FOTBAL  »  LIGA 2  »  POLI IAȘI - DINAMO 1-0

EXCLUSIV „Richarlison să mă sune!” » Secretele omului care a îngropat speranțele lui Dinamo: „Nu e un gol întâmplător”

Cătălin Hlistei / Sursă foto: Eduard Apostol (Gazeta Sporturilor)
Cătălin Hlistei / Sursă foto: Eduard Apostol (Gazeta Sporturilor)

Articol de - Publicat duminica, 27 noiembrie 2022 09:51 / Actualizat duminica, 27 noiembrie 2022 10:39

POLI IAȘI - DINAMO 1-0. Un derby cu mulți nervi, în care Poli Iași a făcut un pas foarte mare spre play-off, iar „câinii” un uriaș pas înapoi în tentativa de a reveni în Liga 1 în 2023. 

Eurogolul lui Cătălin Hlistei, din minutul 49, „foarfecă” din lateral, după centrarea lui Shayon Harrison, a făcut diferența. „Golul lui Hlistei a fost mai frumos decât cel al lui Richarlison!”, a spus Leo Grozavu la conferința de presă.

Hlistei are obiective mari la Poli Iași: „Promovare directă, nici nu mă gândesc la altceva”

- Cătălin, este un golazo? 
- O execuție frumoasă. Mă bucur că am reușit golul, dar la astfel de meciuri cele mai importante sunt punctele. Era o partidă importantă, nu capitală, dar una de 6 puncte, având în vedere că Dinamo se putea apropia de noi, printr-o victorie, intra în cărțile play-off-ului. Ne-am distanțat de „câini”, ne apropiem de locurile ce promovează direct. 

- Promovare directă sau după locurile de baraj? 
- Promovare directă, nici nu mă gândesc la altceva. Eu vreau chiar locul 1, chiar dacă CSA Steaua are un avantaj de câteva puncte. Eu țintesc locul 1, cred că și echipa la fel. Iar antrenorul ne transmite mereu același lucru: „Nu vrem să fim pe locurile 2, 3, 4, noi vrem să fim locul 1!”. Dacă-ți propui puțin, vei obține puțin.

Administratorul special al lui Dinamo, stupefiat după 0-1 cu Poli Iași: „Rar am văzut așa ceva! De ce să mai vină lumea la stadion?!”
Poli Iași - Dinamo 1-0
Administratorul special al lui Dinamo, stupefiat după 0-1 cu Poli Iași: „Rar am văzut așa ceva! De ce să mai vină lumea la stadion?!”

Cătălin Hlistei: „Nu e un gol întâmplător”

- Cine, ce te motivează pe tine? 
- În primul rând, mă motivez singur, apoi familia, soția și copilul, care sunt la Arad, cărora le dedic golul. Am primit zeci de mesaje, și de la soție, de la cumnat, de la mama, de la tata. Eu mă bucur cel mai tare, știu ce muncă depun. Poate că eu am ieșit în evidență, dar e meritul întregii echipe. 

- O execuție a la Richarlison, dacă tot sunteți amândoi blonzi. 
- Da, da. O execuție un fel asemănătoare. Dar ce comparație să facem? El joacă la un alt nivel, comparațiile nu pot exista. 

- Măcar tu ai fost primul care ți-ai oxigenat părul, așa-i? 
- Nu mai contează. (râde) Să mă sune, să mă sune, să vorbim! N-am stat să mă gândesc... Îmi plac astfel de execuții, le-am tot încercat la antrenamente, nu a fost întâmplător. Am avut și-n amicale, și la Rapid, și-n campionat, mereu am încercat astfel de execuții.

Hlistei își apără colegii: „Și Dinamo ar fi tras de timp”

- Cum te simți la Iași, după Rapid, U Cluj, UTA? 
- Foarte bine, integrat, mă știam cu mulți dintre colegi, am primit încredere, sper să continuu pe aceeași linie. 

- Cei de la Dinamo vă acuzau că ați tras foarte mult de timp
- Nu știu ce să zic. Nu mă interesează. Nu am comentat arbitrajul niciodată. Nu a fost o tactică a noastră. Pe final, se joacă puțin. Scopul scuză mijloacele! Până la urmă, și dinamoviștii ar fi făcut la fel, pe final de meci. 

- Vezi și pe Dinamo în play-off?
- Nu mă interesează. Noi depindem de noi și nu ne interesează alții.

Mai avem 4 meciuri în total din sezonul regulat, până la play-off, sperăm să fim pe primele două poziții, când vine primăvara. Apoi, în play-off, va fi alt campionat. 

Sunt fan Neymar și Brazilia, îmi doresc enorm să văd Selecao viitoarea campioană mondială. Mă uit aproape la fiecare meci din Qatar. Singura chestie tristă - tribune multe goale, nu e bine deloc.

-  Cătălin Hlistei, mijlocaș Poli Iași

4 goluriîn 9 meciuri a reușit Hlistei pentru ieșeni, de când a sosit de la U Cluj, pentru care a strâns 4 partide în startul sezonului

Buget uriaș la Poli Iași

Iașiul beneficiază de cel mai mare buget din istorie la nivel de ligă secundă. Gruparea din Copou primește de la Consiliul Local nu mai puțin de două milioane de euro! Sursele GSP.ro au aflat că salariile fotbaliștilor sunt pe măsură: opt jucători au salarii de peste 4.000 de euro, alți 6-7 membri importanți ai lotului primesc peste 3.000 de euro lunar. Fiecare punct e recompensat de conducere cu 200 de euro.

Citește și alte știri despre meciul Poli Iași - Dinamo: 

VIDEO Leo Grozavu: „Hlistei a reușit un gol mai frumos decât Richarlison”

Dinamo e la vale, dar Burcă vinde povești: „Acest club o să valoreze 50 de milioane”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (4)
lucian_85
lucian_85  •  28 Noiembrie 2022, 18:01
Postat de ce_o_mai_face_karagandy pe 27 Noiembrie 2022, 10:40

Sa-i multumesti lui incompetentul ala de Burcă, ca a pus un copil anonim in poarta !! Cel mai valoros jucator a lui Dinamo este rezerva !! Bai Burca cand faci o echipa , axul central trebuie sa fie cel mai bun !! Nu bagi copii pe axul central !! Dar de unde sa stii tu ...tu nu esti antrenor ...esti brigadier !!

Dujmovic e accidentat, pe cine trebuia să pună în poartă?

creeperno807
creeperno807  •  27 Noiembrie 2022, 22:39

Trebuie tinut cu dintii sa nu fie pierduta continuitatea

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  27 Noiembrie 2022, 10:44

Burca , Badea si DDB mai tine Dinamo un an in B !! Hai cu falimentul !! Vrem echipa ministerului , vrem ce a fost Dinamo odata ...aceasta echipa este in coma de cand a ajuns pe mana lui Badea & Negoita !! Cariile fotbalului romanesc

Vezi toate comentariile (4)
Comentează