INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  SILKEBORG - FCSB

EXCLUSIV A jucat doi ani în Danemarca și îi sfătuiește pe roș-albaștri: „Astfel devine vulnerabilă Silkeborg”

Marian Huja (dreapta) pe vremea când juca la HB Koge.
FOTO: Imago Images
Marian Huja (dreapta) pe vremea când juca la HB Koge. FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 04 octombrie 2022 10:01 / Actualizat marti, 04 octombrie 2022 11:41

Marian Huja, 23 de ani, a jucat doi ani în Danemarca și are amintiri frumoase cu Silkeborg. Actualul fundaș central al Petrolului a evoluat la HB Koge între iulie 2018 - septembrie 2020, înainte de a semna cu „lupii galbeni”, alături de care a promovat din eșalonul secund în Liga 1. Lusitanul cu părinți români a dezvăluit câteva detalii despre adversara de joi a elevilor lui Nicolae Dică.

  • Silkeborg - FCSB este programat joi, 6 octombrie, de la ora 19:45. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată de Pro Arena.
3 vești de ultimă oră din Danemarca, înainte de Silkeborg - FCSB: „Să tremure arena!”
SILKEBORG - FCSB
3 vești de ultimă oră din Danemarca, înainte de Silkeborg - FCSB: „Să tremure arena!”

Cum sunt fanii

„Sincer, îmi face plăcere să vorbesc despre Silkeborg, am avut o victorie foarte frumoasă acolo, scor 3-0. Sunt cu atât mai mândru cu cât e foarte greu de învins acolo. Este atmosferă frumoasă pe stadion, danezilor le place fotbalul și dau energie propriilor jucători. Pe cei de la Silkeborg nu-i pot compara, de exemplu, cu fanii Petrolului, care sunt cei mai tari pentru mine, dar, la meciurile cu miză, știu să pună presiune pe adversar. 

Am un fost coleg care acum este la Silkeborg, fundaș central, Oliver Sonne, are talie, are forță, este printre cei mai importanți. Dar forța principală a lui Silkeborg este în atac. O echipă căreia îi place să atace", a declarat actualul petrolist pentru Gazeta Sporturilor.

"Disciplină și organizare"

„Punctul slab al lui Silkeborg? Încearcă să joace fotbal, de aceea se deschide deseori și devine vulnerabilă. Ceea ce am apreciat însă mereu la danezi sunt disciplina și organizarea. Dacă prind o zi bună, Silkeborg câștigă meciul, este greu de învins acolo. Cred că va fi un meci echilibrat joi. Cine va greși primul riscă să piardă meciul", a punctat Marian Huja

7 meciuria jucat Silkeborg acasă în actuala ediție, în toate competițiile, patru victorii, o remiză și două eșecuri (cu West Ham United - Conference League și cu OB - în liga internă)

17 goluria marcat Helenius, atacantul lui Silkeborg, în ediția trecută de campionat, fiind golgheter în Danemarca

Goluri doar intern, nu și internațional

Nicklas Helenius, 31 de ani, este recomandat ca principalul om de gol al adversarilor FCSB. Golgheterul ediției trecute din superliga internă! Căpitanul danezilor a punctat de 6 ori în 16 meciuri în actuala ediție, în toate competițiile. Totuși, atacantul înalt de 1,96 metri a punctat doar în meciurile interne, nu și în cele internaționale! A punctat și în weekendul trecut, cu Horsens (2-1), în schimb, nu a înscris nici în grupele Conference League, titular cu Anderlecht (0-1) și cu West Ham (2-3), nici înainte, în preliminariile Europa League cu HJK Helsinki (0-1, 1-1), când a fost integralist.

 Fotbalist cu trei selecții la naționala daneză, în urmă cu un deceniu, Helenius a urcat în carieră până la nivelul de Premier League, la Aston Villa, unde a adunat 6 meciuri și un gol. În iulie 2013, englezii au plătit 1,5 milioane de euro pentru el ca să-l transfere de la Aalborg. z

VIDEO. Randers-Silkeborg 3-2, în SuperLiga Danemarcei

Citește și alte articole:

După 8 luni ca selecționer, Edi Iordănescu a venit la raport în fața federalilor: „Asta e situația”

Mutu „a pus tunurile” pe „centralul” Rusandu: „Nu-mi explic! Nu știu dacă are ceva cu Rapidul sau asta e valoarea lui!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
roost.eradevar.at
roost.eradevar.at  •  04 Octombrie 2022, 12:46
Postat de Cornelwilde pe 04 Octombrie 2022, 11:50

Cu sfaturile se ocupă Gigi și ar gatul.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Cornelwilde
Cornelwilde  •  04 Octombrie 2022, 11:50

Cu sfaturile se ocupă Gigi și ar gatul.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează