INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BELARUS

Curg reacțiile în Belarus după reținerea lui Hamutovski: „Să sperăm că România va ajuta UEFA să ia decizia corectă” + Mesajul lui George Ogăraru

Articol de - Publicat sambata, 01 octombrie 2022 12:59 / Actualizat sambata, 01 octombrie 2022 13:11

Fanii fotbalului bielorus au luat cu asalt rețelele de socializare și zonele de comentarii ale cotidianelor online, cerând eliberarea imediată a fostului portar, jucător în trecut Steaua și Petrolul. Și George Ogăraru este alături de Vasili Hamutovski.

Reținerea lui Vasili Hamutovski nu a rămas fără ecou în Belarus, țară rămasă în competițiile UEFA în ciuda ajutorului însemnat oferit Rusiei în războiul din Ucraina.

Microbiștii bieloruși au atacat decizia puterii de a-l reține pe fostul fotbalist, actual antrenor cu portarii. 

„Să sperăm că federațiile de fotbal din Germania, Ucraina și România vor ajuta UEFA să ia decizia corectă în cazul Belarusului”, a menționat un comentator al site-ului Nașa Niva.  (n.r. - cel mai vechi cotidian din Belarus, fondat în 1906, acum 116 ani, și refondat după căderea URSS în 1991).

Vasili Hamutovski a fost arestat în Belarus pentru că e pro-occidental şi a protestat împotriva dictatorului Lukaşenko! Câți ani de închisoare riscă fostul portar
BELARUS
Vasili Hamutovski a fost arestat în Belarus pentru că e pro-occidental şi a protestat împotriva dictatorului Lukaşenko! Câți ani de închisoare riscă fostul portar

Iar persoana se referă la atitudinea tolerantă arătată de forul european vizavi de Belarus.

Aceeași persoană susține că Vasili trebuie să aibă „putere și rezistență” și a rememorat cum Hamutovski a jucat într-un meci istoric pentru bieloruși, 3-4 în Italia cu viitoarea campioană mondială, cu toate că se lovise în timpul jocului.

 „Meschin, răzbunător, rușinos”, a scris o altă persoană cu referire la dictatorul Lukașenko. „Mâinile jos de pe Vasili”, a izbucnit un alt utilizator.

George Ogăraru, mesaj pentru Vasili Hamutovski

George Ogăraru, bun prieten și cel care l-a adus pe Vasili Hamutovski la CSA Steaua în aprilie, a reacționat pe Facebook după vestea că fostul portar a fost arestat în Belarus.

„Free Vasili! (n.r. - eliberați-l pe Vasili). Alături de tine, Vasili! Este incredibil ceea ce se întâmplă în Belarus în zilele noastre! Am văzut acel video din online cu arestarea lui Vasili…

Nu pot accepta ideea că un sportiv de echipă națională poate fi arestat și condamnat la închisoare pentru că, în momentul preluării conducerii Belarusului de către dictatorul Lukașenco, si-a exprimat opinia public, împreună cu alți sportivi, artiști sau oameni de televiziune, cu privire la metodele abuzive prin care au fost «câștigate»  alegerile. 

Propun presei sportive din România, care se luptă pentru dreptul la liberă exprimare, să îl susțină pe Khamutovski prin titlul Free Vasili!! ”, a scris Ogăraru.

VIDEO Vasili Hamutovski, arestat în Belarus

Citește și:

Evgeni Plushenko, omul lui Vladimir Putin: „Dacă vine înrolarea, fac antrenamentul cu plăcere”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  02 Octombrie 2022, 22:21
Postat de popescudzn pe 01 Octombrie 2022, 17:31

Parerea mea este ca rapidistii nu trebuie sa intre in discutii despre limba romana. Nu ii avantajeaza

:))) asta e scuza faptului ca nu stii sa vorbesti romaneste?:))) Esti prost rau, prostule!

666piturca
666piturca  •  02 Octombrie 2022, 19:37
Postat de forumeer pe 02 Octombrie 2022, 04:00

Chiar ca esti, carlane! Martoru' lu' Jiji, ai liber de la mine!

Esti prea _ ca sa meriti frun raspuns. Hai pa.

steauaefcsb
steauaefcsb  •  02 Octombrie 2022, 14:18

Poate-l salveaza angajatorul lui,Mapn-ul....sau tradatorii de la sud!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează