FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BOSNIA

Ciprian Marica, despre pericolul care paște naționala în cazul în care Edi Iordănescu va fi schimbat: „Alta e problema la echipa națională” + Atac la selecționerii de la tineret

Ciprian Marica
Ciprian Marica

Articol de GSP - Publicat luni, 26 septembrie 2022 10:04 / Actualizat luni, 26 septembrie 2022 10:39

Ciprian Marica (36 de ani), atacant cu 25 de goluri pentru România, îi ia apărarea selecționerului Edi Iordănescu, în ciuda rezultatelor dezastruoase din Liga Națiunilor.

  • România înfruntă Bosnia, de la 21:45, în ultima rundă din Liga Națiunilor (Divizia B, Grupa a 3-a, etapa #6). Partida e liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PrimaTV.

„Tricolorii” ocupă ultimul loc în grupă, cu 4 puncte în 5 meciuri. Pentru a nu retrograda în Liga C, România are nevoie de victorie cu Bosnia, dar în același timp și ca Finlanda să nu câștige cu Muntenegru. 

Edi schimbă jumătate de echipă pentru meciul cu Bosnia! » Cum va arăta primul „11”
ROMÂNIA - BOSNIA
Edi schimbă jumătate de echipă pentru meciul cu Bosnia! » Cum va arăta primul „11”

Cu toate acestea, Marica e de părere că marea problemă a naționalei se află la jucători, nu la antrenor.

Ciprian Marica, despre echipa națională: „Nu vine nimic din urmă”

„Nu cred că e în totalitate vina antrenorului. Dacă îl schimbăm acum, vom fi din nou în situația din trecut. Problema mare e că te uiți și nu vezi că vine ceva din urmă. 

La U19 nu marcăm un gol. Observăm lipsa de atacanți de la naționala de seniori. Tot sperăm că apare un atacant, dar nu vine nimic din urmă”, a declarat Ciprian Marica, la Pro Arena.

Ciprian Marica, dur la adresa lui Emil Săndoi și Alexandru Pelici

Marica a criticat și decizia FRF de a-i numi pe Emil Săndoi (57 de ani) și pe Alexandru Pelici (48 de ani) pe băncile naționalelor României U21, respectiv U19.

„Vedem că la tineret înlocuim selecționeri tineri, cu poftă de muncă, și aducem oameni cu alt stil. Ne aducem aminte că Săndoi, la Chindia, și Pelici, la Mioveni, jucau defensiv, sărăcăcios, iar noi îi aducem la tineret. Apoi la seniori avem un antrenor tânăr. Este o discrepanță în decizii. Totul e făcut la voia întâmplării de FRF”, a mai declarat Ciprian Marica, la Pro Arena.

Naționalele României, nicio victorie, 6 înfrângeri și 3 remize în 5 zile!

În intervalul 21-25 septembrie, 6 echipe naționale, de la U17 până la cea de seniori, au disputat 9 partide. Unele cu caracter amical, chiar dacă echipa U18 a participat la Turneul celor 4 Națiuni, iar cea U17 la Syrenka Cup. Pe 26 octombrie, încep preliminariile de calificare la Euro 2023 pentru U17.

Doar la U19 elevii lui Alexandru Pelici sunt angrenați în grupa de calificare la turneul de Elită pentru Euro 2023. Iar seniorii conduși de Edi Iordănescu au evoluat în Liga Națiunilor, o competiție ce poate duce spre un loc la barajul pentru Euro 2024.

Bilanțul general bate spre negru pământiu: 6 înfrângeri și 3 remize. Niciun succes și un golaveraj de minus 10, 5 goluri marcate și 15 primite.

Partidele disputate de echipa națională în săptămâna precedentă

Citește și:

Dorinel Munteanu, înainte de România - Bosnia: „Edi Iordănescu prea filosofează! Să rămână, dar cu o condiție”

Problema României înainte de meciul cu Bosnia » Unde suferă naționala lui Iordănescu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
Daniel1959
Daniel1959  •  27 Septembrie 2022, 08:32

Drag Ciprian te rog fi si tu putin mai ponderat in a-ti exprima parerile [in limbajul Ganezului ''mai pune frana'']. Aprpo de Ganezul un om mult prea direct in limbaj si poate asta este si motivul pentru care nu este invitat la dezbateri tv. moderatorii prefera ''fripturisti''ca tine care vorbesc si nu spun nimic in defavoarea celor ca mai sus mentionatul care neavand interese ascunse pot deranja si strica ''emisia'' de pareri si sfaturi

dorelus
dorelus  •  26 Septembrie 2022, 11:33

Si eu sunt de-acord cu,, omul cu prosop,, Sandoi, am mai spus-o,, a fost 20 de ani (cred că exagerez) la naționala de tineret pe vremea lui Nasul Săndel și n'a făcut nimic... Burlanu și Stoichiță Valea....

emil1986
emil1986  •  26 Septembrie 2022, 11:01
Postat de nicolaeigrecu pe 26 Septembrie 2022, 10:46

Perfect de acord cu Ciprian

Si eu.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează