INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EUROPA LEAGUE

Mourinho, la o victorie de istorie » Îl poate depăși pe Alex Ferguson dacă Roma o bate pe Betis

Jose Mourinho/ foto Imago Images
Jose Mourinho/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 06 octombrie 2022 10:19 / Actualizat joi, 06 octombrie 2022 10:57

Jose Mourinho, antrenorul Romei, poate ajunge la 107 victorii în cupele europene, dacă echipa sa o va învinge pe Betis, într-un meci din grupele Europa League.

  • AS Roma - Betis se joacă azi, de la ora 22:00

Moruinho poate deveni astfel antrenorul cu cele mai multe meciuri câștigate în istoria competițiilor europene. În acest moment, portughezul este la egalitate cu Sir Alex Ferguson, cu 106 victorii, potrivit AS. 

Erling Haaland, cifre extraterestre: i-a depășit pe Luis Suarez și Rivaldo în Liga Campionilor! Ce spune Guardiola de clauza lui de reziliere
MANCHESTER CITY
Erling Haaland, cifre extraterestre: i-a depășit pe Luis Suarez și Rivaldo în Liga Campionilor! Ce spune Guardiola de clauza lui de reziliere

Mourinho poate ajunge la 107 victorii în cupele europene

Prima victorie a lui Jose Mourinho în Europe venea pe 12 martie 2002, în Champions League. Atunci era antrenorul lui Porto, iar lusitanii îi învingeau pe grecii de la Panathinaikos cu 2-1. În sezonul următor, 2002-2003, Mourinho avea să câștige Cupa UEFA cu „dragonii”. În stagiunea 2003-2004 a adus Liga Campionilor în Portugalia, înainte să facă pasul în Premier League, la Chelsea.

Au urmat apoi aventuri la alte echipe uriașe din Europa, precum: Inter, Real Madrid, Manchester United, Tottenham și în prezent Roma. 

Top 5 antrenori cu cele mai multe victorii în Europa

Mourinho și Alex Ferguson, ambii cu 106 victorii în cupele europene, sunt urmați în tp de Carlo Ancelotti, tennicianul de la Real Madrid, cu 105 succese. Italianul este urmat în clasament ce Pep Guardiola (95), cel care o pregătește pe Manchester City.

Al 5-lea antrenor din top este câștigătorul a 4 trofee de Europa League (3 cu Sevilla, 1 cu Villareal) este Unai Emery, care în prezent o pregătește pe Villareal. Spaniolul are 84 de victorii europene.

  • Jose Mourinho - 106 victorii
  • Alex Ferguson - 106 victorii
  • Carlo Ancelotti - 105 victorii
  • Pep Guardiola - 95 de victorii
  • Unai Emery - 84 de victorii

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Ce note a luat Tătărușanu în presa din Italia, după 0-3 cu Chelsea în Ligă: „Nu a părut sigur, a lăsat mingea să treacă la centrări”

Italienii au cerut extrădarea lui Robinho! Brazilianul a fost condamnat la 9 ani de închisoare

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  06 Octombrie 2022, 14:20

...cel mai mare antrenor al tuturor timpurilor ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează