FOTBAL  »  NATIONALA  »  FINLANDA - ROMÂNIA

VIDEO Edi Iordănescu, înainte de Finlanda - România: „E o problemă care nu-mi dă pace”

Selecționerul Edward Iordănescu a prefațat duelul României cu Finlanda de vineri din Liga Națiunilor, ora 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Antena 1.
Selecționerul Edward Iordănescu a prefațat duelul României cu Finlanda de vineri din Liga Națiunilor, ora 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Antena 1.

Articol de GSP - Publicat joi, 22 septembrie 2022 18:43 / Actualizat joi, 22 septembrie 2022 19:36

Selecționerul Edward Iordănescu a prefațat duelul României cu Finlanda de vineri din Liga Națiunilor, ora 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Antena 1.

Edi Iordănescu a repetat ideea că își dorește ca meciurile cu Finlanda și Bosnia din această lună să clădească o națională și mai puternică în vederea Campionatului European din 2024. 

Selecționerul a abordat, punctual, situația mai multor jucători neconvocați, ca Niță, Mitriță și Maxim, a motivat de ce l-a selecționat pe Florinel Coman și a oferit detalii despre situația medicală a lui Deian Sorescu și Nicușor Stanciu. 

Totodată, Edi s-a plâns de faptul că jucătorii români din străinătate nu evoluează în cupele europene.

Bogdan Lobonț are încredere în portarii naționalei României: „Stăm bine pe acea poziție. Toți trei trec printr-o perioadă bună”
România
Bogdan Lobonț are încredere în portarii naționalei României: „Stăm bine pe acea poziție. Toți trei trec printr-o perioadă bună”

Edi Iordănescu, înainte de Finlanda - România: „Vrem o nouă națională”

Cele mai importante declarații făcute de Iordănescu:

  • „Personal, dezamăgirea din luna iunie a fost destul de mare, dar așteptările rămân. În iunie nu ne-am arătat potențialul maxim. Mai mult decât atât, am avut și multă neșansă, și în afara terenului, cât și în jocurile propriu-zise”
  • „Vrem o nouă națională, cu o nouă abordare, vreau mai mult curaj, devotament, orgoliu, vreau consolidarea unei naționale cu șanse reale la calificarea la Euro 2024”
  • „Am simțit că jucătorii încep să înțeleagă din dorințele și sarcinile noastre. Rămâne ca acest lucru să-l demonstreze și pe teren și în final spun că trebuie să începem să arătăm ca o echipă care are șanse reale pentru calificarea la Euro”
  • „Sunt mulți jucători convocați acum care au format în trecut nucleul echipei naționale U21 și chiar al naționalelor mai mici. Faptul că sunt comentarii despre selecție... au fost mereu, sunt lucruri firești. Pentru mine e un lux să am timpul necesar să bifez revista presei, nu-mi permit asta, dar sunt oameni profesioniști lângă mine care-mi spun tot ce e important în raport cu echipa. Orice jucător are deschise porțile la națională. Din păcate, au fost cazuri când anumiți jucători erau la națională, iar eu eram criticat că-i aduc. Acum, vin critici că anumiți fotbaliști nu sunt alături de noi”
  • „Am vorbit foarte mult cu Florin Niță în ultima vreme. Puțină lume știe că el nu mai este nici măcar în procesul de pregătire la echipa de club, n-a mai jucat de un an. Noi l-am adus la ultimele două acțiuni, dar e important ca el să înțeleagă că e important să-și rezolve situația la echipa de club, apoi, sigur, va avea porțile deschise la echipa națională”
  • „Maxim e un jucător special, un caracter deosebit de frumos, un fotbalist care produce multe lucruri bune la echipa de club. Mitriță e un jucător cu ștate vechi la națională, inclusiv în mandatul meu. Vom avea timp după această acțiune să vorbim despre situația individuală a fiecăruia. Ce pot să zic e că pe lângă talent și forma de moment, pentru mine un criteriu care a devenit fundamental în selecție este ca jucătorii care vin la echipa națională să vină cu toată convingerea, să n-aibă rețineri și să pună tot ce au mai bun în slujba României
  • „Maxim a avut în luna iunie un comportament deosebit în cadrul grupului. Din păcate, în trecut a fost o serie importantă de jucători care, peste capacitatea mea de a înțelege, au preferat să se retragă de la națională. Îmi doresc ca cei care vin să dea totul pentru echipa națională”
  • „Florinel Coman poate ajuta România pentru Euro. E un jucător care vine după o perioadă foarte grea și pe care-l cunosc foarte bine. Îi cunosc foarte bine și potențialul. Ținând cont și de absențele lui Mihăilă și Ivan, este o mână întinsă pentru Florinel Coman. Iar așteptarea mea este foarte mare de la el, ca el să dea două mâini înapoi pentru națională

  • „Pentru mine, jucătorii care ajung la națională sunt cei mai buni ai României, iar așteptările mele sunt cele mai mari. Aștept cea mai mare dăruire, implicare, aștept ca tot ce fac ei să fie la cel mai înalt nivel. Am impus mereu reguli, repere, ne-am ghidat după ele și am încercat să creez un mediu de profesionalism și implicare totală”
  • „Avem foarte mulți jucători care nu sunt la nivelul dorit de mine. Avem mulți jucători în străinătate care joacă în ligile inferioare, unii au și acolo probleme să se impună. E o problemă care nu-mi dă pace și e una dintre cele mai mari probleme ale naționalei
  • Problema e că n-avem experiență internațională. Din păcate, niciun jucător care vine de afară nu e angrenat în vreo cupă europeană
  • „Noi suntem în formare, în timp ce Finlanda e o națională definită, au un selecționer de 6 ani pe bancă și de 12 ani în anturajul naționalelor Finlandei”
  • „Am început să văd că jucătorii încep să-și însușească lucrurile din toate punctele de vedere, mental, tactic și așa mai departe. Pun foarte multă presiune pe jucători, pe atitudinea lor. M-ați auzit vorbind mereu despre mentalitate, vreau să ne schimbăm gândirea. Aștept să avem alt spirit, altă determinare, să ne sacrificăm pentru rezultat”
  • „Când tragem linie după această acțiune, vreau să avem o poziție cât mai bună în clasament și să rămânem cu o impresie de încredere. Vreau puncte, dar și să rămânem cu speranță, e un lucru pe care toți suporterii naționalei îl așteaptă”
  • Viitorul meu e cel mai puțin important lucru pentru națională. Vom trage concluzii după aceste meciuri. Ținând cont că după primele două meciuri amicale din martie, când am avut 14-15 jucători bolnavi, s-a discutat deja despre plecarea mea, ce mai contează ce se va discuta acum.... Toți cei care antrenează sunt în pericol. Sunt pregătit pentru orice și sunt gata să-mi asum orice
  • Din păcate, Stanciu și Sorescu vin după probleme medicale importante. Deian e cu un pas înaintea lui Nicușor, dar îi lipsesc minutele și ritmul de joc. Nicușor a făcut un singur antrenament cu noi, la el persistă problemele. Mihăilă traversa o perioadă fantastică, s-a accidentat... Echipa națională nu-și permite luxul să se lipsească de jucători atât de importanți, dar sunt aici să găsesc soluții, nu să caut scuze”

Edi Iordănescu ne oferă încredere foarte mare, totală. Lucrează foarte bine cu noi. Îmi place stilul lui de a lucra, ne oferă toate informațiile și, din câte am observat, discută cu fiecare jucător în parte
Adi Rus, fundaș România

Îmi doresc să câștigăm mâine seară, e obligatorie victoria, dar pentru asta trebuie să intrăm 100% concentrați și motivați. După meciurile din iunie a fost o dezamăgire, dar trebuie să luăm lucrurile pozitive, așa cum a făcut și staff-ul la acțiunea asta. Am analizat meciurile, iar mare parte din analiză a fost reprezentată de lucrurile pozitive. Ne așteaptă două meciuri foarte grele, mă gândesc la primul meci, cel de mâine seară. Este un adversar cu organizare foarte bună
Adi Rus, fundaș România

Toate detaliile înaintea partidei Finlanda - România:

Concurență pentru Finlanda - România » Ce eveniment se petrece la 100 de metri de Stadionul Olimpic din Helsinki
Finlanda - România
Concurență pentru Finlanda - România » Ce eveniment se petrece la 100 de metri de Stadionul Olimpic din Helsinki
Bogdan Lobonț are încredere în portarii naționalei României: „Stăm bine pe acea poziție. Toți trei trec printr-o perioadă bună”
România
Bogdan Lobonț are încredere în portarii naționalei României: „Stăm bine pe acea poziție. Toți trei trec printr-o perioadă bună”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
romanianfotbal
romanianfotbal  •  23 Septembrie 2022, 08:50

intinde maini la jucatori care nu au jucat de luni de zile nimic(coman, puscas,etc)ANTRENOR CORUPT

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  23 Septembrie 2022, 08:14

Din tot ce spui se pare ca vrei sa- ți aranjezi terenul pt. a continua ,nu,nu meriți acest lucru ca tine pot sa facă și alții asa ca poți pleca liniști mai ales ca nu ne plac cei împinși de la spate de părinți ,rude etc . ! Da mai bine schimbam la fiecare necalificare ,chiar dacă antrenori sant cum sant ,sau plătim unul mai bun străin! Pe Boloni nu la- ți vrut eventual sa continue și atunci " *** " de ce ar mai rămâne!?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  22 Septembrie 2022, 22:21
Postat de vasileroaita pe 22 Septembrie 2022, 20:48

Plus Contra și Radoi. Burleanu și Stoichiță apelează mereu la antrenori fără talent, iar aceștia apelează mereu la aceleași perle false.

Fa tu o lista cu perlele veritabile ale fotbalului romanesc actual. Dati din gura mancand ... .

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close