INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ANGLIA - SUA 0-0

galerie foto Englezii s-au dezumflat » Prestație modestă cu SUA, într-un meci fără goluri

Englezii s-au dezumflat » Prestație modestă cu SUA, într-un meci fără goluri FOTO: Guliver/GettyImages +6   FOTO
Englezii s-au dezumflat » Prestație modestă cu SUA, într-un meci fără goluri FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 25 noiembrie 2022 22:52 / Actualizat marti, 16 mai 2023 18:46

Anglia - SUA s-a terminat 0-0, într-un meci din etapa #2 a grupei B de la Campionatul Mondial din Qatar. După 6-2 cu Iran în prima etapă, englezii au făcut un meci modest cu americanii.

  • Anglia și SUA sunt în Grup B, alături de Țara Galilor și Iran

Rezultatele etapei #1 din grupele Campionatului Mondial

Englezii au început în atac meciul și au fost la un pas de deschiderea scorului în minutul 10. Saka a centrat bine pentru Kane, iar șutul căpitanului englez a fost blocat cu dificultate de un fundaș advers.

Americanii au replicat prin Wright. Atacantul a ajuns cu noroc la minge în minutul 17, apoi a trimis puțin pe lângă poartă. Următoarea șansă a fost tot a americanilor. McKennie a primit o centrare perfectă din dreapta, dar a șutat mult peste poartă dintr-o poziție centrală. Jucătorii din SUA au continuat să pună probleme mari englezilor. Naționala Albionului a scăpat de gol cu mare de noroc în minutul 31, când Pulisic a zguduit transversala cu o bombă trimisă cu piciorul stâng.

Anglia a răspuns chiar înainte de pauză. Mount a șutat puternic pe jos, din afara careului, și l-a întins serios pe portarul Turner, care a respins în corner. În repriza a doua, ritmul jocului a scăzut considerabil, la fel ca fazele de poartă. În primele 30 de minute din repriza a doua nu a existat nicio ocazie la cele două porți. SUA a fost mai prezentă în jumătatea engleză în prima parte a reprizei secunde, dar fără finalitate.

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages
+2 FOTO

Kane ar fi putut fi salvatorul Angliei

Americanii au încercat să amenințe prin centrări, însă Maguire a dat cu capul în toate mingile trimise în careul Albionului. Nici intrările lui Grealish și Rashford nu au dinamitat jocul. Anglia pur și simplu nu a găsit soluții să desfacă apărarea americană. 

Elevii lui Southgate au avut al doilea corner în meci abia în minutul 90. Salvarea ar fi putut veni de la Kane, în minutul 90+3. Atacantul a fost găsit bine de o centrare din lovitură liberă. Doar că execuția sa cu capul a trecut mult pe lângă poartă, în ciuda poziției foarte bune.

FINAL. Anglia - SUA 0-0

Anglia - SUA, echipe de start

Anglia: Pickford - Trippier, Stones, Maguire, Shaw - Rice, Bellingham - Saka, Mount, Sterling - Kane
Rezerve: Alexander-Arnold, Coady, Dier, Foden, Gallagher, Grealis, Henderson, Phillips, Pope, Ramsdale, Rashford, Walker, B.White, Wilson
Selecționer: Gareth Southgate

SUA: Turner - Dest, Zimmerman, Ream, Robinson - McKennie, Adams, Musah - Weah, Wright, Pulisic
Rezerve: Aaronson, Acosta, Carter-Vickers, Ferreira, Horvath, Johnson, Long, Moore, Morris, Reyna, Roldan, Sargent, Scally, Yedlin
Selecționer: Gregg Berhalter 

Stadion: Al Bayt Stadium 
Arbitru: Jesus Valenzuela

Citește și: 

Primul pas făcut în spate de FIFA și Qatar! Anunț de ultimă oră la Campionatul Mondial

Ar fi fost gafa turneului! Ce a putut să facă portarul Portugaliei + Cristiano Ronaldo s-a dus la el cum s-a terminat meciul

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
traian_v
traian_v  •  26 Noiembrie 2022, 16:07
Postat de costacurta pe 26 Noiembrie 2022, 05:07

Mai bine de cei care nu au pierdut timpul, plus ca mi-au scos si banii care trebuiau sa intre :))

Bravo tie daca ai facut un ban din pariu ;)

Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  26 Noiembrie 2022, 12:15
Postat de costacurta pe 26 Noiembrie 2022, 05:07

Mai bine de cei care nu au pierdut timpul, plus ca mi-au scos si banii care trebuiau sa intre :))

@costacurta...zii sincer, per total intr-un an bagi cam 2000 si scoti 200 nu-i asa :))

Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  26 Noiembrie 2022, 12:14
Postat de dobrin pe 26 Noiembrie 2022, 04:43

Crezi ca eu n-as vrea ca Ianis sa joace titular in (English) Premier League, iar ligile de top ale Europei sa fie intesate cu jucatorii de la Academie? Iar noi sa ne uitam impreuna la meciurile Romaniei la mondiale? Din pacate suntem ca pe vremea comunismului: produse de slaba calitate, refuzate la export, doar propaganda de top cu meleoanele de kg de grau la hectar :))))))

@dobrin..o singura mentiune: comunistii nu vindeau afara dar era calitate in sport...daca nu ma insel atunci au fost cele mai mari performante in sport in general....probabil investeau si promovau sporul intens...acum in loc de sport la scola vor sa bage istoria holocaustului( de parca noi nu avem martirii nostri din gulagul comunist-zeci de mii de morti) si educatia lgbt...ma rog ei zic educatie s3xu@la,,,,dar stim cu totii ce se vrea de fapt..:)

Vezi toate comentariile (29)
Comentează