INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  IRAN

Fost jucător la Bayern, urmărit penal în Iran » Acuzat că a sprijinit protestele din țară

Ali Karimi, al doilea de la stânga la dreapta, alături de Roque Santa Cruz,  Roy Makaay și Michael Ballack // FOTO: Imago
Ali Karimi, al doilea de la stânga la dreapta, alături de Roque Santa Cruz, Roy Makaay și Michael Ballack // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 06 octombrie 2022 18:15 / Actualizat joi, 06 octombrie 2022 18:46

Iranianul Ali Karimi (43 de ani), care în trecut a jucat la Bayern Munchen, este urmărit penal în țara natală, fiind acuzat protestele de amploare, declanșate de uciderea tinerei Mahsa Amini, în timp ce aceasta se afla în custodia poliție.

Retras în 2014, Ali Karimi trăiește acum în Emiratele Arabe Unite, dar este la curent cu situația din Iran și s-a declarat un susținător al protestelor, ceea ce a strânit furia celor aflați la putere.

Ali Karimi, fost jucător la Bayern, urmărit penal în Iran 

În ultimele zile, Ali Karimi a postat mai multe mesaj pe Twitter, în care susținea protestatarii, iar acum ar putea avea probleme cu legea.

Agenția Mehr News scrie că Ali Karimi a fost acuzat că a participat la o „adunare ilegală, cu intenția de a acționa împotriva securității naționale”, o acuzație adusă adesea dizidenților”.

Ziarul ultraconservator Kayhan l-a acuzat că pe Ali Karimi că „a condus revoltele și a turnat gaz pe foc”, care au dus „uciderea tinerilor”, notează News.ro.

Ce s-a întâmplat cu Mahsa Amini

În urmă cu două săptămâni, Mahsa Amini a fost arestată de așa-numita poliție a moravurilor pe motiv că a încălcat legea privind purtarea hijab-ului și a hainelor largi care să-i acopere brațele și picioarele. 

În timp ce se află în custodia poliției ar fi fost maltratată și a stat timp 3 zile în comă, ca mai apoi autoritățile să-i confirme decesul.

Cine e Ali Karimi

Născut în Teheran, Ali Karimi a ajuns la Bayern Munchen de la Al Ahli, în 2005. A plecat după 2 ani. A mai jucat la Fath Tehran, Piroozi FC, Qatar SC, Al Sailiya, Steel Azin, Schalke, Persepolis și Tractor Sazi.

42 de partideși 4 goluri are Ali Karimi la Bayern Munchen

Citește și:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează