INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  POLONIA - OLANDA 0-2

Robert Lewandowski tună și fulgeră după Polonia - Olanda 0-2: „Nimic n-a funcționat!”

Robert Lewandowski, foto: Imago
Robert Lewandowski, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 23 septembrie 2022 12:29 / Actualizat vineri, 23 septembrie 2022 12:29

Superatacantul Barcelonei, Robert Lewandowski, n-a avut nici măcar o ocazie în Polonia - Olanda 0-2 și la final și-a vărsat nervii pe selecționer și pe coechipieri.

Dacă la Barcelona, lui Robert Lewandowski îi merge ca pe roate, 11 goluri în 8 partide, la reprezentativa Poloniei a ajuns să încheie un meci fără să fi avut măcar o ocazie! S-a întâmplat joi seară, la Varșovia, contra Olandei (0-2). La final, "Lewa" era un car de nervi!

Fotbalistul lui Dinamo își încheie cariera la doar 21 de ani. Acuzații nemiloase: „Mi-au stricat viitorul. Îmi dădeau 2.000 de lei pe lună, iar eu cheltuiam 2.500 pe transport”
DINAMO
Fotbalistul lui Dinamo își încheie cariera la doar 21 de ani. Acuzații nemiloase: „Mi-au stricat viitorul. Îmi dădeau 2.000 de lei pe lună, iar eu cheltuiam 2.500 pe transport”

Robert Lewandowski: „Al doilea gol ne-a lovit prea tare, după, ne-au lipsit ideile”

„N-am avut nici măcar o ocazie de gol, nicio oportunitate! Toate mingiile bune de care am beneficiat au fost în propria noastră jumătate. Cifrele modeste din ofensivă arată că n-am avut nici măcar șansa de a ajunge într-o situație favorabilă", a comentat internaționalul în vârstă de 34 de ani. 

Robert crede că, după 0-2, în minutul 60, ai lui au picat pur și simplu. „Al doilea gol ne-a lovit prea tare, după, ne-au lipsit ideile. Ne era frică să ne asumăm riscuri, n-am avut încredere în capacitatea noastră de a marca. Echipa olandeză a avut întotdeauna avantaj în apărare, ne-a fost greu să aducem balonul în suprafața lor de pedeapsă la momentul potrivit, pentru a șuta” a rezumat fostul atacant al lui Bayern.

Nici pe selecționerul Czesław Michniewicz nu l-a iertat. Acesta a folosit un sistem cu doi decari și un vârf, în speranța ca astfel, „Lewandowski să primească mai multe mingi utile". Replica lui Lewandowski: „Dar nu s-a întâmplat. Mai bine am arătat în primele zece minute de după pauză, cu doi atacanți!". 

Polonia nu mai are nicio șansă să câștige grupa, care se va decide în ultima etapă, duminică, între Olanda și Belgia. Însă Lewa vede în eșecul de joi "un moment bun de a analiza ce am jucat astăzi, ca să știm ce n-a funcționat, pentru ca la Mondialul din Qatar să arătăm mai bine".

2-2a fost raportul șuturilor pe poartă în meciul de la Varșovia. Olandezii le-au transformat pe ambele în goluri (Gakpo 13, Bergwijn 60)

2 accidentați pentru olandezi 

Olandezii au plătit destul de scump victoria de la Varșovia. Selecționerul Louis van Gaal i-a pierdut foarte probabil pe Teun Koopmeiners și pe Memphis Depay, accidentați, pentru decisivul cu Belgia, programat duminică, la Amsterdam. Pe mijlocașul Koopmeiners a fost nevoit să-l schimbe încă din minutul 6! Van Gaal a titularizat între buturi un portar de 38 de ani, Remko Pasveer (Ajax), care a devenit astfel al doilea cel mai vârstnic debutant în naționala Oranje, după Sander Boschker (aproape 40) în 2010.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close