FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV // VIDEO Pus pe gânduri de eșecul de la FCSB, Nicolae Dică e gata să recurgă la o decizie radicală: „E posibil să renunț!”

Nicolae Dică / Sursă foto: GSP
Nicolae Dică / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 29 noiembrie 2022 12:48 / Actualizat marti, 29 noiembrie 2022 15:13

Nicolae Dică (42 de ani), liber de contract după despărțirea de FCSB de la începutul lunii, a făcut o afirmație surprinzătoare la GSP Live. Tehnicianul spune că nu va ezita să-și încheie cariera de antrenor până să împlinească 50 de ani, dacă rezultatele obținute până atunci nu se vor ridica la nivelul așteptărilor.

Deși se declară îndrăgostit de meseria pe care o practică în prezent, Nicolae Dică nu exclude varianta de a-și încheia prematur cariera în următorii ani, acesta dezvăluind că are alternative care să-i asigure un trai liniștit și fără să fie implicat în antrenorat.

„Tu, dacă jucai pe vremea mea, erai senzațional!” » Dică dezvăluie o discuție memorabilă cu Nicolae Dobrin și explică de ce a eșuat în Italia: „Cea mai neagră perioadă”
GSP LIVE
„Tu, dacă jucai pe vremea mea, erai senzațional!” » Dică dezvăluie o discuție memorabilă cu Nicolae Dobrin și explică de ce a eșuat în Italia: „Cea mai neagră perioadă”

Nicolae Dică e gata să recurgă la o decizie-șoc: „Dacă nu o să am rezultatele pe care mi le doresc, o să renunț!”

Dacă nu voi avea rezultatele pe care mi le doresc, este posibil să renunț. Pentru că eu nu fac asta pentru bani! 

Mulțumesc lui Dumnezeu, am o situație financiară bună și fac asta din plăcere și din pasiune. Dar dacă nu voi avea rezultatele pe care mi le doresc, e posibil ca, la un moment dat, să renunț”, a explicat Nicolae Dică, la GSP Live. 

Întrebat de moderatorul emisiunii ce ar însemna pentru el o reconversie profesională în cazul unui ipotetic „exit” din fotbal, Dică și-a dezvăluit intențiile: „Sunt analist (n.r. - la o televiziune din sport) și am și alte afaceri. Sunt în imobiliare”.

Rezumatul carierei de antrenor a lui Nicolae Dică, pe scurt

Dică și-a început cariera de antrenor devreme, la doar 35 de ani, când a preluat-o pe SCM Pitești, „mutantul” din care avea să rezulte ulterior FC Argeș. „Nick” a promovat clubul primăriei Pitești din „C” în „B”, pentru ca în 2017 să fie instalat de Becali la FCSB

Primul său mandat la cârma roș-albaștrilor a durat un an și jumătate și a avut multe lumini și umbre. Pe de-o parte, Dică a calificat echipa în „primăvara” Europa League și a fost aproape de titlu. Pe de altă parte, a ratat principalele obiective stabilite de patron, iar jocul echipei a suferit deseori, FCSB înregistrând, printre altele, o umilință greu de digerat: acel usturător 1-5 cu Sporting Lisabona în preliminariile UCL. 

Pus pe gânduri de eșecul de la FCSB, Nicolae Dică e gata să recurgă la o decizie radicală: „E posibil să renunț!”
Nici Nicolae Dică n-a putut îndeplini visul de Champions League al lui Becali / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

În 2019, a mai bifat un „descălecat” în Trivalea natală, la FC Argeș, în liga secundă, de unde a fost demis în plin sezon din cauza rezultatelor modeste. A urmat apoi o ieșire de doi ani din peisajul echipelor de club, perioadă în care a fost „secundul” lui Mirel Rădoi la prima reprezentativă. 

Plecat odată cu Mirel din sânul „tricolorilor”, Mirel a revenit în prim plan vara aceasta, când Becali l-a „reactivat” la FCSB. A rezistat doar trei luni, interval în care a calificat echipa în grupele Conference League. Totuși, nu a reușit să-i redreseze pe roș-albaștri în campionat, principalul motiv care a dus la despărțirea amiabilă. 

Citește și alte știri din intervenția lui Nicolae Dică la GSP Live

EXCLUSIV // VIDEO „Tu, dacă erai pe timpul meu, erai senzațional!” » Dică dezvăluie o discuție memorabilă cu Nicolae Dobrin și explică de ce a eșuat în Italia: „Cea mai neagră perioadă”

EXCLUSIV // VIDEO „Care a fost cea mai mare greșeală pe care ai făcut-o la FCSB?” » Nicolae Dică, totul despre tensiunile din vestiar și ce-și reproșează: „Nu mă voi abate niciodată de la asta!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
st.il.
st.il.  •  30 Noiembrie 2022, 22:24

Cuuumm ???...Încă 8 ani irosiți ???..."Bro", nu mai pierde timpul, du-te și nu te mai minți, nu te mai crede nimeni. Dacă tot te lauzi cu banii tăi, fără să ai grija zilei de mâine, du-te tată, dar du-te o dată și nu te mai băga în seamă...Chiar nu pricepi ?...

catalin.mocanu
catalin.mocanu  •  30 Noiembrie 2022, 14:17

Probleme mari de caracter la Dică. Era normal să apară rateuri profesionale. E copia poveștii lui MM: un fost manager, ratat din cauza marilor probleme de caracter. Amândoi ar avea creier suficient, dar uite că e musai să fii om. Poți fi analist TV, dar când trebuie să lucrezi cu oameni, îți trebuie caracter. Dică e mai tânăr, are șanse să se îndrepte. MM nu are nicio șansă. Zero șanse, zero caracter, zero manager.

imgb
imgb  •  30 Noiembrie 2022, 11:13

Dica, fii si tu macar odata bine crescut si lasa-ne....bruuuuuute Dica....du-te !Esti de plins si ca om...si ca antrenor...mindrie nexam....imi placeau scalambaielile tale pe marginea terenului...esti un papagal simpatic !!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează