FOTBAL  »  NATIONALA  »  FINLANDA - ROMÂNIA

Discurs neiertător al lui Ionuț Lupescu: „Toate țările și-au făcut o strategie... uitați-vă la Ungaria!” » De ce crede că naționala nu are rezultate

Ionuț Lupescu a vorbit despre viitorul echipei naționale / foto: GSP
Ionuț Lupescu a vorbit despre viitorul echipei naționale / foto: GSP

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 septembrie 2022 18:44 / Actualizat sambata, 24 septembrie 2022 19:19

Ionuț Lupescu (53 de ani), fost jucător important al primei reprezentative, vorbește despre viitorul „tricolorilor” după încă o campanie irosită de naționala noastră. 

De la analiza remizei din Finlanda, „Kaiserul” a trecut la problemele profunde ale fotbalului românesc. Lupescu, fost candidat la alegerile FRF, dă exemplul Ungariei, echipa care se află pe primul în grupa din Nations League din care mai fac parte Germania, Anglia și Italia: „Ei au făcut o strategie, noi ce facem?”, oftează Lupescu. 

Răducioiu a izbucnit în direct: „Edi nu mai are ce căuta la națională! Naibii, sunt foarte revoltat!”
FINLANDA - ROMÂNIA 1-1
Răducioiu a izbucnit în direct: „Edi nu mai are ce căuta la națională! Naibii, sunt foarte revoltat!”

Ionuț Lupescu, despre viitorul echipei naționale: „Toate țările și-au făcut o strategie... uitați-vă la Ungaria!”

„Rezultatul din Finlanda e bun pentru ei (n.r. - pentru jucătorii naționalei României), fiindcă nu au pierdut și au putut juca de la egal la egal cu Finlanda. Multă lume era destul de entuziasmată că am jucat ofensiv, că am avut un presing înaintat... (...) dar să nu uităm că cele mai importante ocazii au fost ale Finlandei.

E problema Federației [ce se va întâmpla cu selecționerul]. Sunt unele națiuni mari care au avut și ele proleme. Toate, la vremea respectivă, au avut probleme. Dar s-a făcut, bineînțeles, o anumită strategie. La noi nu există acest lucru de 8 ani de zile

Înțeleg că totul la națională depinde de rezultat...dar vecinii noștri din Ungaria sunt cel mai bune exemplu. Acum 10 ani, erau departe de noi, iar acum sunt pe primul loc în acea grupă. Dar acolo s-a construit cu cap, la fel ca în Luxemburg. 

(...) Același lucru trebuie făcut și în România, dar noi n-am vrut să facem acest lucru. Ori n-au fost oameni competenți, ori nu e nevoie de nicio strategie. Vorbesc nu doar de națională, ci de fotbalul românesc, în general” a afirmat Lupescu, la emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport.

Ionuț Lupescu: „Noi nu avem oameni de gol! Te mai întrebi cum poți câștiga așa...”

Lupescu e uimit de lipsa de eficacitate a oamenilor din ofensiva naționalei. Fostul mare fotbalist spune că a analizat statisticile principalilor oameni de gol de la prima reprezentativă, iar cifrele acestora l-au pus pe gânduri.

„M-am uitat pe primul «11» al României și m-am uitat apoi câți din jucătorii noștri dau goluri.  Alibec are două goluri la națională, Dennis Man patru goluri, Răzvan Marin doua goluri, Tanase un gol, a mai dat aseară unul...Mai erau Nedelcearu și Bancu. Practic, noi nu avem oameni de gol!

Trebuie să ai atacanți, chiar si mijlocași sau fundași care să marcheze, să aibă apetit de gol. Din păcate, dacă te uiți pe statisticile noastre, noi nu avem oameni de gol. Te mai întrebi cum poți câștiga în condițiile astea...”, a declarat Lupescu, la emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport. 

Noi n-am găsit un lot de jucători pe care să ne bazăm. Știm că avem un campionat destul de slăbuț. Atunci când propriul tău campionat e slab, ai și o echipă națională slabă, iar celor care vin din străinătate le e greu să se impună. De aceea nici nu avem jucători mulți la echipe mari.

- Ionuț Lupescu

România, ultima în grupa de Liga Națiunilor. Suntem aproape de a retrograda în Liga C

În acest moment, echipa națională a României se află pe poziția a patra în grupa de Liga Națiunilor, din care mai fac parte Finlanda, Bosnia și Muntenegru.

Sub comanda lui Edi Iordănescu, prima reprezentativă a adunat numai 4 puncte din 15 posibile, având și un golaveraj negativ: 2 goluri marcate și 7 primite.

Discurs neiertător al lui Ionuț Lupescu: „Toate țările și-au făcut o strategie... uitați-vă la Ungaria!” » De ce crede că naționala nu are rezultate

Pentru ca România să nu retrogradeze în Liga C din Liga Națiunilor, elevii lui Edi Iordănescu sunt obligați să învingă Bosnia. Meciul are loc luni, de la ora 21:45, și este transmis pe Prima TV. De asemenea, partida poate fi urmărită și liveTEXT pe GSP.ro. O altă condiție pentru ca echipa națională să nu retrogradeze este aceea ca Finlanda să se încurce cu Muntenegru.

VIDEO Cristi Bud, fost atacant important în prima ligă, taxează egoismul lui Pușcaș: „Inexistent, nota 4! N-a avut nicio realizare”

Citește și alte știri despre echipa națională: 

Răducioiu a izbucnit în direct: „Edi nu mai are ce căuta la națională! Naibii, sunt foarte revoltat!”

VIDEO „Tricolorul” făcut praf în direct: „Inexistent, nota 4! N-a avut nicio realizare!”

Acuzaţie șocantă! » Doi „tricolori” ar fi refuzat convocarea la națională: „Știu din surse sigure, nu au mai vrut să vină”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
Argon
Argon  •  25 Septembrie 2022, 08:24

Cum sa cistige RO?! Obisnuiti cu pasele pe sus de la portar la portar, cu suturi de la 16m spre poarta la intimplare, cu ochii inchisi. Unde ne este jocul cursiv de miute romanes? Vai de noi! Si la fotbal fara scoala fotbalistica specifica tarii. Fara vointa si cu lentoarea romaneasca nu exista viitor. Spaniolii sunt un exemplu de luat in consideratie, dar cine iese in fata sa o faca, cind de fapt exista alte interese financiare si de grup. Spania e Spania - cea mai buna, se pastreaza peste tot stilul lor de joc...de ce la noi antrenorul si conducerea fotbalului este multumita?! Timpul trece....

bufnila
bufnila  •  24 Septembrie 2022, 21:05

asa imi place cum apare personajul asta din cand in cand. Marele luptator Mircea Sandu, el cu prunea, pana i-a cumparat Nasul ca pe un sac de cartofi si s-au facut mari federali. Dupa care, si in GSP au fost articole, a facut el niste manevre pe la federatie, asa fara nicio jena. Dar din cand in cand vine si incearca, marele profesionsit si nepatat al fotbalului romanesc.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează