FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BOSNIA

Gică Hagi a scanat marea problemă a echipei naționale: „E un singur lucru care trebuie lucrat. Cine nu rezistă să stea acasă!”

Gică Hagi
Gică Hagi

Articol de GSP - Publicat luni, 26 septembrie 2022 20:46 / Actualizat luni, 26 septembrie 2022 21:48

Gică Hagi (57 de ani) a vorbit despre problemele naționalei României, cu câteva minute înaintea startului cu Bosnia.

Hagi recunoaște că situația în care se află fotbalul românesc în acest momente este una extrem de dificilă. Consideră că principalul obiectiv trebuie să fie „construirea unui grup puternic”. 

România în lumea a 3-a: am retrogradat în Divizia C a Ligii Națiunilor! Pentru prima oară încheiem ultimii preliminariile, victoria clară cu Bosnia nu ne-a salvat
ROMÂNIA - BOSNIA 4-1
România în lumea a 3-a: am retrogradat în Divizia C a Ligii Națiunilor! Pentru prima oară încheiem ultimii preliminariile, victoria clară cu Bosnia nu ne-a salvat

„Întotdeauna trebuie să construiești un grup, o echipă competitivă. Momentul e dificil, trebuie să acceptăm realitatea. E un singur lucru care trebuie lucrat: să contruiești o echipă care să facă rezultate bune. Nu contează fundașii sau mijlocașii, trebuie construită o echipă. Selecția depinde de mulți factori, nu e simplu. 

Dacă era simplu, o făcea oricine. Va fi complicat, pentru că acum realizăm cu toții că fotbalul românesc e într-o zonă dificilă. Din punctul meu de vedere, eu cred că există calitate mare, jucători talentați cu un potențial enorm, dar trebuie să știi să-i identifici, să-i aduci. Un singur obiectiv am, să încerc devin cel mai bun!

Dacă nu spui asta jucătorului la nivel de echipă națională, înseamnă că atunci chiar avem o problemă mare. Pe mine mă interesează să avem o echipă puternică care să facă rezultate în viitor. Nu vreau să vorbesc despre momentul care e, vreau să vorbesc pe termen mediu și lung. Cred că așa trebuie să discutăm dacă avem potențial mare pentru o echipă puternică”, a declarat Gică Hagi la emisiunea „Fotbal Club” pe Digi Sport.

Gică Hagi: „Cine nu rezistă la presiune să stea acasă!”

Hagi a vorbit și despre selecția fotbaliștilor. „Regele” consideră că există numeroși jucători talentați în România, însă trebuie chemați doar cei care rezistă presiunii rezultatelor. 

„Cred că România are un potențial enorm, e imposibil ca o țară atât de mare să nu aibă 22 de jucători, 2 pe post, care să ajungă la un moment dat să concureze cu cei mai buni. E imposibil! Nu poate să-mi spună nimeni că nu există acest lucru. Sunt convins că există, numai că atunci când te uiți în față e o muncă dificilă de a-i căuta pe cei care vor și pot.

Dar cred că România are calitatea asta și potențial.  Dovadă acest tânăr de 17 ani care a devenit cel mai bun din lume (n.r. David Popovici). De ce nu și la fotbal să descoperim? E mai greu, dar putem să găsim, pentru că până la urmă contează jucătorul. Prima oară sunt jucătorii, apoi tactica o face antrenorul. 

Pe jucători trebuie să-i selectezi, să-i cauți să fie cei mai buni. Să-i duci la o formă de nivel european și mondial. Există o presiune, nu putem să o ocolim. Care e presiunea? Să devin cel mai bun, să câștig meci de meci. Cine nu rezistă să stea acasă!”,a mai spus Hagi.

Citește și: 

Ilie Dumitrescu are o idee clară despre viitorul echipei naționale: „Ar fi ideal”
ROMÂNIA - BOSNIA
Ilie Dumitrescu are o idee clară despre viitorul echipei naționale: „Ar fi ideal”
Gigi Becali, pariu în direct, înainte de România - Bosnia: „Dacă nu va fi așa, înseamnă că sunt prost!”
ROMÂNIA - BOSNIA
Gigi Becali, pariu în direct, înainte de România - Bosnia: „Dacă nu va fi așa, înseamnă că sunt prost!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
tomaescu
tomaescu  •  27 Septembrie 2022, 09:13

Hagi nu mai e vocal de cand a dat cu piciorul ocaziei de a se implica.

padisah
padisah  •  27 Septembrie 2022, 08:17

Individul păcălește de peste 20 de ani meseria asta, și nu a fost angajat de nimeni! Doar nasu, finu și turcii puțin la început din admirația fanatica pentru ce fusese ca jucător. In loc sa ii ii spunem da se lase, comentatorii o dau cu “îl așteptăm, locul lui e pe banca naționalei”. Afara de Piturca, nu am avut niciun antrenor adevarat pe banca. Pe Bölöni nu l-am vrut, și am profitați de eșecul lui Daum sa sărim cu gura ca nu mai vrem străini. Ungaria a vrut și bate Germania și Anglia, noi cu beizadele puse politic am ajuns la Feroe și Luxemburg

paolo11
paolo11  •  27 Septembrie 2022, 05:53
Postat de ionescugeorge77 pe 26 Septembrie 2022, 23:28

...aces om ...acest gropar al fotbalului romanesc ...da la nationala numai rebuturi ...dar ii place sa vorbeasca ...se crede antrenor ...

Iar ai băut de supărare ca ati ajuns în coma?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează