INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  SLAVIA PRAGA - CFR CLUJ 0-1

FOTO Cu un Scuffet colosal, CFR obține o victorie uriașă în Conference League! Clasament incredibil în grupa campioanei

CFR Cluj a învins-o pe Slavia Praga, scor 1-0, în runda #3 a grupei G din Conference League / foto: twitter.com/slaviaofficial @ Imago Images +11   FOTO
CFR Cluj a învins-o pe Slavia Praga, scor 1-0, în runda #3 a grupei G din Conference League / foto: twitter.com/slaviaofficial @ Imago Images

Articol de - Publicat joi, 06 octombrie 2022 23:56 / Actualizat vineri, 07 octombrie 2022 00:08

CFR Cluj a învins-o pe Slavia Praga, scor 1-0, în runda #3 a grupei G din Conference League. Dominată cap-coadă de cehi, CFR-ul a produs surpriza cu un Scuffet colosal. Reușita lui Janga a fost golul cu numărul o sută marcat de clujeni în cupele europene!

S-a terminat umilința de la Silkeborg! Palma primită de vicecampioana României probabil că i-a făcut pe clujeni să-și dea coate și să râdă pe înfundate de rivalii de la București, înainte să iasă la încălzire. Acum e rândul CFR-ului să nu se facă de râs. Întâlnește cel mai bun adversar din grupă, nu cel mai slab ca FCSB. Iar dacă Becali, Dică și MM Stoica au luat la mișto competiția și au trimis pe teren rezervele, jucători slabi chiar și pentru duelurile cu FC Pucioasa și Flacăra Moreni din Liga 3, campioana nu și-a bătut joc de Conference League. 

„Rușine, rușine, rușine să vă fie!” » Suporterii FCSB-ului n-au mai suportat umilința din Danemarca
Silkeborg - FCSB 5-0
„Rușine, rușine, rușine să vă fie!” » Suporterii FCSB-ului n-au mai suportat umilința din Danemarca

CFR Cluj, 50% din Slavia Praga 

Au băgat ce e mai bun și au aliniat o garnitură de top. Cu gândul că e momentul să spargă gheața și să obțină prima victorie europeană și să mai pună mâna pe niște bani. Iar pe "Eden Arena" meciul a început în dominarea clară a gazdelor! Era și normal să fie așa. Scuffet a intervenit decisiv la lovitura de cap trimisă de Olayinka (11). Diferențele sunt vizibile, forța cehilor ar fi trebuit să o facă KO pe CFR înainte de fluier. Slavia e cotată la 60 de milioane de euro, CFR la jumătate

Gazdele au un atac-killer cu 34 de reușite după doar zece etape, clujenii au jumătate. 

Ei cu barele, noi cu golul 

CFR rezistă presiunii. Încearcă să iasă din propria jumătate, să găsească culoare și să-i surprindă pe cehi. E greu. Slavia nu și-a turat motoarele, dar e mult mai bună. 70 la sută posesie după doar 20 de minute de joc spune multe, nu?! Clujenii sunt înghesuiți, dar au și șansă. Petrescu răsuflă ușurat după ce Yuri greșește, iar șutul lui Olayinka (24) lovește bara. 

Continuă atacul: Kacharaba (33) a scăpat pe dreapta, dar Kolinger a fost pe poziții și a salvat golul. Cu trecerea timpului, cehii prind curaj. Cuceresc teritoriu cu teritoriu, urcă ușor, calculat, îi citesc ca niște roboți de ultimă generație pe ardeleni. Camora (40) a centrat bine, dar Deac a trimis cu capul mult pe lângă poartă. 

Slavia se întoarce în fața porții, gata să muște letal. Trasorul semnat de Provod (41) lovește din nou bara, apoi Moses (42), din interiorul careului, nu cadrează o finalizare pe care putea scria 1-0. 

Janga, golul #100 în cupele europene pentru CFR Cluj!

Când nimeni nu se aștepta, s-a așternut liniștea la Praga. Camora a trimis o pasă lungă pentru Roger aflat în margine, brazilianul a centrat în careu, iar Janga, aflat în fața porții, a pivotat și a trimis în plasă (45)

E bine, respirăm, contrar cu tot ce s-a întâmplat în meci. 

Minunea Scuffet! 

Gazonul e penibil, dar Scuffet e la înălțime. Italianul își salvează echipa încă din startul reprizei secunde, la ocazia imensă a lui Olayinka (49). La fiecare șut pe poată, Scuffet e acolo. Cinci șuturi pe spațiul porții, niciunul nu l-a păcălit pe Simone, nici cel al lui Usor (63). 

Presiunea se simte. Fanii aruncă cu sticle și pahare din tribune. Fluieră copios. Cu Deac ușor obosit, ardelenii rezistă, nu cedează, luptă, au nevoie de ceva în plus chiar dacă sunt dominați ca într-un roller coaster. Traore (76) l-a întors pe Yuri în șase metri, dar Scuffet a scos-o și p-asta! Magnific. Al 8-lea șut... 

Fluierul italianului Maresca aduce prima victorie pentru CFR în fața celei mai grele echipe din grupă! Cine se aștepta la asta? După ce-au scos un egal chinuit la ultima fază cu Ballkani și au pierdut cu Sivasspor, veniți fără echipament la Cluj? Iată că se întâmplă și minuni!

Clasament incredibil de echilibrat în grupa CFR-ului!

Cu un Scuffet colosal, CFR obține o victorie uriașă în Conference League! Clasament incredibil în grupa campioanei

FINAL. Slavia Praga - CFR Cluj 0-1

Final la Praga.
min. 75: Slavia continuă forcingul pentru egalare. Scuffet scoate de sub bară, excelent!, șutul lui Traore!
» Reușita lui Janga a fost golul #100 marcat de CFR Cluj în cupele europene.
min. 63: O nouă șansă pentru Slavia. Moses Usor îl ia la țintă pe Scuffet de pe 16 metri.
min. 53: Ocazie CFR Cluj. Aflat la prima bară, Yeboah câștigă duelul aerian, însă nu cadrează din apropiere.
min. 49: Ocazie mare pentru Slavia. Scuffet scoate fabulos „torpila” lui Peter Olayinka.
min. 46: Start în actul secund.

+7 FOTO

Pauză la Praga.
min. 45: GOOOOL CFR Cluj! Campioana României dă lovitura pe finalul primei reprize. Roger centrează in-extremis din stânga, Janga le ia fața stoperilor adverși și deschide scorul cu un șut de atacant veritabil!
min. 41: Încă o bară pentru Slavia! Avem noroc la trasorul semnat de Provod. Apoi, Moses, din interiorul careului, nu cadrează o finalizare pe care putea scria 1-0.
min. 40: Camora centrează bine, dar Deac trimite cu capul mult pe lângă poartă.
min. 33: Gazdele domină autoritar partida în aceste momente. Kacharaba scapă în partea dreaptă și e blocat de Kolinger.
min. 24: Bară Slavia Praga! Olayinka șutează slab, dar balonul ricoșează în stâlp din piciorul lui Tecl!
min. 11: Ocazie mare pentru Slavia Praga. Scuffet intervine decisiv la lovitura de cap trimisă de Olayinka, în urma unui corner. Yeboah respinge ulterior cu capul.
min. 11: Camora respinge o centrare periculoasă, care venea pe capul lui Moses Usor.
min. 3: Yuri reia peste o centrare venită din corner.
min. 1: A început partida.

Slavia Praga - CFR Cluj, echipele de start

SLAVIA PRAGA: Kolar - Doudera, Kacharaba, Ousou, Jurasek - Sevcik, Tiehi - Usor, Provod, Olayinka - Tecl
REZERVE: Dvorak, Sirotnik - Dorley, Sor, Ewerton, Traore, Jurasek, Kricfalusi, Biegon, Subert, Labik
ANTRENOR: Jindřich Trpišovský

CFR CLUJ: Scuffet - Manea, Yuri, Kolinger, Camora - Deac, Boateng, Muhar, Roger - Janga, Yeboah
REZERVE: Gal, Bălgrădean - Brucic, Malele, Petrila, Mistrati, Hoban, Cvek, Braun, Buș
ANTRENOR: Dan Petrescu

Stadion: Eden Arena
Arbitru: Fabio Maresca / Asistenți: Preti Fabiano, Giorgio Peretti (toți din Italia)

Mai multe știri despre CFR Cluj:

CFR Cluj, transfer surprinzător » Trupa lui Dan Petrescu a adus un fundaș central din Belgia

Reacția lui Panduru după victoria la limită obținută de CFR Cluj: „E meciul pe care-l vrea Petrescu” + Se ia de un jucător

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (73)
AmuzantulTrollescu
AmuzantulTrollescu  •  08 Octombrie 2022, 12:52
Postat de 1_0_1_0_reloaded pe 07 Octombrie 2022, 08:28

Aceeași retorică șifonată de ani de zile.... Când frânarii fac un rezultat bun în Europa și oile iau bătaie, ne amintim brusc de lipsa românilor din loturi, de națională și mândria patriotică. De ce nu suntem mulțumiți de românii livrați de fecesebeu? De ce e musai să livreze și CFR-ul? Nea cici cumpără toată spuma din România, acolo-s valorile. Se vede !

Mai pe intelesul tau: trebuie sa promovam jucatorul roman, sa il ajutam, dar nu precum oierul. Pentru ca se poate! Lasati prostia cu "astia suntem" pentru ca, daca era asa, si nu aveam nimic bun, nu am fi realizat nimic nici macar la juniori! Si prin asta nu ma refer doar la generatia lui Ianis si Puscas.

noelstoica
noelstoica  •  07 Octombrie 2022, 21:50

Si fara mult, mult, foarte mult noroc, de care CFR si Lucky Dan nu duce lipsa!

noelstoica
noelstoica  •  07 Octombrie 2022, 21:46
Postat de parpalache pe 07 Octombrie 2022, 09:45

E la mintea oricui ca nu poate un portar-oricât ar fi de bun-sa obțina singur victoria!Fara ECHIPA!***

Si fara mult, mult, foarte mult noroc, de care CFR si Lucky Dan nu duce lipsa!

Vezi toate comentariile (73)
Comentează