FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U20 - GERMANIA U20 0-1

FOTO Am scăpat ieftin » Ținută în corzi tot meciul, România U20 a pierdut la limită amicalul în fața Germaniei. A doua înfrângere pentru Pancu

Ținută în corzi tot meciul, România U20 a pierdut la limită amicalul în fața Germaniei. 
Foto: FRF.ro +13   FOTO
Ținută în corzi tot meciul, România U20 a pierdut la limită amicalul în fața Germaniei. Foto: FRF.ro

Articol de - Publicat luni, 26 septembrie 2022 17:02 / Actualizat luni, 26 septembrie 2022 20:13

În fața a 3.000 de spectatori, România U20 a pierdut meciul amical desfășurat la Arad împotriva Germaniei U20, scor 0-1. Nemții s-au întrecut ratări tot meciul, însă chiar și așa „tricolorii” puteau să egaleze la cele două mari ocazii din final.

România în lumea a 3-a: am retrogradat în Divizia C a Ligii Națiunilor! Pentru prima oară încheiem ultimii preliminariile, victoria clară cu Bosnia nu ne-a salvat
ROMÂNIA - BOSNIA 4-1
România în lumea a 3-a: am retrogradat în Divizia C a Ligii Națiunilor! Pentru prima oară încheiem ultimii preliminariile, victoria clară cu Bosnia nu ne-a salvat

În amicalul dintre România U20 și Germania U20, disputat pe Arena Francisc Neuman din Arad, fotbaliștii antrenați de Daniel Pancu au fost dominați la toate capitolele de adversarii lor. După un start echilibrat, nemții au început avalanșa de ocazii la poarta lui Alex Borbei. 

Galhanoglu (28) a avut prima șansă, dar „scărița” sa a lovit transversala. Au urmat ocaziile lui Kastanas, Asllani și Castrop, dar de fiecare dată neinspirația germanilor și reflexele bune ale lui Borbei au făcut ca scorul să rămână egal. Repriza secundă a început în la fel, cu Germania la „frâie”. 

+9 FOTO

România, aproape de egalare în finalul meciului

Deși apărarea României a părut mai sigură în cea de-a doua parte, Germania a reușit până la urmă să deschidă scorul. Wagner a profitat de o ieșire la ofsaid eronată a „tricolorilor” și a deschis scorul în minutul 72

Primele apariții periculoase ale băieților lui Pancu la poarta adversă au venit abia pe final. Doru Andrei a driblat 3 adversari, a șutat la poartă superb, dar Nolan a respins în corner. Din cornerul rezultat, mingea a ajuns la Perianu, care a ratat incredibil din 6 metri. Voleul mijlocașului de la Hermannstadt a trecut peste poartă.

FINAL. România U20 - Germania U20 0-1

  • A marcat: Wagner 72
  • min 90+4: Final de meci: România U20 - Germania U20 0-1. 
  • min 87: O nouă ratare mare pentru România. Perianu trimite din 6 metri, din voleu peste poartă.
  • min 86: Uriașă ocazie pentru România! Doru Andrei driblează 3 adversari, șutează la poartă superb, dar Nolan respinge în corner.
  • min 72: GOL Germania! Wagner este scăpat de apărarea noastră, primește mingea în careu și marchează pentru 1-0. 
  • min 70: Wagner trage de la distanță, dar Borbei respinge în corner.
  • min 46: Dublă schimbare la România: Intră Iancu și Ciuciulete în locul lui Suciu și Pănoiu
  • min 36: Două ocazii imense pentru Germania. Aslanni șutează din mijlocul careului, iar mingea este respinsă de pe linia porții, apoi faza continuă iar Castrop șutează din unghi, mingea trecând milimetric pe lângă bara porții lui Borbei.
  • min 35: Bulevard pe partea dreaptă a apărării noastre, iar nemții au o nouă ocazie. Găsit bine în careu, Kastanaras trimite pe lângă.
  • min 32: Ocazie importantă pentru Germania: Pantea este depășit ușor, iar Borbei are o interveție excelentă la șutul unui adversar.
  • min 28: Ocazie mare pentru Germania. Calhanoglu rămâne singur în flancul stâng și trimite o „scăriță” peste Borbei, dar mingea lovește transversala.
  • min 15: Prim sfert de oră echilibrat la Arad, fără ocazie în dreptul ambelor echipe
  • min 6: Germania începe în atac meciul și se instalează în jumătatea României.
  • A început meciul!

Este al doilea meci al României U20 în Elite League, competiție amicală. Joi, „tricolorii” au fost învinși de Cehia U20, scor 1-2, la chiar debutul lui Daniel Pancu ca selecționer.

România U20 - Germania U20, echipe de start: 

România U20: 
12. Borbei - 2. Pantea, 5. Gergely, 24. Ignat, 14. Amzar - 6. Perianu, 8. Pandele - 10. I. Stoica, 17. Pănoiu, 7. Andronache - 9. Suciu
Rezerve: 1. Sava, 23. Mitrovic, 3. Mitran, 4. Buța, 11. Mustacă, 15. Ciuciulete, 16. Iancu. 18. N. Popescu, 19. Doru Andrei, 20. Bratu, 21. Sîrbu, 22. Anton
Selecționer: Daniel Pancu

Germania U20: 
12. Noll - 13.Calhanoglu, 14. Fofana, 15. Lawrence, 16. Rosenboom - 8. Wagner, 18. Castrop - 17. Conte, 21. Asllani, 20. Bobzien - 19. Kastanaras
Rezerve: 1. Gehabrdt, 2. Aydin, 3. John, 4. Schmidt, 5. Siebert, 6. Breithaupt, 9. Shuranov, 10. Nebel, 11. Scott
Selecționer: Hannes Wolf

5,80 este cotapentru o victorie a României U20. Pentru un egal cota este 3,90, în timp ce Germania este văzută mare favorită la victorie, nemții având cota 1,40 pentru un succes.

Lotul convocat de Daniel Pancu pentru această acțiune a naționalei U20:

  • PORTARI: Răzvan Sava (CFR Cluj), Alexandru Borbei (US Lecce / Italia), Aleksander Mitrovici (CSC 1599 Șelimbăr)
  • FUNDAȘI: Dan Sîrbu (Farul Constanța), Cristian Ignat (FC Rapid 1923), Botond Gergely (Zalaegerszegi / Ungaria), Anton Andrei (AC Torino / Italia), Alexandru Pantea (FCSB), Costin Amzăr (SC Dinamo 1948), Gabriel Buta (FC Unirea Dej), Ionuț Mitran (CSM Slatina)
  • MIJLOCAȘI: Ovidiu Perianu (FC Botoșani), Aurelian Ciuciulete (Unirea Constanța), Andrei Pandele (Unirea Constanța), Nicolas Popescu (FC Voluntari), Ștefan Pănoiu (FC Rapid 1923), Dragoș Iancu (FC Hermannstadt), Mario Bratu (ACS Petrolul 52), Doru Andrei (FC Voluntari)
  • ATACANȚI: Robert Mustacă (Concordia Chiajna), Ianis Stoica (FCSB), Toni Suciu (AFK Csikszereda), Luca Andronache (Farul Constanța).

Germania, lot de 7 ori mai valoros decât România

Germania vine la Arad cu mulți jucători care evoluează în Bundesliga și are o cotă totală a lotului de 21,88 milioane de euro. Este de 7 ori mai mult decât valoarea fotbaliștilor României, „tricolorii” având doar o cotă de 3,88 milioane de euro.

Cel mai bine cotat jucător al nemților este Shuranov, atacantul celor de la Nurnberg, acesta valorând 3 milioane de euro. Este urmat de Breithaupt cu 2,8 milioane de euro și John cu 2,5 milioane. 

În comparație, cel mai bine cotat jucător al României este Ianis Stoica, atacantul celor de la FCSB valorând 1 milion de euro.

Bayern și Borussia Dortmund nu dau nicun jucător la naționala U20, cei mai mulți fotbaliști venind de la Hoffenheim, Schalke sau Nurnberg.

Citește și alte știri despre echipa națională: 

„De ce-i găsim vină doar selecționerului?” » Discursul unui fost mare atacant al României: „Pe vremuri, lipseau Hagi sau Dobrin, acum lipsește Chiricheș”
ROMÂNIA - BOSNIA
„De ce-i găsim vină doar selecționerului?” » Discursul unui fost mare atacant al României: „Pe vremuri, lipseau Hagi sau Dobrin, acum lipsește Chiricheș”
Urnele pentru EURO 2024, aproape de a fi definitivate » România poate pica într-o grupă horror cu Spania și Franța
EURO 2024
Urnele pentru EURO 2024, aproape de a fi definitivate » România poate pica într-o grupă horror cu Spania și Franța

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
ccristian0
ccristian0  •  27 Septembrie 2022, 11:13

Singurul fotbalist roman din acest meci ... BORBEI. Restul ... tacere!

dobrin
dobrin  •  26 Septembrie 2022, 20:29
Postat de ortega pe 26 Septembrie 2022, 19:49

Tot pe pile si nepotisme ... Geniul Nicolas Popescu , o CATASTROFA ! Mai se face si de ras plonjand in careu precum Tase Simulache ...

Pe asta numai tat-su il vede fotbalist, ca si pe Ianis.

alfabetta
alfabetta  •  26 Septembrie 2022, 20:22

Păi da. Unii crescuți pe terci de porumb, ceilalți pe wurst.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează