INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ȚĂRILE DE JOS - ECUADOR 1-1

Țările de Jos și Ecuador au dat-o la pace, în grupa A de la Mondial » Luptă în 3 pentru locurile din optimi!

Țările de Jos - Ecuador 
 // FOTO: Guliver/GettyImages +17   FOTO
Țările de Jos - Ecuador // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 noiembrie 2022 17:59 / Actualizat vineri, 25 noiembrie 2022 20:04

Țările de Jos și Ecuador au remizat într-un meci din grupa A de la Campionatul Mondial, scor 1-1.

  • Dan Udrea și Andrei Crăițoiu, trimișii GSP la Campionatul Mondial din Qatar, au fost la masa presei și au transmis cele mai importante informații de la fața locului;
  • Țările de Jos și Ecuador fac parte din grupa A, alături de Senegal și Qatar.

Rezultatele etapei #1 din grupele Campionatului Mondial

Olandezii au avut nevoie doar de 6 minute pentru a modifica tabela. În minutul 6, Gakpo, atacantul de pe lista lui Manchester United, aflat într-un sezon excepțional, a lovit cu un șut cu stângul din afara careului, la care portarul Hernan Galindez n-a avut nicio șansă să intervină.

Istvan Kovacs, Vasile Marinescu și Mihai Artene, delegați la superduelul Spania - Germania!
ARBITRI
Istvan Kovacs, Vasile Marinescu și Mihai Artene, delegați la superduelul Spania - Germania!

Treptat, sud-americanii au pus stăpânire pe meci. Au urcat liniile și s-au apropiat periculos de poarta lui Noppert în câteva rânduri, dar n-au fost inspirați la ultima pasă și la finalizare.

Ecuadorienii au reușit, până la urmă, să introducă mingea în poarta adversă. S-a întâmplat în minutul 45+3, ultimul al prelungirilor, dar reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid, pentru că Jackson Porozo se afla în ofsaid în momentul în care Estupinan trimis spre poartă.

Porozo nu a atins mingea, dar arbitrii au considerat că a influențat faza, întrucât se afla în fața portarului olandez.

+13 FOTO

1-1 între Țările de Jos și Ecuador, în grupa A de la Campionatul Mondial

La doar 4 minute de la reluarea meciului, sud-americanii au înscris din nou! Iar de această dată a contat! Pervis Estupinan a șutat la firul ierbii, Noppert a respins în față, de unde Enner Valencia, ținut în joc de Nathan Ake, a împins balonul în plasă!

A fost al treilea gol pentru Valencia la acest Mondial. El punctase de două ori în meciul de deschidere, la 2-0 cu Qatar, și este acum cel mai bun marcator de la turneul final!

În ciuda intrării lui Memphis Depay, Țările de Jos nu au mai amenințat poarta adversă. Până la final, cel mai aproape de gol a fost tot Ecuador, în minutul 59, când Gonzalo Plata a zguduit transversala cu un șut extrem de puternic cu piciorul stâng!

Ambele echipe au acum 4 puncte, unul peste Senegal, care a învins-o astăzi pe Qatar. Țările de Jos, Ecuador și Senegal vor lupta în ultima etapă a grupelor pentru cele două locuri de optimi.

FINAL » Țările de Jos - Ecuador 1-1

  • Peste 40.000 de oameni au fost în tribunele stadionului Khalifa International, arenă cu o capacitate oficială de 45.416 locuri. Fanii ecuadorieni sunt în superioritate numerică, cam 70% din totalul spectatorilor prezenți la meci.
  • Dacă tribunele au fost aproape pline, în zonele VIP și la loje era pustiu, semn că nu foarte mulți oameni și-au procurat bilete de ospitalitate la acest meci. Un astfel de bilet costă între 20.000 și 22.000 de euro pentru meciurile din grupe, iar prețurile urcă la 34.300 de euro pentru semifinale și finală.

+13 FOTO

Țările de Jos - Ecuador, echipe de start: 

Țările de Jos (5-3-2): Noppert - Dumfries, Timber, Van Dijk (cpt.), Ake, Blind - Koopmeiners, F. de Jong, Klaassen - Bergwijn, Gakpo
Rezerve: Bijlow, Pasveer - Berghuis, L. de Jong, De Ligt, Depay, De Roon, De Vrij, Frimpong, Janssen, Lang, Malacia, Simons, Taylor, Weghorst
Selecționer: Louis van Gaal

Ecuador (5-4-1): Galindez - Preciado, Porozo Vernaza, Torres, Hincapie, Estupinan - Plata, Mendez, Caicedo, Estrada - Valencia
Rezerve: Dominguez, Ramirez - Arreaga, Cifuentes, Franco, Gruezo, Ibarra, Mena, Pacho, Palacios, Preciado, Reasco, Arboleda, Rodriguez, Sarmiento
Selecționer: Gustavo Alfaro

Stadion: Khalifa International Stadium 
Arbitru: Mustapha Ghorbal

Citește și: 

Primul pas făcut în spate de FIFA și Qatar! Anunț de ultimă oră la Campionatul Mondial

Ar fi fost gafa turneului! Ce a putut să facă portarul Portugaliei + Cristiano Ronaldo s-a dus la el cum s-a terminat meciul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
zgobituary
zgobituary  •  26 Noiembrie 2022, 20:05
Postat de dobrin pe 25 Noiembrie 2022, 20:13

Nu e o lupta in 3, ci o lupta in 2: Ecuador vs Senegal. Olanda e ca si calificata.

corect. Quatar-ul nu are nici o sansa. Olanda ii bate la cel putin 2 goluri

nicolaeigrecu
nicolaeigrecu  •  25 Noiembrie 2022, 20:47

Cine a ținut borcanul la pacea aia?

dobrin
dobrin  •  25 Noiembrie 2022, 20:13

Nu e o lupta in 3, ci o lupta in 2: Ecuador vs Senegal. Olanda e ca si calificata.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close