după două luni mi-a fost foarte greu! Sunt foarte bucuroasă că pot reveni! Îmi place foarte mult baschetul, mă gândeam și să renunț definitiv, dar venind la meciuri și văzându-le pe fete m-am gândit că vreau să fiu din nou pe teren și chiar mai pot să fac asta! 

Mulțumesc clubului și antrenorului pentru încredere! Le mulțumesc fanilor, m-au susținut și în perioada în care am lipsit! Cred că nu vom întâmpina probleme în campionat, pentru că avem echipă bună. Avem și șansa noastră la o calificare în Euroligă. Nu va fi ușor, dar vom lupta pentru acest lucru!", a povestit fostul și noul căpitan al lui Sepsi.

Anne a fost, cumva, lângă noi și anul trecut. Am avut multe succese împreună și mă bucur să o văd din nou printre noi. S-ar putea chiar să aibă cel mai bun sezon al său din carieră", a punctat Zoran Mikes. 

Citește și alte știri din sporturi

BREAKING NEWS Legendarul Roger Federer și-a anunțat retragerea: „Va fi ultimul meu turneu. Mesajul corpului meu a fost clar”

EXCLUSIV Ana Maria Filip, o româncă stabilită în Hexagon, e sinceră: „Franța mi-a dat un viitor, însă nu pot să uit de unde vin” + Este vicecampioană europeană la baschet 5 contra 5

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează