INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UNGARIA - ITALIA

ANALIZĂ GSP Putem juca în campania pentru Euro cu Ungaria, revelația continentului!

Putem juca în campania pentru Euro cu Ungaria, revelația continentului (foto: Guliver/Getty Images)
Putem juca în campania pentru Euro cu Ungaria, revelația continentului (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat duminica, 25 septembrie 2022 15:28 / Actualizat duminica, 25 septembrie 2022 19:12

Ungaria a fost într-o continuă ascensiune în Nations League, fiind acum aproape de a câștiga grupa și de a se califica în Final 4. Va fi în prima urnă la tragerea la sorți pentru Euro și ne-ar putea fi adversară în viitoarea campanie!

  • Meciul Ungaria - Italia e programat luni, 21:45, în direct la TV pe Digi 2, Prima Sport 2

Ce inspirați au fost maghiarii când l-au adus pe Marco Rossi selecționer, pe 19 iunie 2018! Cu acest italian, venit la națională după patru ani la Honved și unul la Dunajska Streda, echipa slovacă susținută de guvernul de la Budapesta, Ungaria a fost în continuă ascensiune în fotbalul continental.

De ce n-au fost convocați Alexandru Maxim și Alexandru Mitriță? Edi Iordănescu a fugit de răspunsuri clare: „Linie și excludere” vs. „E un caracter deosebit”
ROMÂNIA
De ce n-au fost convocați Alexandru Maxim și Alexandru Mitriță? Edi Iordănescu a fugit de răspunsuri clare: „Linie și excludere” vs. „E un caracter deosebit”

Ungaria, mereu mai sus. Liga C, Liga B, Liga A. Și Final 4?

Din 2018, s-a mai calificat la un Euro, al doilea turneu final consecutiv, și a avansat de fiecare dată în Liga Națiunilor. Ajungând acum să învingă marile puteri, să conducă seria cea mai dificilă și să fie aproape de Final Four-ul continental!

Parcursul din Nations League a fost absolut surprinzător.

  • 2018-2019. A pornit din Liga C. Locul 2 în grupă (10 puncte, trei victorii, un egal și două înfrângeri, golaveraj 9-6), după Finlanda, dar înaintea Greciei și Estoniei. A promovat în divizia superioară.
  • 2020-2021. Liga B. Locul 1 în grupă (11p), în fața Rusiei, Serbiei și Turciei (3 succese, două remize și un eșec, golaveraj 7-4). A doua ascensiune, în elită.
  • 2022-2023. Liga A. Locul 1 în grupă (10p) după cinci etape (golaveraj 8-3). A învins Anglia de două ori (1-0 acasă, 4-0 în deplasare), Germania o dată (1-1 a, 1-0 d). Doar Italia a depășit-o, 1-2 la Cesena.

Ungaria a urcat în topul FIFA. România a căzut!

În această perioadă, selecționata noastră a urcat din Liga C în Liga B (tot de pe poziția secundă în serie, după Serbia), a stagnat în a doua ediție a competiției (locul 3 în Liga B, după Austria și Norvegia) și e momentan ultima în grupă. Poate retrograda mâine în Liga C!

22 de victoriiare Marco Rossi ca selecționer al Ungariei în 46 de meciuri (9 egaluri, 15 înfrângeri, golaveraj 63-50)

Ce s-a întâmplat cu cele două naționale în ultimii patru ani? Ungaria era pe 49 în ierarhia FIFA în septembrie 2018 și a urcat pe 37 în toamna lui 2022. România era pe 27 în 2018 și a ajuns pe 54 în 2022!

4 succese, un egal și două înfrângeriare naționala maghiară în acest an (o remiză și două eșecuri; golaveraj 9-4)

Dacă nu pierd în fața Italiei luni, pe Puskas Arena, maghiarii încheie primii „grupa de foc” a Ligii Națiunilor și se califică în Final 4. Printre cele mai în formă patru naționale europene!

Ungaria, cap de serie la tragerea la sorți a preliminariilor CE 2024

Oricum, și-au mai asigurat ceva, extrem de important. 11 puncte au obținut roș-albii din 33 posibile în ultimele 11 meciuri contra Germania, Franței, Portugaliei, Croației și Angliei, a anunțat Nemzeti Sport. Vor fi capi de serie, în timp ce noi vom fi plasați în urna a 3-a! Putem înfrunta chiar Ungaria în campania pentru viitorul turneu final continental!

11 puncteau obținut roș-albii din 33 posibile în ultimele 11 meciuri contra Germania, Franței, Portugaliei, Croației și Angliei

Datorită traseului foarte bun din actuala Nations League, roș-albii vor mai avea un avantaj în cursa pentru un bilet de Euro. Dacă nu îl vor obține din preliminarii, vor prinde aproape sigur barajul!

Putem câștiga această grupă în fața italienilor. Un meci cu totul special pentru mine. Zece puncte din cinci meciuri cu asemenea adversari, nimeni nu și-ar fi imaginat. Ar trebui să le fim recunoscători jucătorilor.

- Marco Rossi, selecționer Ungaria

Vom trage cu dinții și cu unghiile pentru a rămâne pe locul 1 în grupă. După ce i-am învins pe germani, ne-am spus că ne va fi imposibil să jucăm la egal cu Italia. Vom lupta pentru victorie, așa vom intra pe teren.

- Adam Nagy, mijlocaș Ungaria

Adam Szalai: „Mândru că am înscris ca tata”

Adam Szalai, 35 de ani pe 9 decembrie, va juca împotriva Italiei ultimul meci la națională. La 1-0 cu Germania, a lipit a 85-a selecție și al 26-lea gol pentru Ungaria. 

O reușită superbă, cu călcâiul, peste Ter Stegen. „Sunt mândru că am jucat ca tata și am înscris ca tata”, a declarat căpitanul, potrivit Nemzeti Sport. „Sper ca Adam să marcheze și cu Italia”, i-a urat Dominik Szoboszlai.

Dominik Szoboszlai, viitorul căpitan al Ungariei?

Dominik Szoboszlai, mijlocașul lui RB Leizpig, 21 de ani, 25 de selecții, 6 goluri la națională, a fost autorul pasei decisive vineri, primul său assist pentru Ungaria. 

Când Adam Szalai a fost înlocuit în minutul 67, i-a predat banderola lui Szoboszlai. „Nu știam cum este să porți banderola de căpitan la națională. E o mare onoare. Mi-ar plăcea să continui ce a făcut Balazs Dzsudzsak”, a afirmat Dominik. 

Presa maghiară se întreabă dacă el va fi în viitor liderul selecționatei. Sigur, el este cel mai talentat jucător. 

Milos Kerkez, debutant la 18 ani

În absența fundașului stânga Zsolt Nagy, accidentat, selecționerul Marco Rossi l-a convocat pe Milos Kerkez, 18 ani, de la AZ Alkmaar. Și, chiar de la debut, l-a titularizat. Kerkez a fost integralist, printre cei mai valoroși maghiari. „Îi sunt recunoscător lui Marco Rossi pentru că mi-a oferit o asemenea șansă”, i-a mulțumit Kerkez.

Citește și alte articole:

S-au temut de fractură nazală! Cristiano Ronaldo a aflat verdictul înaintea finalei cu Spania
PORTUGALIA
S-au temut de fractură nazală! Cristiano Ronaldo a aflat verdictul înaintea finalei cu Spania
Criză în naționala Germaniei! Federația nu a găsit un hotel pentru soțiile și prietenele jucătorilor
Cupa Mondială 2022
Criză în naționala Germaniei! Federația nu a găsit un hotel pentru soțiile și prietenele jucătorilor

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (23)
opinez
opinez  •  26 Septembrie 2022, 11:11

Diferenta intre HU si RO e data de ultimii 10 ani cand noi am facut experimente cu Nea Puiu & Fiul, Daum, Contra si Radoi in loc sa aducem un antrenor scolit, de preferat si experimentat si motivat sa stea 2-3 campanii in care sa sudeze un nucleu fie el si mediocru. Cam asta e. Si Italia a stralucit o vara, dar nu s-a calificat in fata Macedoniei. E loc de multe astfel de surprize. Noi in schimb ne ducem in jos ca punem oameni nepotriviti de sus pana jos in Federatie si la loturi.

francklin67
francklin67  •  26 Septembrie 2022, 10:57
Postat de dunarea_calarasi pe 25 Septembrie 2022, 19:22

Se exagereaza in presa noastra cu apologia fotbalului din Ungaria. La echipe de club trecem noi printr-o perioada dificila, ei niciodata in ultimii 50 de ani n-au fost peste noi in cupele europene. La echipa nationala, ungurii au fost eliminati din barajul pt mondialul din Qatar de Albania. Nu poti evalua o echipa in baza rezultatelor din Liga Natiunilor, pt ca e o competitie mai mult de verificare de noi jucatori pt echipele nationale. Ce dispozitie de joc aveau englezii in iulie cand au pierdut cu ungurii, cand ei abia ce incheiase campionatul si erau extenuati si cu gandul la vacanta? In preliminariile pt CM din Qatar, Anglia a batut Ungaria la Budapesta cu 4-0. Stai sa-i vedem pe unguri in meciuri cu miza, nu acum. Sunt optimist in perspectiva unei confrunatri cu ei. Fara misto!

Deci nu trebuie evaluat Románia dupa rezultatele din aceasta liga,noi ne vom califica de pe locul 1 atat la Euro cat si la Mondiale de acum inainte regulat ín urmatorii 500 de ani,bá mai mult vom castiga competitiile,putem fii mandri de Fotbalul-Balet romanesc.

paolo11
paolo11  •  26 Septembrie 2022, 06:31
Postat de nicto pe 25 Septembrie 2022, 15:54

mai bine sa nu jucam cu ei acuma ca prea sunt pe plus... o sa fie un circ absol;ut aiurea... cu steaguri cu imnuri... pote vine si orban la galerie... si culmea ar fi sa ceara unguri sa joace ei acasa, la sf. cheorghe sau miercurea ciuc...

Ti-ai făcut temele?

Vezi toate comentariile (23)
Comentează