SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

VIDEO + FOTO Câștigătoare în premieră în Cupa Davis: „Am crescut cu acest vis, despre asta e vorba în tenis, în sport!”

Echipa de tenis masculin a Canadei a trecut de Australia și a câștigat pentru prima dată în istorie Cupa Davis. +9   FOTO
Echipa de tenis masculin a Canadei a trecut de Australia și a câștigat pentru prima dată în istorie Cupa Davis.

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 noiembrie 2022 20:35 / Actualizat duminica, 27 noiembrie 2022 20:38

Echipa de tenis masculin a Canadei a trecut de Australia și a câștigat pentru prima dată în istorie Cupa Davis.

Canada a investit masiv în ultimul deceniu, iar rezultatele curg în cascadă. Titlul cucerit de Bianca Andreescu la US Open 2019 a deschis calea, iar băieții au scris astăzi o nouă pagină de istorie.

Shapovalov și Auger-Aliassime, triumf pentru Canada

Denis Shapovalov (18 ATP) nu a avut nicio emoție în primul meci al finalei cu Australia, disputată în sala din Malaga, Spania. A trecut de Thanasi Kokkinakis (95 ATP), scor 6-2, 6-4.

Felix Auger-Aliassime (6 ATP), cel care a dus greul pe durata întregii competiții, inclusiv două victorii în semifinala cu Italia, a ridicat trofeul după un triumf facil cu Alex De Minaur (24 ATP), scor 6-3, 6-4.

+5 FOTO

Canada, primul trofeu în Cupa Davis

Canada obține prima „Salatieră de argint” într-un an în care nici n-ar fi avut dreptul să participe la turneul final. Eliminată în play-off de Olanda, a primit un loc din oficiu după ce Rusia a fost exclusă pe fondul invaziei declanșate în Ucraina.

28 de titluriare Australia în Cupa Davis, devansată doar de SUA, cu 32. Australienii n-au mai pus mâna pe trofeu din 2003

„Emoțiile sunt imposibil de descris. Am crescut împreună, am visat că vom ajunge aici la un moment dat, că vom câștiga astfel de meciuri. 

Visul nostru s-a adeverit! Pentru asta ne-am apucat de tenis, despre asta e vorba în sport. E un moment mare pentru noi și pentru Canada”, a fost prima reacție a lui Felix Auger-Aliassime.

VIDEO. Rezumatul primului meci al finalei Cupei Davis, câștigat de Shapovalov în fața lui Kokkinakis

Citește și alte știri din tenis: 

FOTO+VIDEO Incredibil cum arată Gabriela Sabatini, la 52 de ani! Cea mai frumoasă jucătoare a anilor '90 a făcut senzație în demonstrativul jucat alături de Nadal

Rebelul Tiafoe, criticat dur pentru gestul făcut azi în America - Italia, la Cupa Davis: „L-aș fi dat afară cu un șut în fund!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
rva4
rva4  •  27 Noiembrie 2022, 21:50

"canadianul" Shapovalov îl invinge pe "australianul" Kokkinakis.....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează